Udenrigsministeriet

Danmark og Grønland værter for højniveaumøde i Grønland i anledning af 10-året for Ilulissaterklæringen

Del

Udenrigsminister Anders Samuelsen og Grønlands Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender er den 22.-23. maj værter for et højniveaumøde i Ilulissat i anledning af 10-året for Ilulissaterklæringen. I mødet deltager ministre og repræsentanter for de otte arktiske stater samt for de oprindelige arktiske folk.

Med Ilulissaterklæringen fra maj 2008 forpligtede de fem arktiske kyststater sig til at fastholde Arktis som et lavspændingsområde, hvor eventuelle konflikter løses gennem fredelige forhandlinger i overensstemmelse med international ret, og hvor man samarbejder på områder som bæredygtig økonomisk udvikling, miljøbeskyttelse og forskning.

Programmet vil bl.a. indeholde:

  • Højniveausession hvor ministre og repræsentanter fra de otte arktiske stater og de oprindelige arktiske folk vil diskutere Ilulissaterklæringens betydning og forskellige aspekter af det arktiske samarbejde.

  • Session om perspektiverne i Arktisk Råds nye aftale om forskningssamarbejde.

  • Pressekonference.

  • Studietur gennem Ilulissat Isfjord til bygden Ilimanaq. I Ilimanaq er der skabt lokal økonomisk udvikling ved at opføre hytter, hvorfra turister kan opleve den storslåede grønlandske natur.

  • Kulturelt indslag ved mindeplade.

Pressen vil have mulighed for at deltage i ovennævnte programelementer. I forbindelse med højniveausessionen vil pressen kun have adgang i begyndelsen af mødet.

Der er et meget begrænset antal flybilletter og hotelværelser til rådighed i Ilulissat. Det anbefales derfor, at reservationer foretages så hurtigt som muligt. Såfremt flybilletter ønskes bestilt fra København via Kangerlussuaq til Ilulissat den 22. maj eller fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København den 23. maj, er der blevet sikret en særlig blokreservation af Grønlands Rejsebureau, der er gældende indtil 30. april.
Bestilling af billetter eller spørgsmål til blokbookingen sendes pr. mail til Groups@greenlandtravel.dk med brug af reservationskoden ILU2018. Billetter købt via blokreservationen skal være betalt senest den 30. april.

For yderligere information, kontakt presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61 97 90 31 eller kasols@um.dk. For akkreditering til begivenheden, send venligst en e-mail med kopi af pressekort til sebbyt@um.dk og rashog@um.dk.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red