Udenrigsministeriet

Danmark fornyer bidraget til FN’s Miljøprogram

Del

Det er en prioritet for regeringen, at der sikres en effektiv international miljøindsats, og FN har vurderet, at det især er på miljødelen af Verdensmålene, der mangler fremskridt. Derfor har regeringen valgt at øge sit bidrag til FN’s Miljøprogram UNEP.


Vi bliver i stigende grad afhængige af, at der findes bæredygtige internationale løsninger på de globale miljøproblemer. Vi ved alle, at vi ikke kan løse klimaproblemet i Danmark alene, men det samme gælder for en lang række andre miljøproblemer – bekæmpelse af plastforurening, luftforurening, skadelige kemikalier og den generelle omstilling til mere bæredygtige produktions- og forbrugsmønstre. Derfor har vi brug for et stærkt internationalt miljøorgan.

Danmark har længe haft et godt samarbejde med UNEP, og med udnævnelsen af danske Inger Andersen til posten som direktør for UNEP de næste fire år, er der stor tro på, at FN’s Miljøprogramfremadrettet vil skabe endnu bedre resultater. Hun har siden 2015 været generaldirektør for den Internationale Naturbeskyttelsesorganisation og har mere end 30 års erfaring med udviklingsøkonomi og bæredygtigt miljø og har en evne til at skabe effektive resultater.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs siger:

”Det er med stor glæde, at vi opjusterer det danske bidrag til UNEP til 30 mio. kr. i 2019. Danmark støtter fremme af bæredygtige tiltag i udviklingslandene og ikke mindst FN’s Verdensmål. Der er meget fokus på kampen mod klimaet, som er afgørende, men vi må ikke glemme miljøet. Derfor ønsker vi nu at give et ekstra rygstød til FN’s Miljøprogram. Med Inger Andersen som direktør er jeg sikker på, at samarbejdet med FN’s Miljøprogram vil udvikle sig endnu mere positivt i de kommende år.” 

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen deltager netop nu i FN’s Miljøforsamling i Nairobi, hvor han er med til at sætte fokus på behovet for globale løsninger:

”Det er afgørende, at vi har et stærkt internationalt miljøprogram, som kan hjælpe os med at løse de globale miljøproblemer og beskytte naturen. Vi er hernede for at kæmpe for mindre afskovning, mindre plastik i vores have, sikker håndtering af kemikalier og helt generelt mere bæredygtige forbrugs- og produktionsmønstre. Men når FN’s medlemslande bliver enige om nye tiltag, så er det ofte FN’s Miljøprogram får en hovedrolle i udførelsen. Derfor giver det god mening med at styrke det.”

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ændrede rejsevejledninger pr. 13. august 202013.8.2020 16:00:10 CESTPressemeddelelse

Udenrigsministeriet opdaterer ugentligt rejsevejledningerne for lande inden for EU/Schengen og UK på baggrund af de seneste smittetal fra Statens Serum Institut. I denne uge tilføjes Belgien og Malta til listen over lande, hvortil alle ikke-nødvendige rejser frarådes på grund af et for højt antal smittede. Tallene fra SSI viser, at smittetallene for henholdsvis Belgien er på 32,5 og Malta er på 31,5, hvormed begge lande ligger over kriteriet om et nationalt smittetal på 30. Udenrigsministeriet fraråder således alle ikke-nødvendige rejser (orange) til Andorra, Belgien, Bulgarien, Luxembourg, Malta, Rumænien og Spanien på grund af smittetallene. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til Irland på grund af Irlands karantæneregler. De opdaterede rejsevejledninger vil fremgå af Udenrigsministeriets hjemmeside i dag. Bemærk at det fra lørdag den 15. august 2020 kl. 00.00 vil kræve et anerkendelsesværdigt formål at indrejse i Danmark fra Belgien og Malta, ligesom det er tilfældet fo

Kofods første besøg efter corona-nedlukning går til Norge12.8.2020 17:24:09 CESTPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofods første besøg efter corona-nedlukningen går til Norge. Besøget fokuserer på tre af udenrigsministerens aktuelle hovedprioriteter: Genopretning af dansk eksport efter COVID19. Arbejdet for en bæredygtig udvikling i Arktis, der kommer befolkningerne i de arktiske områder til gode. Styrkelse af det internationale samfunds evne til at finde fælles løsninger på globale udfordringer. På alle tre områder er Norge en af Danmarks vigtigste partnere.