Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Danmark er fortsat digital duks i Europa

Del

Udrulningen og anvendelsen af digital infrastruktur er i top i Danmark. Det fremgår af rapporten “Digital Economy and Society Index 2022” (DESI), som Europa-kommissionen netop har udgivet.

Europa-Kommissionen har netop offentliggjort den årlige rapport “Digital Economy and Society Index 2022”, som blandt andet viser, hvor godt de enkelte EU-lande klarer sig i forhold til udrulning og anvendelse af digital infrastruktur via for eksempel bredbånd eller mobile netværk.

Samlet ligger Danmark på andenpladsen, og meget tæt på Finland på førstepladsen, hvilket blandt andet skyldes, at danskerne samlet set har den bedste adgang til digital infrastruktur i Europa. Her spiller telebranchens rekordhøje investeringer en afgørende rolle.

”Telebranchen har i en årrække investeret store midler i at få en god mobil- og bredbåndsdækning i hele Danmark. Alene de sidste to år har branchen gennemført investeringer for godt 10 mia. kr. årligt. Det er vigtigt i en tid, hvor der er fart på digitaliseringen, og hvor en velfungerende digital infrastruktur er en forudsætning for udviklingen.” siger vicedirektør i Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur Morten Hvidberg.

Europa-Kommissionens årlige DESI-rapporter

Siden 2014 har Europa-Kommissionen fulgt og sammenlignet medlemslandenes digitale fremskridt og hvert år offentliggjort en rapport.

I DESI-rapporten måles blandt andet på konnektivitet, danskernes digitale færdigheder, udbredelsen af digitale offentlige tjenester mv.

Rapporten The Digital Economy and Society Index (DESI 2022) kan læses her: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/policies/desi

Kontakter

Billeder

Information om Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
Rentemestervej 8
2400 København NV

+45 72 54 55 00https://sdfi.dk/

Vi forsyner den offentlige og private sektor med data af høj kvalitet, som giver mulighed for at træffe vigtige samfundsbeslutninger på det bedst mulige grundlag. Vi er en arbejdsplads, som fagligt spænder bredt og er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum