Forsvarsministeriet

Danmark, Norge og Sverige laver aftale om forstærket samarbejde på forsvarsområdet

Del

Forsvarsminister Trine Bramsen har i dag underskrevet en hensigtserklæring om øget nordisk forsvarssamarbejde med sine kollegaer Peter Hultqvist, Sverige, og Frank Bakke-Jensen, Norge.

Fælles udtalelse fra de tre forsvarsministre:

En alvorlig sikkerhedskrise i Norden vil påvirke os alle. Vi skal være forberedte til at handle i fællesskab i både fred, krise og konflikter. Koordineringen af vores nationale operationelle planlægning vil forbedre vores evne til at handle , hvis det bliver nødvendigt.

Alle de nordiske lande og deres omgivelser er strategisk forbundne. Og har stor betydning for den transatlantiske sikkerhed.

Vores geografiske fællesskab giver et behov for at styrke det nordiske forsvarssamarbejde. Den trilaterale hensigtserklæring (SOI), som vi har underskrevet i dag, fokuserer på geografiske områder af fælles interesse, såsom den sydlige dele af Skandinavien, herunder Kattegat, Skagerrak og Nordsøen.

SOI-erklæringen vil bidrage til at forbedre det operative samarbejde mellem vores væbnede styrker og muliggøre en fælles militær aktion, hvis det besluttes. Dette kan omfatte beskyttelse af søområder for kommunikation og luft- og havovervågning, som er vigtige for forsyningssikkerheden i vores region.

SOI-erklæringen er også i tråd med NORDEFCO's vision for 2025. Det vigtigste mål med visionen er at forbedre de nordiske landes forsvarskapacitet og samarbejde i fred, krise og konflikt.

Vi tror på styrken i det nordiske forsvarssamarbejde. Vi skal fortsat stå sammen og skabe fred og stabilitet i vores region. Denne trilaterale hensigtserklæring vil være et vigtigt redskab til at opfylde vores ambitioner om at styrke vores fælles sikkerhed.      

Kontakter

Pressevagt (kun til opkald – ikke sms)

Pressen kan henvende sig til ministeren og ministeriet via vores pressevagt, som betjenes på skift af ministeriets faste pressemedarbejdere.

Tlf:72 81 04 00presse@fmn.dk

Information om Forsvarsministeriet

Forsvarsministeriet
Forsvarsministeriet
Holmens Kanal 9
1060 Købehavn K

+45 72 81 00 00https://fmn.dk/

Forsvarsministeriets departements opgaver spænder vidt – fra betjening af forsvarsministeren til overordnet ledelse af ministerområdet.

Følg pressemeddelelser fra Forsvarsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsvarsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum