Lunar Way

Danmark får ny bank: Lunar Way får licens til at drive bank og henter 195 mio. kr. hos investorer

Del

Den danske bankapp Lunar Way får, som den første danske fintech-virksomhed, banklicens fra Finanstilsynet, og henter 195 mio. kr. i ny investeringsrunde.

Fintech-virksomheden Lunar Way har i sin seneste investeringsrunde hentet over 195 mio. kr., og har polstret sig til at sikre en banklicens fra Finanstilsynet. Dermed bliver Lunar Way Danmarks - og Nordens - nye bank. 

Lunar Way har siden 2015 har været en iværksættervirksomhed, der tilbyder en bankapp baseret på finansiel teknologi, og bliver dermed den første af de såkaldte fintech-startups, der kvalificerer sig til at få en banklicens. Den skal bruges til at styrke tilstedeværelsen på de nordiske markeder markant og sikre, at Lunar Way selv ejer værdikæden, når det gælder om at udvikle produkter og udfordre sektoren.

“Lunar Way har hele vejen igennem været en seriøs udfordrer til den traditionelle finansielle scene, og det kommer til at fortsætte. Men for at kunne udfordre måden at tænke bank på, i det omfang, vi ønsker, skal vi kunne operere under samme vilkår som klassiske banker. Banklicensen gør det muligt for os at træde ind på banen som en reel spiller. Og de resultater vi har skabt som tech-virksomhed er en rigtig god indikator på, hvad vi kan drive det til med en banklicens,” siger Ken Villum Klausen, stifter og adm. direktør i Lunar Way.

Lunar Way har vist sin villighed til at udfordre den traditionelle banksektor blandt andet ved at  lancere Danmarks højeste renter på indestående på 4 pct. tidligere på året. 

“Fundingen og banklicensen er den foreløbige kulmination på fire års hårdt arbejde, og resultatet af dedikation og en kraftpræstation fra hele Lunar Way-teamet. Man kan roligt sige, at det svarer til at starte i fjerde division og så arbejde sig op til finalen i Champions League,” siger Ken Villum Klausen.

Lunar Way er gået fra en håndfuld til knap 100 ansatte fra Danmark, Sverige og Norge fordelt på kontorer i Aarhus, København, Stockholm og snart også i Oslo. Lunar Ways bankapp bruges af mere end 100.000 skandinavere, og +12.000 nye brugere bydes velkommen hver måned.

Selve processen med at få en banklicens har været i gang gennem det seneste år, hvor Lunar Way  har været i tæt dialog med Finanstilsynet.

“Vi er utrolig glade for det parløb, og den sparring Finanstilsynet har hjulpet os med gennem hele processen,” siger Peter Smith, der som led i udviklingen fra tech-virksomhed til fintech med banklicens selv gik fra en stilling som adm. direktør i Nordea Kredit til bankdirektør i Lunar Way i februar 2019. 

I løbet af året har Lunar Way hentet en række profiler til bankdelen af virksomheden, og bestyrelsen er desuden styrket med markante kompetencer fra den finansielle sektor. Jens Peter Leschly Neergaard, der har haft en række ledende stillinger i Danske Bank, tilsluttede sig senest bestyrelsen, hvor Henning Kruse Pedersen, tidligere Nykredit-koncerndirektør er formand. 

“Fremtiden tilhører dem, der kan tilbyde den bedste brugeroplevelse, og det er vores ambition at være den førende finansielle markedsplads, hvor brugeren har adgang til alle de økonomiske services, de har brug for gennem Lunar Way-appen. Vi har allerede taget de første skridt i Danmark og tilbyder lån gennem Basisbank, forsikring via Tryg, investeringer med Saxo Bank, og en lang række andre samarbejder, der alle kan styres gennem Lunar Way-appen. Med en banklicens kan vi hurtigere bygge vores egne finansielle produkter, og tilbyde vores svenske og norske brugere samme typer finansielle samarbejder inden længe,” siger bankdirektør Peter Smith.

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Lunar Way

Lunar Way
Lunar Way
Hack Kampmanns Plads 1
8000 Aarhus C

+45 70 60 54 54https://lunarway.com

Om Lunar Way

Lunar Way er en dansk fintech, der tilbyder en 100% digital bankoplevelse via sin app af samme navn. 

Missionen er at gøre håndtering af penge fair, transparent, forståeligt og vigtigst af alt: Legende let. De har skåret fysiske filialer og traditionelle bankrådgivere fra. I stedet er der investeret i dygtige tech-folk, som fokuserer på at skabe innovative produkter, og en sublim digital brugeroplevelse. Derudover samarbejder Lunar Way med nogle af de bedste finansielle aktører på markedet, og tilbyder forsikring med Tryg, lån med Basisbank, og snart også investeringer med Saxo - det hele styres gennem Lunar Way-appen. 

Lunar Way blev etableret i Danmark i 2015, lancerede i Sverige i 2018, og i begyndelsen af 2019 blev bankappen også tilgængelig i Norge. I 2018 blev Lunar Way tildelt de to PSD2-licenser - AISP og PISP - og i 2019 fik den nordiske fintech en banklicens af det danske finanstilsyn. 

Lunar Way har over 100.000 brugere i Danmark, Norge og Sverige og byder tusindvis af nye brugere velkommen hver måned. Da alt kontakt med brugerne foregår digitalt, er der særlig fokus på den gode brugeroplevelse, og bankappen har nogle af de bedste anmeldelser i deres kategori på Trustpilot, i App Store, Google Play og på Facebook. 

Bag Lunar Way er blandt andre it-iværksætter Ken Villum Klausen, bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen, der også er tidligere koncerndirektør hos Nykredit, samt forhenværende formand for Finansiel Stabilitet. Derudover er tidligere Danske Bank-chef J.P. Neergaard, samt Tuva Palm, tidligere CTO og CPO hos Nordnet Bank, samt chef i Klarna, også en del af Lunar Ways bestyrelse. Tidligere adm. direktør i Nordea Kredit, Peter Smith, trådte til som CBO og virksomheden har tæt på 100 ansatte fordelt på kontorer i Aarhus, København, Stockholm og snart også Oslo.

Læs mere om Lunar Way på www.lunarway.dk.

Følg pressemeddelelser fra Lunar Way

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lunar Way

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum