Udenrigsministeriet

Danmark lancerer nyt kulturfremstød i Seattle, USA

Del

For første gang i flere år gør Danmark sig nu klar til et større, flerårigt kulturfremstød i USA. Bag indsatsen står Det Internationale Kulturpanel, et strategisk samarbejdsorgan mellem Kulturministeriet, Udenrigsministeriet og Erhvervsministeriet.

Fremstødet skydes i gang den 3. maj i Seattle i USA’s nordvestlige hjørne. Både H.K.H. Kronprinsessen og udenrigsminister Anders Samuelsen vil være til stede for at søsætte strategien sammen med danske og amerikanske partnere. Lanceringen foregår på Nordic Museum, som samtidig åbner dørene til en helt ny museumsbygning.

Anders Samuelsen siger:

“USA har i øjeblikket et godt øje til Danmark, og det momentum skal vi udnytte. USA er et meget attraktive marked, når det kommer til kunst og kultur, men det kan nogle gange være svært for danske kunstnere at slå igennem. Det vil vi gerne hjælpe til med. Ambitionen er ganske enkelt at styrke den danske kultureksport til gavn for både Danmark og USA.”

I forbindelsen med lanceringen i USA indgår Music Export Denmark et samarbejde med radiostationen KEXP, en af verdens mest indflydelsesrige kanaler inden for rytmisk musik. Den hårdtslående kvindetrio Baby in Vain er første danske band, der vil optræde live for kanalenes millioner af lyttere og seere som en del af samarbejdet. Senere i maj kommer turen til Iceage og Lowly. Samarbejdet med KEXP sender også kanalen til Danmark, hvor både Spot Festival og Roskilde Festival er engagerede partnere.  

Udenrigsministeriet og Kulturministeriet er de drivende kræfter bag fremstødet, der sker i tæt samarbejde med danske genreorganisationer inden for bl.a. musik, film, arkitektur og design. De kommende tre år, 2018-2020, vil de arbejde målrettet på at skabe endnu bedre betingelser for dansk kunst og kultur i USA og give danske kunstnere et bedre fundament at stå på for at slå igennem i USA.

Det kommende kulturfremstød er en Go West-strategi. Hidtil har Danmark og danske kunstnere fokuseret hovedsageligt på den amerikanske østkyst med New York som naturligt centrum. Men de kommende år vil der være fokus på seks nye byer: Chicago og Detroit i midt-vesten, Houston og Austin i Texas og Los Angeles og Seattle på vestkysten.

Senere på måneden, den 17. maj, markeres kulturfremstødet også i Danmark når kulturminister Mette Bock og den amerikanske ambassadør i Danmark, Carla Sands, sammen fejrer samarbejdet i den amerikanske ambassadørs residens.

FAKTA:

  • Kultursatsningen er forankret i Det Internationale Kulturpanel (IKP), som er et tværministerielt samarbejdsforum bestående af Kulturministeriet, Udenrigsministeriet, Erhvervsministeriet og Statens Kunstfond. Derudover består IKP af Det Danske Filminstitut, Dansk Arkitektur Center, Dansk Design Center og Visit Denmark.
  • Den dansk-amerikanske kultursatsning i 2018-2020 koordineres af Slots- og Kulturstyrelsen i samarbejde med Den Danske Ambassade i Washington og Generalkonsulatet i New York.
  • De amerikanske samarbejdspartnere består af kulturinstitutioner, kulturaktører og byer.
  • Udenrigsministeriet og Kulturministeriet har i regi af samarbejdsaftale om Det Internationale Kulturpanel ydet en bevilling på i alt 3. mio. kr. til indsatsens strategiske sigte.

For yderligere information:

Rasmus Strøyer, Head of Press, Culture & Public Diplomacy, Ambassaden i Washington. Telefon: +1 (202) 714-0242. E-mail:rasmch@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

H.K.H. Kronprinsessen i spidsen for stort dansk fremstød i Texas8.2.2019 12:00:00Pressemeddelelse

Kronprinsessen rejser til Texas den 10. marts, hvor hun besøger Austin og Houston. I Austin deltager Kronprinsessen i et større dansk fremstød for de kulturelle og kreative erhverv på festivalen South by Southwest (SXSW). Herefter rejser Kronprinsessen til Houston, hvor Danmark og danske virksomheder oplever medvind inden for grøn energi og life science. Kulturminister Mette Bock ledsager Kronprinsessen under hele besøget.

Redegørelsesdebat om status for regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal6.2.2019 06:00:47Pressemeddelelse

For godt et år lancerede regeringen sin særlige indsats for religions- og trosfrihed og beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, og i dag gør udviklingsminister Ulla Tørnæs status for regeringens arbejde på området. Det sker ved en redegørelsesdebat i Folketinget. Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler i den forbindelse: ”Med redegørelsesdebatten i dag skriver vi Danmarkshistorie. Det er nemlig første gang, at Folketinget har en styrket beskyttelse af forfulgte religiøse minoriteter, herunder kristne, på dagsorden. Og en styrket indsats på området er helt nødvendig. Stadigt flere mennesker lever med væsentlige begrænsninger i deres religions- og trosfrihed, og i de seneste år har der været mange eksempler på decideret forfølgelse. Det gælder ikke mindst kristne minoriteter, hvor det anslås, at mere end 200 mio. kristne verden over er forfulgt. Jeg ser frem til at drøfte regeringens indsats for religions- og trosfrihed og religiøse mindretal med Folketinget. Red