TEKNIQ Arbejdsgiverne

Danmark halter efter med energieffektiviseringer

Del

Der er brug for ”substantielt øget ambitionsniveau” i regeringens politikker og målsætninger især på energieffektiviseringer. Det er konklusionen i en lækket evaluering fra EU Kommissionen om Danmarks klimaindsats. Kritikken kommer ikke bag på brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

EU Kommissionen har i en lækket rapport evalueret alle EU-landenes energi- og klimaplaner. Det har resulteret i en hård kritik af energieffektiviseringsindsatsen i Danmark. En sammenligning af medlemsstaternes udkast til klimahandlingsplaner viser, at Danmark ligger på en meget beskeden 19. plads i EU, når det gælder energieffektivisering. Dermed er Danmark meget langt fra de grønne ambitioner, vi normalt har på området, og som længe har betydet, at Danmark er blevet betragtet som en grøn vindernation

Hos brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgiverne er man ikke overrasket over den hårde kritik fra EU.

”Energieffektiviseringsindsatsen i Danmark har været nedprioriteret voldsomt de senere år – noget som for alvor kommer frem i lyset med den nye rapport. Den seneste Energiaftale fra 2018 var da heller ikke det store løft for energieffektiviseringerne, på trods af at 40 procent af udledningerne kommer fra bygninger, og der derfor er et enormt potentiale for energieffektiviseringer netop dér,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han håber derfor, at de øjeblikkelige regeringsforhandlinger også vil have fokus på kritikken fra EU Kommissionen og det akutte behov for en mere struktureret energieffektiviseringsindsats.

”Der er behov for, at en ny regering påtager sig ansvaret og sørger for, at vi i Danmark kommer op i energieffektiviseringstempo, så vi ikke skal se os distanceret af lande, vi ellers normalt sammenligner os med. Derfor skal energieffektiviseringsindsatsen gentænkes og styrkes, så vi samtidig får større effekt af hver investeret krone.” siger Simon O. Rasmussen og uddyber:

”Energieffektivisering er et afgørende element for at sikre en optimal grøn omstilling. Hvis ikke vi investerer i energieffektivisering af vores bygninger og virksomheder, kommer vi til at forkøbe os i vindmølle- og solcelleparker. En ny analyse peger på, at den grønne omstilling kan gennemføres samfundsøkonomisk optimalt ved en energispareindsats i bygninger og erhverv på cirka 30 procent frem mod 2030 som supplement til udbygningen med vedvarende energi. Derfor bør regeringen overveje mere ambitiøse delmål for renoveringsindsatsen, samt en opprioritering af energispareindsatsen” siger Simon O. Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Simon O. Rasmussen underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 60 69 88 91

Billeder

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum