Udenrigsministeriet

Danmark lever fortsat op til målsætning om at yde 0,7 pct. af BNI i udviklingsbistand

Del

Danmark er fortsat ét af få lande, der lever op til FN’s målsætning om at yde 0,7 pct. af BNI i udviklingsbistand. Blandt DAC-medlemmerne opfylder fem lande 0,7 pct. målsætningen, ud over Danmark er det Norge, Sverige, Luxembourg og Storbritannien.

Det fremgår af de vestlige landes økonomiske samarbejdsorganisation OECD's foreløbige rapportering for 2018, der netop er blevet offentliggjort.

Danmarks udviklingsbistand i 2018 er foreløbigt opgjort til 0,72 procent af BNI.

”Danmark er igen blandt de få lande, der lever op til FN-målsætningen på udviklingsbistanden. Den stramme udlændingepolitik har begrænset asyltilstrømningen til Danmark i 2018, og vi har derfor kunnet styrket indsatsen i udviklingslandene. Gennem vores udviklingssamarbejde er vi med til at skabe bedre levevilkår i fattige og skrøbelige lande med indsatser indenfor bl.a. jobskabelse og vækst, uddannelse, sundhed og rettigheder. Det er afgørende at kunne skabe bedre muligheder for, at unge kan se en fremtid for sig, der hvor de har hjemme. Dermed forebygger vi også irregulær migration,” siger udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Regeringen har en målsætning om at yde 0,7 procent af BNI i udviklingsbistand. Den endelig opgørelse af OECD-landenes udviklingsbistand offentliggøres sidst på året.

For yderligere oplysninger kontakt:
Maria Westh, presserådgiver, tlf: 50778664, mawest@um.dk

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet