Moneybanker

Danmark har noget af det hurtigste internet i EU

Del

I EU sammenligner vi os med hinanden på mange forskellige områder. Hvem har den længste levealder, det højeste uddannelsesniveau eller det største BNP? En ting der betyder mere og mere år for år er udbredelsen og kvaliteten af bredbånd og her er i Danmark faktisk blandt de førende.  

Nummer 2 i udbredelsen af fibernet

Når det kommer til digital infrastruktur, så er Danmark med helt i top ifølge InternetTjek.dk. Over 72% af danske boliger og virksomheder har adgang til fibernet, og det tal bliver i EU kun overgået af Letland. 

Det er dog ikke en position, som vi er kommet sovende til. Den gode fiberdækning i Danmark skyldes nemlig flere års målrettet arbejde fra både regionale energiselskaber og lokale entusiaster. Disse har bl.a. været med til at udbrede fibernet til mange af de danske øer såsom Sejrø, Læsø, Omø, Aarø, Askø, Ærø, Lilleø, Thyrø, Mandø, Jegindø, Fur, Fejø, Orø, Agersø, Fanø, Femø, Enø og Samsø.  

Det er et arbejde, som har stået på i flere årtier og man må sige, at det var fremsynet af de danske energiselskaber at begynde arbejdet med fibernet så tidligt. Lars Peter Christiansen, der er formand for Dansk Energis Fibernetudvalg og adm. direktør for Thy-Mors Energi udtaler: “Var vi først gået i gang med udbredelsen af fibernet i dag, havde vi været håbløst bagefter i en stærkt digitaliseret verden”.

Fibernet giver nye muligheder

Lars Peter Christiansen har fat i den lange ende. Fibernet handler nemlig ikke kun om film og serier i HD kvalitet. I takt med at vi udvikler flere og flere digitale løsninger, kommer der mere og mere pres på vores eksisterende bredbåndsnet. I dag har mange danske hjem over 10 forskellige enheder forbundet til hjemmeinternettet ad gangen. Det kan være computere, telefoner, tablets, smart tv, køleskab, højttalere og meget andet. Det betyder, at hver enkelt husstand bruger mere data end tidligere og den tendens går kun én vej. 

Under corona-nedlukningen så vi danskernes forbrug af data stige til tidligere usete højder, da alt pludselig foregik på nettet. Selvom Danmark så småt er ved at åbne igen, så vil mange af de digitale løsninger forblive - ikke nødvendigvis som eneste løsning men som et tilbud og en mulighed. 

Derfor er udbredelsen er fibernet ikke kun en ekstra service til gamere og folk med stort dataforbrug ifølge InternetTjek.dk. Det er en investering i fremtiden og i Danmarks digitale infrastruktur. Med landsdækkende fibernet kan både staten, kommuner og private virksomheder nemt tilbyde digitale services i høj kvalitet til alle danskere. 

Hvordan får du fibernet?

Det er desværre stadig ikke alle danskere, som har mulighed for at få fibernet i deres hjem. Hvis du er blevet interesseret i fibernet og gerne vil vide, om du er blandt i 72%, som allerede har adgang til fibernet, så kan du tjekke https://internettjek.dk/fibernet/. Her skal du bare indtaste din adresse og så få du at vide, om der er mulighed for fibernet, der hvor du bor. 

Hvis du er så uheldig, at du ikke kan få fibernet, så er der heldigvis masser af alternativer. På https://internettjek.dk kan du nemlig også finde oversigter over priser og pakker fra andre typer af internet og bredbånd.

Kontakter

Information om Moneybanker

Moneybanker
Moneybanker
Ceresbyen 75, 3. tv.
8000 Aarhur

https://moneybanker.dk/

MONEYBANKER er din online sammenligningstjeneste, som laver undersøgende journalistik til gavn for mediehuse og den almene borger. Vores formål er at analysere forskellige problemstillinger, som giver den brede befolkning en indsigt i hverdagens finansielle problematikker.

