Udenrigsministeriet

Danmark og Grønland værter for højniveaumøde i Grønland i anledning af 10-året for Ilulissaterklæringen

Del

Udenrigsminister Anders Samuelsen og Grønlands Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender er den 22.-23. maj værter for et højniveaumøde i Ilulissat i anledning af 10-året for Ilulissaterklæringen. I mødet deltager ministre og repræsentanter for de otte arktiske stater samt for de oprindelige arktiske folk.

Med Ilulissaterklæringen fra maj 2008 forpligtede de fem arktiske kyststater sig til at fastholde Arktis som et lavspændingsområde, hvor eventuelle konflikter løses gennem fredelige forhandlinger i overensstemmelse med international ret, og hvor man samarbejder på områder som bæredygtig økonomisk udvikling, miljøbeskyttelse og forskning.

Programmet vil bl.a. indeholde:

  • Højniveausession hvor ministre og repræsentanter fra de otte arktiske stater og de oprindelige arktiske folk vil diskutere Ilulissaterklæringens betydning og forskellige aspekter af det arktiske samarbejde.

  • Session om perspektiverne i Arktisk Råds nye aftale om forskningssamarbejde.

  • Pressekonference.

  • Studietur gennem Ilulissat Isfjord til bygden Ilimanaq. I Ilimanaq er der skabt lokal økonomisk udvikling ved at opføre hytter, hvorfra turister kan opleve den storslåede grønlandske natur.

  • Kulturelt indslag ved mindeplade.

Pressen vil have mulighed for at deltage i ovennævnte programelementer. I forbindelse med højniveausessionen vil pressen kun have adgang i begyndelsen af mødet.

Der er et meget begrænset antal flybilletter og hotelværelser til rådighed i Ilulissat. Det anbefales derfor, at reservationer foretages så hurtigt som muligt. Såfremt flybilletter ønskes bestilt fra København via Kangerlussuaq til Ilulissat den 22. maj eller fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København den 23. maj, er der blevet sikret en særlig blokreservation af Grønlands Rejsebureau, der er gældende indtil 30. april.
Bestilling af billetter eller spørgsmål til blokbookingen sendes pr. mail til Groups@greenlandtravel.dk med brug af reservationskoden ILU2018. Billetter købt via blokreservationen skal være betalt senest den 30. april.

For yderligere information, kontakt presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61 97 90 31 eller kasols@um.dk. For akkreditering til begivenheden, send venligst en e-mail med kopi af pressekort til sebbyt@um.dk og rashog@um.dk.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ministeroverdragelse i Udenrigsministeriet kl. 14 i dag27.6.2019 10:10:23 CESTPressemeddelelse

Der vil være ministeroverdragelse i Eigtveds Pakhus, Strandgade 25G, 1401 København K i dag kl. 14.00. Der er adgang for pressen fra kl. 12.30. Tilmelding er nødvendig og sker ved fremsendelse af mail til journalist Janina Graae, jangra@um.dk inden kl. 12 med angivelse af medie og funktion. Gyldigt pressekort skal medbringes. Kontakt journalist Janina Graae, mobil 40 83 89 37 for yderligere oplysninger.