Udenrigsministeriet

Danmark investerer en halv mia. kr. i ny vindmøllepark i Etiopien

Del

Udviklingsminister Rasmus Prehn har bevilliget en halv mia. kr. til opførelsen af en ny vindmøllepark i Etiopien.

Den nye vindmøllepark vil bestå af 29 vindmøller og levere grøn strøm til tre mio. mennesker.

Udviklingsminister Rasmus Prehn udtaler:
”Danmark skal være et foregangsland, når det kommer til den grønne omstilling. Og der er brug for grønne, dansk-inspirerede løsninger i verden. 600 mio. afrikanere mangler i dag adgang til ren energi, der er en forudsætning for bedre levevilkår, vækst og jobskabelse.

Vi må for alt i verden ikke sidde på hænderne og se til, mens de afrikanske lande må ty til forurenende brændstoffer for at skaffe pålidelig og tilstrækkeligt med elektricitet til landenes fabrikker, skoler, lægeklinikker og husholdninger. Det er nu, vi skal handle og sikre, at også de lande kobler sig på klimakampen.

Den nye vindmøllepark er en massiv, grøn investering i kampen mod klimaforandringerne. For at sætte det i perspektiv vil de 29 vindmøller skabe energi svarende til cirka halvdelen af vindmølleparken Horns Rev 2 i Vesterhavet. Samtidig med at vi skaber vækst, grønne jobs og udvikling i et af verdens fattigste lande.”

Projektet koster samlet en mia. kr. Danmark bidrager med 500 mio. kr., mens Danske Bank låner den etiopiske regering det resterende beløb.
Vindmølleparken forventes at stå færdig i slutningen af 2022 og vil med en kapacitet på 100 MW nedbringe det årlige CO2-udslip med ca. 176.000 tons.

Baggrund:
Der bor 110 mio. mennesker i Etiopien. 60 mio. har ikke adgang til elektricitet. Den etiopiske regering har som mål at skabe adgang til strøm for hele den etiopiske befolkning inden 2025, og at Etiopien samtidig bliver det førende afrikanske land inden for grøn energi. Elforsyningen er domineret af vandkraftværker, men produktionen af strøm er sårbar pga. udbredt tørke. Det er en situation, der forstærkes af klimaforandringerne. Mere vindenergi kan skabe større robusthed over for klimaforandringer og øge befolkningens adgang til elektricitet.

Vindmølleparken opføres af virksomheden Siemens Gamesa ca. 150 km syd for den Etiopiske hovedstad, Addis Ababa, i Oromia regionen tæt på den østafrikanske Great Rift Vally. Her er vindforholdene stabile og optimale for vindenergi.

Projektet er støttet af Danida Sustainable Infrastructure Finance, som er et udviklingspolitisk instrument, der finansierer offentlige bæredygtige infrastrukturprojekter i udviklingslande inden for sektorer som energi, vand og sanitet.

Den danske energistyrelse og Energinet har siden 2017 samarbejdet med den etiopiske regering om grønne energiløsninger og integration af vedvarende energi i el-systemet. Det dansk-etiopiske samarbejde er et godt eksempel på, hvordan Danmark bidrager med ny viden, teknologi med høje krav til ressourceeffektivitet og jobs inden for grøn omstilling. Konkret bidrager Danmark til, at verdens fattigste får adgang til energi og dermed kan opnå en bæredygtig økonomisk vækst.

For yderligere information/pressekontakt
Magnus Ulveman
Pressechef til udviklingsministeren
Tlf: +45 29 43 95 23

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 13. august 202013.8.2020 16:00:10 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Belgien og Malta til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser, at smittetallene for henholdsvis Belgien er på 32,5 og Malta er på 31,5, hvormed begge lande ligger over kriteriet om et nationalt smittetal på 30. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta, Rumænien og Spanien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. De opdaterede rejsevejledninger vil fremgå af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag. Bemærk at det fra lørdag den 15. august 2020 kl. 00.00 vil kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark fra Belgien og Malta, ligesom det er tilfældet fo

Kofods første besøg efter corona-nedlukning går til Norge12.8.2020 17:24:09 CESTPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofods første besøg efter corona-nedlukningen går til Norge. Besøget fokuserer på tre af udenrigsministerens aktuelle hovedprioriteter: Genopretning af dansk eksport efter COVID19. Arbejdet for en bæredygtig udvikling i Arktis, der kommer befolkningerne i de arktiske områder til gode. Styrkelse af det internationale samfunds evne til at finde fælles løsninger på globale udfordringer. På alle tre områder er Norge en af Danmarks vigtigste partnere.