Følg pressemeddelelser fra Moneybanker

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Moneybanker

Samlelån kan give overblik over privatøkonomien11.5.2021 09:32:42 CEST | Blog

Hvis man har gæld mange forskellige steder, kan det være svært at holde overblikket. Desuden kan det være en dyr løsning, hvor der ofte skal betales gebyrer for hvert enkelt lån. Heldigvis er der en løsning. Samlelån giver mulighed for at samle alle dine lån ét sted, hvilket både kan give luft i økonomien og i hovedet. Mange små lån er dyrt Det er nemt af få opbygget gæld flere forskellige steder. Afbetaling på en telefon et sted, forbrugslån et andet sted og kassekredit et tredje. Alle de forskellige lån har hver deres gebyrer, som hurtigt kan løbe op. Med et samlelån kan du, som navnet antyder, samle alle dine lån et sted. Når du laver et samlelån, så nedbringer du ikke din gæld, men der kan alligevel være mange penge at spare på renter og gebyrer. Den bedste måde at finde ud af, om samlelån er løsningen for dig, er at regne på det. Dette kan du gøre ved at regne ud, hvor meget det vil koste dig, at betale din nuværende gæld og sammenligne med, hvor meget et nyt samlelån vil koste di

Kom godt fra start med din træning med rabatkoder på proteinpulver og kosttilskud24.3.2021 19:52:02 CET | Blog

Når du træner og vil opbygge muskler og få en sundere krop er motion ét vigtigt element for at opnå dette. Et andet vigtigt element er din kost, som skal passe til din ambition og til din form for træning. Som supplement til den normale kost er proteinpulver godt hvis du vil opbygge muskelmasse med din træning. Hvis du generelt gerne vil leve sundere så er kosttilskud også et godt supplement til din normale kost. Både proteinpulver og kosttilskud kan være omkosteligt, særligt hvis du har brug for større mængder. Heldigvis kan du finde rabatkoder på både proteinpulver og kosttilskud, så du kan købe det nødvendige supplement uden at ødelægge dit budget. Inde på rabatkoder MyProtein finder du en lang række forskellige rabatkoder, som er aktive og klar til brug. Det er simpelt at anvende ved dine køb, og du kan finde både generelle rabatter og produkt specifikke rabatkoder. Simpelt at anvende rabatkoder Når du går ind på hjemmesiden finder du en lang række rabatkoder. Nogle af dem vil være

Disse ting ønsker danske børn sig allermest i julegave i 20201.12.2020 13:53:43 CET | Blog

2020 – et meget specielt år på mange punkter – er ved at lakke mod ende. Det har været et år, hvor vi har brugt meget tid med vores familie, og hvor vi har opholdt os meget i vores eget hjem. Mange forældre har oplevet, hvor svært det kan være at holde børnene underholdt, når det ene arrangement efter det andet bliver aflyst. Heldigvis er det snart jul, og det er som bekendt hjerternes og børnenes højtid. Vil du også glæde dine børn, så kan du drage nytte af at vide, hvad danske børn ønsker sig allermest til jul i år. Er det mon et legekøkken, nye musikinstrumenter eller den eftertragtede PS5? Elverbørn vil gøre os meget klogere i artiklen. #1 El løbehjulet er et sikkert hit blandt de større børn Leder du efter den perfekte julegave til et større barn, så vil et el løbehjul være et glimrende bud. De børnevenlige el løbehjul kan bruges af børn fra 8-års alderen og opefter. Er barnet derfor 8 år eller ældre, så kan du gøre hans eller hendes juleaften meget bedre ved at vælge denne gaveid

Gå 2021 i møde med styr på økonomien1.12.2020 06:00:00 CET | Blog

Nu sker det snart… 2020 er ved at være ovre og bliver snart erstattet af 2021. Det er noget, som mange mennesker ser frem til, idet 2020 har været et hårdt og turbulent år på mange parametre. Du kan allerede nu begynde at sætte dig nogle mål for det kommende år. Et mål kan f.eks. være at få styr på økonomien. Vil du gerne have styr på din privatøkonomi, inden vi går ind i 2021, så læs med her. #1 Få lagt et nyt og opdateret 2021-budget Uanset hvor meget du føler, at du har styr på din økonomi, så vil du kunne gøre dig selv en stor tjeneste ved at lægge et budget. Et godt råd er at lægge et nyt og opdateret budget hvert år, så du sikrer dig, at budgettet stemmer overens med dine faktiske indtægter og udgifter. Der kan ske meget i løbet af et kalenderår, og derfor er det også vigtigt, at du holder budgettet up-to-date. Vil du gerne frigøre flere penge til rejser og sommerhusture med familien, så er det måske i 2021, at du skal skrue ned for udgifterne til underholdningstjenester, mobilab

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum