Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Danmark er vært ved internationalt fødevaretopmøde til maj

Del

Fødevareminister Rasmus Prehn står den 5.-6. maj 2022 i spidsen for et internationalt topmøde om fremtidens fødevareproduktion og kampen mod klimaforandringerne. Topmødet åbnes den 5. maj på Christiansborg af H.K.H. Kronprinsen.

H.K.H. Kronprinsen og fødevareminister Rasmus Prehn til World Food Summit 2021.
H.K.H. Kronprinsen og fødevareminister Rasmus Prehn til World Food Summit 2021.

I dagene den 5.-6. maj er Danmark for sjette gang vært for det internationale fødevaretopmøde World Food Summit. I år er temaet Transforming Food Systems to Combat Climate Change. Politiske ledere, topembedsmænd, forskere, erhvervsrepræsentanter og interesseorganisationer fra hele verden deltager. Det forventes, at over 500 deltagere logger på i løbet af det virtuelle topmøde, der åbnes af H.K.H. Kronprinsen.

Herefter følger to dage med oplæg og workshops om topmødets fire temaer: ’Fødevaretab og madspild’, ’klimavenlig kost’, ’afskovningsfrie værdikæder’ og ’grøn omstilling af den globale landbrugsproduktion’. Udfordringer hvor dansk landbrug, fødevareindustri og forskning på flere stræk har styrkepositioner.

Temaet for årets topmøde har været planlagt i tæt dialog med ledende internationale parter på området. Dialogen skal sikre maksimal international relevans. Særligt som opfølgning på FN’s Fødevaretopmøde afholdt i september 2021 og for at føde ind til diskussionerne på klimatopmødet, COP 27, i november 2022 i Egypten.

Inden topmødet samler fødevareminister Rasmus Prehn en række ministre til et møde, hvor de sammen drøfter vigtigheden af samarbejde og handling for at omstille fremtidens fødevaresystemer til at blive mere bæredygtige. 

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Rasmus Prehn, udtaler:

”De truende klimaforandringer kender ikke grænser. Samtidig står vi globalt i en fødevarekrise. Vi skal i de kommende år brødføde en stadigt voksende verdensbefolkning. Udfordringerne er til at tage og føle på, og det er bagtæppet for, at jeg samler vigtige stemmer fra hele verden. Vi skal lave en global grøn omstilling af vores fødevareproduktion og vores fødevareforbrug. Det kræver samarbejde, omtanke og dialog på tværs af grænser.”

Fakta:

  • World Food Summit 2022 afholdes 5.-6. maj med virtuelt topmøde den 5. maj kl. 13.00-15.30 direkte fra Landstingssalen på Christiansborg. Den 6. maj afholdes der virtuelle dialogsessioner fra kl. 13.00 til 16.00 i Industriens Hus.
  • Umiddelbart før topmødet afholdes et ministermøde den 5. maj kl. 11.00-12.15. Fødevareminister Rasmus Prehn er vært for såvel ministermødet som World Food Summit 2022.
  • Grundet den fortsat verdensomspændende corona-pandemi afholdes topmødet i år virtuelt med kun delvist fysisk fremmøde.
  • Topmødets ordstyrer og moderator er Dr. Brent Loken fra Verdensnaturfonden.

Yderligere oplysninger og tilmelding:

Pressen kan deltage i topmødet, både til hovedprogrammet og til dialogsessionerne, ved at registrere sig på WFS.dk.

Tilmeldingsfrist for pressens deltagelse i åbningen ved Landstingssalen på Christiansborg er 4. maj kl. 09.00.

Ved yderligere spørgsmål kan pressen henvende sig til Fødevarestyrelsen på presse@fvst.dk eller 22 84 48 34.

Billeder

H.K.H. Kronprinsen og fødevareminister Rasmus Prehn til World Food Summit 2021.
H.K.H. Kronprinsen og fødevareminister Rasmus Prehn til World Food Summit 2021.
Download

Information om Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Slotsholmsgade 12
1216 København K

+45 38 14 21 42https://fvm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Hollandsk bomtrawler politianmeldt for grove overtrædelser: Krav om bøde og konfiskation på over en halv million kr.8.5.2022 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Fiskeristyrelsen har netop politianmeldt en udenlandsk bomtrawler i en omfattende sag for grove overtrædelser af fiskerilovgivningen. Politianmeldelsen sker bl.a. efter, at fødevareminister Rasmus Prehn har skærpet indsatsen mod ulovligt fiskeri med bl.a. flyovervågning og en skærpet kontrol til søs. Sagen er nu overdraget til politiet med indstilling om bøde og konfiskation på samlet set 527.000 kr.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum