Dansk Energi

Danmark i EM-finale om lave forbrugerpriser på fibernet

Del

Danske forbrugerpriser på fibernet er blandt de laveste i Europa. Det viser en ny rapport, der for første gang sammenligner danske priser på fibernetabonnementer med tilsvarende rundt om i Europa. Det er glædeligt for forbrugerne og gavner konkurrencen, mener Dansk Energi.

Danmark er i EM-finalen. I hvert fald når det handler om lave priser og høje hastigheder på fiberområdet.

Det viser en ny rapport, som den nordiske data- og analysevirksomhed Tefficient har udarbejdet for Dansk Energi.

Rapporten sammenligner danske forbrugerpriser for fibernetforbindelser med tilsvarende i Sverige, Norge, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrig og Storbritannien. Og resultatet er klart:

Danmark er blandt de lande, der har de laveste forbrugerpriser på fibernet, og det gælder både når det drejer sig om nyetableringer, som omfatter gravearbejde og tilslutning, og allerede tilsluttede kunder.

Danmark er kun overgået af Frankrig, hvor der generelt tilbydes lavere priser. Men det er ikke mindst på grund af, at den franske regering yder statsstøtte til fuld fiberdækning i hele Frankrig i 2025.

Særligt skiller Sverige og Norge sig ud ved generelt at have meget høje priser - ofte mange hundrede kroner dyrere i abonnement per måned end i Danmark.

- Det er glædeligt at få slået fast, at de danske forbrugere har nogle af Europas laveste priser på fibernet – og i øvrigt højeste hastigheder. Undersøgelsen understreger, hvor hård konkurrencen er på markedet, og hvordan fiberområdet har udviklet sig de seneste mange år. Danske energiselskaber kickstartede udrulning af fibernet i midten af 00’erne, og det har været en stor gevinst for det digitale Danmark, siger Thomas Woldiderich, branchechef for telepolitik i Dansk Energi.

Rapporten viser også, at Danmark har de højest målte bredbåndshastigheder af samtlige undersøgte lande.

Og Thomas Woldiderich påpeger, at danske forbrugere gennem de seneste 15 år har fået langt mere og langt hurtigere bredbånd for pengene, og at særligt de næsten 900.000 husstande med et fibernetabonnement nyder godt af udviklingen.


Konkurrencen skal løbende undersøges

Rapporten fra Tefficient er den første af sin slags i Danmark, men står det til Dansk Energi, skal konkurrence- og forbrugerudviklingen på det danske bredbåndsmarked løbende undersøges.

- Vi har længe savnet faktabaseret information og viden om de danske forbrugerpriser på fibernet sammenlignet med andre lande i EU, så vi håber, at handsken nu bliver taget op af de danske myndigheder. Det vil nemlig sikre, at den tilbagevendende diskussion om, hvorvidt de danske bredbåndspriser er lave eller høje, baseres på fakta fremfor spekulation, siger Thomas Woldiderich.

Dansk Energi håber nu, at rapporten bruges som inspiration for de danske myndigheder til årligt at udarbejde en dansk konkurrence- og forbrugerredegørelse på bredbåndsområdet, som også benchmarker danske priser i et bredere europæisk perspektiv.


Tefficient har for nogle måneder siden udarbejdet en lignende, større analyse for den norske regering.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Woldiderich, branchechef for telepolitik i Dansk Energi

Telefon: 22 750 412
Mail: two@danskenergi.dk

Links

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark. Sammen leverer vores medlemmer stadigt grønnere strøm til danskerne samtidig med, at de sikrer strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden til konkurrencedygtige priser.

Den danske energiindustri beskæftiger samlet set flere end 56.000 danskere og er med sine milliardtunge investeringer i infrastruktur og teknologi et af Danmarks stærkeste erhverv. Energiindustrien er en grundpille i dansk eksport. I 2016 eksporterede Danmark nemlig energiteknologi for 75,6 mia. kroner, svarende til 11 procent af den samlede vareeksport.  

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum