Udenrigsministeriet

Danmark fornyer bidraget til FN’s Miljøprogram

Del

Det er en prioritet for regeringen, at der sikres en effektiv international miljøindsats, og FN har vurderet, at det især er på miljødelen af Verdensmålene, der mangler fremskridt. Derfor har regeringen valgt at øge sit bidrag til FN’s Miljøprogram UNEP.


Vi bliver i stigende grad afhængige af, at der findes bæredygtige internationale løsninger på de globale miljøproblemer. Vi ved alle, at vi ikke kan løse klimaproblemet i Danmark alene, men det samme gælder for en lang række andre miljøproblemer – bekæmpelse af plastforurening, luftforurening, skadelige kemikalier og den generelle omstilling til mere bæredygtige produktions- og forbrugsmønstre. Derfor har vi brug for et stærkt internationalt miljøorgan.

Danmark har længe haft et godt samarbejde med UNEP, og med udnævnelsen af danske Inger Andersen til posten som direktør for UNEP de næste fire år, er der stor tro på, at FN’s Miljøprogramfremadrettet vil skabe endnu bedre resultater. Hun har siden 2015 været generaldirektør for den Internationale Naturbeskyttelsesorganisation og har mere end 30 års erfaring med udviklingsøkonomi og bæredygtigt miljø og har en evne til at skabe effektive resultater.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs siger:

”Det er med stor glæde, at vi opjusterer det danske bidrag til UNEP til 30 mio. kr. i 2019. Danmark støtter fremme af bæredygtige tiltag i udviklingslandene og ikke mindst FN’s Verdensmål. Der er meget fokus på kampen mod klimaet, som er afgørende, men vi må ikke glemme miljøet. Derfor ønsker vi nu at give et ekstra rygstød til FN’s Miljøprogram. Med Inger Andersen som direktør er jeg sikker på, at samarbejdet med FN’s Miljøprogram vil udvikle sig endnu mere positivt i de kommende år.” 

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen deltager netop nu i FN’s Miljøforsamling i Nairobi, hvor han er med til at sætte fokus på behovet for globale løsninger:

”Det er afgørende, at vi har et stærkt internationalt miljøprogram, som kan hjælpe os med at løse de globale miljøproblemer og beskytte naturen. Vi er hernede for at kæmpe for mindre afskovning, mindre plastik i vores have, sikker håndtering af kemikalier og helt generelt mere bæredygtige forbrugs- og produktionsmønstre. Men når FN’s medlemslande bliver enige om nye tiltag, så er det ofte FN’s Miljøprogram får en hovedrolle i udførelsen. Derfor giver det god mening med at styrke det.”

Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod til koalitionsmøde i Washington: Vi skal fastholde presset på ISIL14.11.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i mødet i koalitionen til bekæmpelse af ISIL i Washington D.C. Mødet er indkaldt ekstraordinært i lyset af den tyrkiske offensiv i det nordøstlige Syrien og for at drøfte vejen frem i forhold til bekæmpelsen af ISIL. Kofod siger: "Jeg er meget tilfreds med, at vi - bl.a. på dansk initiativ - ekstraordinært får samlet koalitionen. Kalifatet er besejret, men truslen er langt fra ovre. Vi skal fastholde presset. Det er helt afgørende, at de fremskridt, vi har opnået i bekæmpelsen af ISIL, ikke sættes over styr. Derfor vil jeg fremhæve behovet for, at den amerikanske tilbagetrækning i det nordøstlige Syrien ikke efterlader et tomrum, der giver ISIL et spillerum. Tæt koordination er altafgørende." Og fortsætter: "Tyrkiets offensiv i Syrien har alvorlige konsekvenser for civilbefolkningen og for bekæmpelsen af ISIL. Derfor har jeg fra starten fordømt den. Jeg vil benytte mødet til igen at opfordre Tyrkiet til at trække sine tropper ud af området og