Erhvervsministeriet

Danmark fortsat i den digitale førertrøje

Del

Danmark indtager endnu engang førstepladsen som EU’s mest digitale land. Det viser Europa-Kommissionens netop offentliggjorte indeks over virksomheders, borgeres og de offentlige myndigheders digitalisering i EU-medlemslandene. Danmark topper indekset foran de øvrige nordiske lande.

Danmark har formået at holde sig helt i front i et Europa, der bliver mere og mere digitalt. Førerpositionen skyldes bl.a. en udbredt anvendelse af digitale teknologier blandt borgere og virksomheder i Danmark.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Digitalisering står meget højt på regeringens dagsorden. Der er en tæt sammenhæng mellem virksomheders digitalisering og produktivitet, og nye digitale teknologier kan åbne op for nye forretningsmuligheder for dansk erhvervsliv. Samtidig kan en øget digitalisering bane vej for en mere bæredygtig udvikling og en forbedret livskvalitet for vores borgere. Derfor er det glædeligt, at Danmark er helt i front i Europa inden for digitalisering, som bliver centralt at rykke på de kommende år.”  

Danmark kan dog ikke tillade sig at hvile på laurbærrene. Når man ser på bl.a. andelen af IKT-specialister i virksomhederne har Danmark fortsat behov for at løfte den digitale udvikling, og udenfor Europa rykker andre lande hurtigt på den digitale dagsorden.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:
”Særligt de små og mellemstore virksomheder har i mindre grad udnyttet de digitale muligheder. Derfor er der nedsat et Digitalt Vækstpanel, der skal levere en række anbefalinger til regeringen, som vi vil indgå i en kommende strategi for Danmarks digitale vækst. Samtidig er virksomhedernes adgang til de rette digitale kompetencer en af de væsentligste faktorer i den digitale omstilling. Derfor arbejder vi på at etablere en teknologipagt med blandt andre arbejdsmarkedets parter og universiteterne for at sikre stærkere tekniske uddannelser.”

DESI-analyse 

Pressekontakt: Presserådgiver Rasmus Holm Thomsen, tlf.: 91 39 94 55/rht@em.dk

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Ny rapport viser gevinsterne ved det indre marked på tværs af hele EU27.9.2018 09:13pressemeddelelse

En ny rapport viser, at Danmark ikke er alene om at drage fordel af det indre marked. Rapporten understreger, at handlen med varer og tjenester inden for det indre marked er afgørende for den økonomiske aktivitet i alle medlemslande og står for 56 millioner jobs på tværs af EU. Endelig peger rapporten på, at det indre marked faciliterer små virksomheders deltagelse i europæiske og globale værdikæder.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum