Folkekirkens Nødhjælp

Danmark i spidsen for opråb om hjælp til Sahel

Del

Der er 20-gange så mange flygtninge i Sahel-regionen i Afrika som for to år siden. Antallet af mennesker, der lider af ekstrem sult, har for længst passeret 7 millioner. Og det er tre gange så mange som for blot et år siden.

Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall

Væbnede konflikter, terrorgrupper, ingen fødevaresikkerhed og ødelæggende klimaforandringer har skabt en så negativ udvikling, at det nu får Danmark, Tyskland og FN til at slå alarm.

I dag er de værter for en stor FN-konference, der skal sikre mere hjælp til regionen. Lige nu er der nemlig kun finansiering til at dække 40 procent af den planlagte internationale humanitære respons.

Folkekirkens Nødhjælps, der arbejder i regionens konflikt-epicenter, Mali, frygter, at Sahel-regionen fortsætter i sin nedadgående negativ spiral:

”Hvis ikke Sahel-regionen får mere og hurtig hjælp, så kan regionen blive hjemsted for en af verdens værste humanitære kriser,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen, og tilføjer, at klimaforandringerne i den grad forstærker krisen i Sahel.

”Flere områder i Sahel nærmer sig et tipping point, hvor det bliver umuligt for mennesker og dyr at overleve. Det er stigende temperaturer og ekstrem tørke, der skaber akut mangel på vand og mad. Basal ressourceknaphed er ekstremt farligt i kombinationen med eksisterende konflikter,” siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen.  

De konstant skærpende levevilkår gør, at Sahel er af et de områder i verden, hvor flest mennesker migrerer fra. Samtidig er det en af verdens mest folkerige regioner, og fødselsraterne er høje.

I dag bor der for eksempel 200 millioner mennesker i Nigeria, men FN’s demografiske fremskrivninger peger på, at Nigeria indenfor få årtier vil overtage USA’s plads som verdens tredje mest folkerige land.

”Med de kæmpestore befolkninger i Sahel-regionen burde det være tydeligt, at det er i alles interesse at bremse det eskalerende konfliktniveau og sikre, at sultkrisen ikke bider sig fast,” siger Birgitte Qvist-Sørensen. Folkekirkens Nødhjælp deltager også i konferencen.     

Kontakter

Billeder

Foto: Jakob Dall
Foto: Jakob Dall
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

2019 blev det dødeligste år for verdens nødhjælpsarbejdere23.9.2020 13:07:25 CESTPressemeddelelse

Krigszonerne verden over breder sig, og krigene bliver mere og mere voldelige. 75 år efter FN blev dannet med målet om at sikre international fred, estimerer selvsamme organisation, at hele 168 millioner mennesker har brug for humanitær hjælp. Samtidig med at de humanitære behov vokser, bliver nødhjælpsarbejdere i højere grad direkte militære mål i krigens rædsler. Sådan blev 2019 det dødeligste år for nødhjælpsarbejdere. 484 nødhjælpsarbejdere blev ofre for større angreb. 142 med dødelig udgang, 234 blev hårdt sårede og 124 blev kidnappet. Som generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp mærker Birgitte Qvist-Sørensen, hvordan nettes strammes om den organisation, hun står i spidsen for: ”I 2019 var vi nødt til at evakuere medarbejdere i Syrien, Congo, Sydsudan og Libyen, fordi de var i risiko for at blive fanget i kamphandlinger eller i risiko for at blive direkte militære mål” Ifølge Birgitte Qvist-Sørensen er det tydeligt, at nødhjælpsarbejdere ikke er fredet i krigen på samme måde, som

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum