Udenrigsministeriet

Danmark og Grønland værter for højniveaumøde i Grønland i anledning af 10-året for Ilulissaterklæringen

Del

Udenrigsminister Anders Samuelsen og Grønlands Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender er den 22.-23. maj værter for et højniveaumøde i Ilulissat i anledning af 10-året for Ilulissaterklæringen. I mødet deltager ministre og repræsentanter for de otte arktiske stater samt for de oprindelige arktiske folk.

Med Ilulissaterklæringen fra maj 2008 forpligtede de fem arktiske kyststater sig til at fastholde Arktis som et lavspændingsområde, hvor eventuelle konflikter løses gennem fredelige forhandlinger i overensstemmelse med international ret, og hvor man samarbejder på områder som bæredygtig økonomisk udvikling, miljøbeskyttelse og forskning.

Programmet vil bl.a. indeholde:

  • Højniveausession hvor ministre og repræsentanter fra de otte arktiske stater og de oprindelige arktiske folk vil diskutere Ilulissaterklæringens betydning og forskellige aspekter af det arktiske samarbejde.

  • Session om perspektiverne i Arktisk Råds nye aftale om forskningssamarbejde.

  • Pressekonference.

  • Studietur gennem Ilulissat Isfjord til bygden Ilimanaq. I Ilimanaq er der skabt lokal økonomisk udvikling ved at opføre hytter, hvorfra turister kan opleve den storslåede grønlandske natur.

  • Kulturelt indslag ved mindeplade.

Pressen vil have mulighed for at deltage i ovennævnte programelementer. I forbindelse med højniveausessionen vil pressen kun have adgang i begyndelsen af mødet.

Der er et meget begrænset antal flybilletter og hotelværelser til rådighed i Ilulissat. Det anbefales derfor, at reservationer foretages så hurtigt som muligt. Såfremt flybilletter ønskes bestilt fra København via Kangerlussuaq til Ilulissat den 22. maj eller fra Ilulissat via Kangerlussuaq til København den 23. maj, er der blevet sikret en særlig blokreservation af Grønlands Rejsebureau, der er gældende indtil 30. april.
Bestilling af billetter eller spørgsmål til blokbookingen sendes pr. mail til Groups@greenlandtravel.dk med brug af reservationskoden ILU2018. Billetter købt via blokreservationen skal være betalt senest den 30. april.

For yderligere information, kontakt presserådgiver Kasper Thams Olsen, 61 97 90 31 eller kasols@um.dk. For akkreditering til begivenheden, send venligst en e-mail med kopi af pressekort til sebbyt@um.dk og rashog@um.dk.

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmarks ambassadører er i København og Odense i uge 34 til ambassadørmøde i Udenrigsministeriet14.8.2018 14:36pressemeddelelse

I 2018 afholder Udenrigsministeriet sit årlige ambassadørmøde med alle chefer både ude og hjemme i uge 34. Der kommer godt 80 ambassadører til København, hvor de sammen med deres chefkolleger i Udenrigsministeriet bl.a. skal mødes med statsministeren, finansministeren samt udenrigsministeren, udviklingsministeren og ministeren for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Under mødet skal de også diskutere emner som økonomisk diplomati, Brexit, global sikkerhed, mm.

Danmark støtter op om global religions- og trosfrihed på stor ministerkonference i Washington24.7.2018 15:02pressemeddelelse

Den første ministerkonference om fremme af global religions- og trosfrihed finder sted i Washington den 25. til 26. Juli 2018, med deltagelse af ca. 80 lande. Fra Danmark deltager udviklingsminister Ulla Tørnæs. Danmark har bidraget aktivt til forberedelserne af konferencen, der støtter op om flere danske prioriteter i kampen for international religions- og trosfrihed.

300 mio. kr. til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder6.7.2018 07:35pressemeddelelse

Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem. Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.