Udenrigsministeriet

Danmark giver yderligere 150 millioner kr. til Libanon efter eksplosionerne i Beirut

Del

Udenrigsminister Jeppe Kofod og udviklingsminister Rasmus Prehn er klar med yderligere støtte til Libanon som følge af eksplosionerne i Beirut den 4. august – og styrker Danmarks indsats ved at give yderligere 150 mio. kroner til nødhjælp og mere langsigtede indsatser i Libanon.

Det ekstraordinære danske bidrag på 150 millioner kr. annonceres senere i dag af udenrigsminister Jeppe Kofod på en international konference organiseret af FN’s Generalsekretær Guterres og Frankrigs præsident Macron. På konferencen deltager stats- og regeringschefer fra hele verden. Målet er at sikre international opbakning til Libanon.

 

”Den katastrofale eksplosion i Beirut har runget gennem hele verden. Nu er det afgørende, at verdenssamfundet besvarer det akutte råb om hjælp fra Libanon og står sammen om at sikre, at Libanon ikke destabiliseres yderligere. Det vil tage mange år at læge den ufattelige menneskelige tragedie og genopbygge den libanesiske hovedstad. Fra dansk side vil vi arbejde for at fastholde europæisk og internationalt engagement i landet. Samtidig vil vi sende et klart signal til Libanons politiske ledere om, at vi forventer politiske og økonomiske reformer i landet til gavn for den hårdt prøvede libanesiske befolkning,” siger udenrigsminister Jeppe Kofod.

Udviklingsminister Rasmus Prehn tilføjer:

 

”Den humanitære situation i Beirut efter eksplosionen er katastrofal. Det er helt afgørende, at vi viser resolut handlekraft, støtte og solidaritet. Libanon var i forvejen hårdt ramt af COVID-19. Men nu arbejder hospitalerne også på højtryk efter katastrofen, der er behov for akut genhusning af op mod 300.000 mennesker og fødevaresituationen for stadigt flere libanesere er dybt alarmerende. Derfor vil størstedelen af midlerne, som Danmark giver, gå til direkte humanitær og socioøkonomisk støtte til de berørte.”

Eksplosionerne i Beirut tirsdag aften har forårsaget store ødelæggelser i det centrale Beirut. Med ødelæggelserne på havnen er også de humanitære forsyningslinjer til Syrien og syriske flygtninge ødelagte. Allerede i onsdags bevilligede udviklingsminister Rasmus Prehn 12 mio. kr. i akut humanitær assistance. Det har bl.a. gjort det muligt for Beredskabsstyrelsen at udsende 600 kemikaliebeskyttelsesdragter og to rådgivere gennem hhv. FN og EU, ligesom danske civilsamfundsorganisationer og Internationale Røde Kors har kunnet iværksætte øjeblikkelige indsatser.

 

For yderligere information: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Større tryghed om erhvervsfremstød i Corona-krisen24.9.2020 16:30:33 CESTPressemeddelelse

Corona skaber stor usikkerhed om muligheden for at gennemføre erhvervsfremstød. Regeringen har stort fokus på behovet for at hjælpe dansk eksport i gang igen. Derfor er der afsat yderligere 10 mio. til at kompensere koordinatorer af fælles erhvervsfremstød, og dermed deltagende virksomheder for tabte udgifter, idet en Corona-særordning på området forlænges året ud. Det er godt for eksporten, og dermed godt for Danmark. Eksporten som helhed ventes at aftage med 10,2%, og vareeksporten specifikt med 7,7% i 2020.

Hviderusland: Danmark og 16 OSCE-lande igangsætter uafhængig ekspertmission til undersøgelse af menneskerettighedskrænkelser17.9.2020 16:28:31 CESTPressemeddelelse

Danmark har de seneste uger været drivende for at sikre, at 17 medlemmer af Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) i dag kan nedsætte en uafhængig ekspertmission, som skal undersøge talrige rapporter om alvorlige menneskerettighedskrænkelser i Hviderusland i forbindelse med præsidentvalget den 9. august 2020.