Danmarks Statistik

Danmark halter bagud med beskæftigelsen af store indvandrergrupper

Del

Personer fra Bosnien-Hercegovina, Iran, Irak og Syrien er dårligere integreret på arbejdsmarkedet i Danmark end i Sverige og Norge.

Det viser en ny analyse fra Danmarks Statistik, som sammenligner beskæftigelsen for personer født i en række ikke-vestlige lande, hvorfra der har været en betydelig indvandring til både Danmark, Norge og Sverige.

”Personer fra Bosnien-Hercegovina, Iran, Irak og Syrien har en markant lavere beskæftigelse end personer født i Danmark, og samtidig kan vi se, at denne forskel er større end i Sverige og Norge,” udtaler fuldmægtig i Danmarks Statistik Jens Bjerre.

Desuden kan vi se, at særligt i Sverige får indvandrere et bedre fodfæste på arbejdsmarkedet i takt med deres ophold i landet. Denne udvikling ser vi ikke i samme grad i Danmark,” slutter Jens Bjerre.

Du kan læse analysen her www.dst.dk/analyser/28102.

For yderligere kommentarer til analysen, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Jens Bjerre (tlf: 39 17 36 77, mail: jbe@dst.dk).

Har du lyst til at høre mere om indvandring i et skandinavisk perspektiv, kan du tilmelde dig arrangementet Indvandring i et komparativt perspektiv - Udlandsfødte i Skandinavien, som finder sted hos Danmarks Statistik d. 9. december. Læs mere og tilmeld dig her.

Nøgleord

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum