Skivemødet

Danmark i balance: Midt- og vestjysk folkemøde samler politikere og meningsdannere til debat

Del
Det overordnede tema er 'Danmark i balance', når politikere, erhvervsfolk, journalister og meningsdannere samles til Skivemødet den 12.-13. maj.

Tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft, grønne uddannelser, bæredygtig energiproduktion og unges trivsel.

Det er nogle af de emner, der er på programmet, når en række toppolitikere, erhvervsfolk, journalister og meningsdannere mødes på Strandtangen i Skive den 12.-13. maj i forbindelse med det midt- og vestjyske folkemøde, Skivemødet.

Det overordnede tema for de to døgns debatter og samtaler er 'Danmark i balance', men det bliver uden den sædvanlige trivielle præmis om, at livet er en smule sværere uden for de store byer.

I stedet handler mødet om at sætte fokus på det gode liv i Midt- og Vestjylland - på alt det der fungerer og samtidig skabe en debat om, hvordan politikere, erhvervsliv, foreninger og indbyggere kan bidrage til at gøre det hele en smule bedre.

Sådan lyder det fra Poul Pedersen, bestyrelsesformand i foreningen Branding Skiveegnen, der står bag Skivemødet.

- Vi inviterer ikke Danmark indenfor på Strandtangen for at sidde og tude over alt det, der unægteligt kunne være bedre i vores del af landet. Vi vil meget hellere bruge tiden på at bringe politikere, meningsdannere og journalister lidt tættere på den midt- og vestjyske skabertrang, innovationsevne og lyst til at skabe et godt liv uden for de store byer. Samtidig ønsker vi en god debat om, hvordan vi så gør det hele endnu bedre, mere smart og mere effektivt, siger Poul Pedersen.

Stor partilederdebat
Fredag den 12. maj kl. 12:15 afvikles den store partilederdebat, hvor Troels Lund Poulsen (V), Pernille Vermund (NB), Martin Lidegaard (RV), Mai Villadsen (EL), Alex Vanopslagh (LA), Søren Pape Poulsen (KF), Signe Munk (SF), Christian Rabjerg Madsen (S) og Inger Støjberg (DD) blandt andet skal debattere perspektiverne i nærhedsreformen under ledelse af den lokale journalist og tv-vært, Klaus Knudsen Pedersen.

Senere samme dag skal kl. 15:15 skal seks borgmestre drøfte en udfordring, som langt de fleste kommuner i landdistrikterne døjer med - nemlig fraflytningen af unge mennesker, der drager til storbyen for at studere og arbejde.

Mødet fortsætter om lørdagen, hvor blandt andre Rasmus Tantholt skal på den store scene kl. 9:30 og tale om en verden i balance. Senere skal ubalancen i Sportens verden drøftes, hvor bla. Næstformand i DIF, Frans Hammer, sammen med bla. Jesper Nøddesbo , skal snakken om frivillighed, og andre udfordringer i sporten' Danmark.

- Vi har forsøgt at sammensætte et program, der både kan provokere og gøre os klogere og skubbe til vores holdninger til, hvad det gode liv i virkeligheden er. Sidste år deltog mere end 5000 mennesker i mødet, og interessen er bestemt ikke blevet mindre i år, siger Michael Eiskjær, projektleder for Skivemødet.

Det er gratis at deltage i Skivemødet, og der er tætpakket program begge dage fra kl.09:00. Du kan se det fulde program for folkemødet her: www.skivemoedet.dk.

For at se denne video fra www.youtube.com, så skal du aceptere cookies på toppen af denne side.Skivemødet 2023Videokanal

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Skivemødet

Skivemødet
Strandtangen
7800 Skive

http://www.skivemoedet.dk

Skivemødet er to dage med samtaler og meningsudvekslinger. Med den brede vifte af samtaler vil der være noget for alle. Skivemødet er et talerør for at få et ”Danmark i balance”, som skal sætte Midt- og Vestjylland på mediernes landkort og skabe opmærksomhed om alt det positive, der udgår herfra. Det være sig nye initiativer inden for erhverv, bæredygtighed, kultur og oplevelser, såvel som de muligheder, der knytter sig til et liv i uden for ringgaden.

Følg pressemeddelelser fra Skivemødet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Skivemødet

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye