Dansk Byggeri

Danmark er i god økonomisk grundform trods beskeden vækst

Del

Der er ikke meget at råbe hurra for, når man ser på den beskedne økonomiske vækst de seneste måneder. Men der er grund til at glæde sig over, at det går frem ad med beskæftigelsen og med investeringerne i nye boliger. Sådan lyder kommentaren fra Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg til nationalregnskabet for 2. kvartal fra Danmarks Statistik.

En økonomisk vækst på 0,2 procent i april, maj og juni er ikke imponerende. Det er især landbruget og energisektoren, der trækker ned, og det bliver nok kun værre i 3. kvartal, siger Bo Sandberg, der dog glæder sig over, at der bliver skabt stadig flere job ikke mindst i bygge- og anlægsvirksomhederne.

- Det er på arbejdsmarkedet, at solstrålehistorierne findes. Og på mange måder er den stærke fremgang i beskæftigelsen måned for måned en bedre indikator for dansk økonomi end BNP-tallet. Grundformen i samfundsøkonomien er ganske fin. På mange måder kan man sige, at dansk økonomi er kedelig på den gode måde, siger Bo Sandberg.

Brug for reformer på arbejdsmarkedet 

Dansk Byggeri mener, at det er vigtigt at få de rette proportioner ind i debatten om dansk økonomi.

- Det er i min optik useriøst, hvis man nu igen prøver alle mulige krumspring for at opfinde en brændende platform. Vi er i et solidt og bredt funderet opsving. Men intet opsving varer som bekendt evigt, og det gør det nuværende heller ikke. Derfor bør politikerne nu i god ro og orden tænke nogle skaktræk frem. Det er i opgangstider, hvor der er job at få, at man med fordel bør skrue op for reformdagsordenen og dermed mindske risikoen for overophedning eller stagnation, siger cheføkonom Bo Sandberg.

Dansk Byggeri glæder sig over, at investeringerne i boliger er steget med 10,9 procent i 1. halvår i år sammenlignet med samme periode sidste år.

- Det bidrager positivt til den økonomiske vækst. Ikke mindst fordi det er et reelt behov for fx både studieboliger og små familieboliger i hovedstaden, som boligbyggeriet imødekommer, siger cheføkonom Bo Sandberg, Dansk Byggeri.

Kontakter

Cheføkonom Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, 28 50 38 19
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Dansk Byggeri: Lad familievirksomheder og arvinger være i fred18.6.2019 15:30:00 CESTPressemeddelelse

Det er gift for generationsskifterne i de private virksomheder, hvis arveafgiften bliver sat markant op, sådan som de økonomiske vismænd foreslår. Det siger Dansk Byggeri, efter at vismændene i deres nye rapport argumenterer for at sætte den nuværende arveafgift på fem procent på familieejede virksomheder op til 15 procent. På forårsmødet i Det Økonomiske Råd anbefalede Dansk Byggeris direktør Lars Storr-Hansen også et højere og mere fleksibelt anlægsloft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum