Folkekirkens Nødhjælp

Danmark i spidsen for opråb om hjælp til Sahel

Del

Der er 20-gange så mange flygtninge i Sahel-regionen i Afrika som for to år siden. Antallet af mennesker, der lider af ekstrem sult, har for længst passeret 7 millioner. Og det er tre gange så mange som for blot et år siden.

Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall

Væbnede konflikter, terrorgrupper, ingen fødevaresikkerhed og ødelæggende klimaforandringer har skabt en så negativ udvikling, at det nu får Danmark, Tyskland og FN til at slå alarm.

I dag er de værter for en stor FN-konference, der skal sikre mere hjælp til regionen. Lige nu er der nemlig kun finansiering til at dække 40 procent af den planlagte internationale humanitære respons.

Folkekirkens Nødhjælps, der arbejder i regionens konflikt-epicenter, Mali, frygter, at Sahel-regionen fortsætter i sin nedadgående negativ spiral:

”Hvis ikke Sahel-regionen får mere og hurtig hjælp, så kan regionen blive hjemsted for en af verdens værste humanitære kriser,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, og tilføjer, at klimaforandringerne i den grad forstærker krisen i Sahel.

”Flere områder i Sahel nærmer sig et tipping point, hvor det bliver umuligt for mennesker og dyr at overleve. Det er stigende temperaturer og ekstrem tørke, der skaber akut mangel på vand og mad. Basal ressourceknaphed er ekstremt farligt i kombinationen med eksisterende konflikter,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.  

De konstant skærpende levevilkår gør, at Sahel er af et de områder i verden, hvor flest mennesker migrerer fra. Samtidig er det en af verdens mest folkerige regioner, og fødselsraterne er høje.

I dag bor der for eksempel 200 millioner mennesker i Nigeria, men FN’s demografiske fremskrivninger peger på, at Nigeria indenfor få årtier vil overtage USA’s plads som verdens tredje mest folkerige land.

”Med de kæmpestore befolkninger i Sahel-regionen burde det være tydeligt, at det er i alles interesse at bremse det eskalerende konfliktniveau og sikre, at sultkrisen ikke bider sig fast,” siger Birgitte Qvist-Sørensen. Folkekirkens Nødhjælp deltager også i konferencen.     

Kontakter

Billeder

Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp: Flygtningelejr er brændt ned til jorden23.3.2021 15:12:10 CET | Pressemeddelelse

Folkekirkens Nødhjælp sender 1,2 millioner kroner til ofrene for de voldsomme brande, der mandag aften hærgede flere flygtningelejre i byen Cox’s Bazar i Bangladesh. Pengene skal bruges på rent vand, mad og husly. Foreløbigt er 15 meldt omkommet, 429 er savnet og 563 er hårdt såret. 45.000 flygtninge har mistet alt, der var tilbage at miste. Cox’s Bazar huser nogle af verdens største og tætteste beboede flygtningelejre med 871.000 rohingya-flygtninge. ”Vores medarbejdere har i dag været rundt i de værst ramte lejre, og det er et hjerteskærende syn, der møder dem. Alt er brændt ned til jorden. Børn løber grædende rundt og leder efter deres mødre, imens mødre løber desperate rundt og leder efter deres børn. Omfanget af brandene er væsentligt større, end vi havde frygtet. Så der er mere end nogensinde brug for vores hjælp,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp. ”Forholdene er i forvejen meget, meget vanskelige for rohingyaerne. De opholder sig på meget li

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum