Aalborg Universitet

Danmark er Europamestre i Cybersikkerhed

Del

Det danske cyberlandshold løfter trofæ og tager guldmedaljer med hjem EM i cybersikkerhed i Wien

Det Danske Cyberlandshold vinder guld ved Europamesterskaberne i Cybersikkerhed i Wien. Foto: Ditte Weng
Det Danske Cyberlandshold vinder guld ved Europamesterskaberne i Cybersikkerhed i Wien. Foto: Ditte Weng

Efter to intense kampdage mod 32 andre lande kan Danmarks cyberlandshold nu kalde sig Europamestre i Cybersikkerhed med en præstation, der brød med alle forventninger.

Cybersikkerhed er en stor del af den sikkerhedspolitiske dagsorden, og som vinder af årets EM har Danmark cementeret sig i spidsen, når det kommer til unge talenter i cyberspace. Et faktum, der vækker glæde hos forsvarsminister, Morten Bødskov (S).

”I Danmark er vi stærke i cybersikkerhed, og nu kan vores cyberlandshold også kalde sig europamestre. Jeg har fulgt dem i spænding de seneste dage, og hold op en indsats. Tillykke med det flotte resultat. Vi kan alle være stolte af jer,” siger forsvarsministeren.

Gennem to dage har der været kamp i toppen af feltet, men Danmark nu har tilkæmpet sig en plads på toppen af podiet. En præstation, der har gjort dem fuldt fortjent til titlen, siger en meget tilfreds cyberlandsholdstræner og professor i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet, Jens Myrup Pedersen.

"HUTTELIHUT! Det er næsten ikke til at tro sine egne øjne. Det her hold har leveret en kraftpræstation i en ekstremt hård konkurrence mod de helt store lande. Jeg er vanvittig stolt af de her unge mennesker, som for alvor har sat Danmark og cybersikkerhed på verdenskortet. De har kæmpet koncentreret fra første til sidste sekund, så det er virkeligt velfortjent", siger Jens Myrup Pedersen.

Over to dage har holdet dystet i to kategorier kaldet ’jeopardy’ og ’attack/defense’. Den første kategori består af udfordringer, hvor der skal findes information og høstes point i sårbare web-applikationer, disk-billede eller netværkstrafik og reverse engineering af apps.

Attack/defense er et anderledes og mere aggressivt format, hvor man i praksis kan angribe eller udnytte de øvrige hold.

Samarbejde er vigtigt

Årets resultat understreger også vigtigheden af et godt og ambitiøst samarbejde mellem universiteter, private virksomheder, Forsvarets Efterretningstjeneste og Industriens Fond. Det viser, at samarbejde er helt centralt i forhold til cybersikkerheden i Danmark, lyder det fra Malene Stidsen, der er programchef ved Industriens Fond.

”Stort tillykke til det danske cyberlandshold. Det er en fænomenal præstation. Holdet viser, at vi i Danmark kan mobilisere en masse talenter, der kan gøre Danmark og dansk erhvervsliv mere sikkert. Vi har sendt de allerbedste afsted, og deres resultat kan forhåbentligt motivere flere unge i Danmark, og resten af Europa, til at arbejde med cybersikkerhed. Det bidrager i sidste ende til at styrke danske virksomheders cybersikkerhed og dermed deres konkurrenceevne, som vi arbejder benhårdt for i Industriens Fond,” siger Malene Stidsen

Cybermesterskaberne afvikles i et tæt samarbejde mellem Industriens Fond, Forsvarets Efterretningstjeneste, Center for Cybersikkerhed, virksomheden Happy42, IT-Universitetet i København, Syddansk Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Aarhus Universitet, Copenhagen Business School og Aalborg Universitet samt en række andre europæiske organisationer.

Læs mere om EM i Cyber Security her https://ecsc.eu/.

Nøgleord

Kontakter

Jens Myrup Pedersen
Cyberlandsholdstræner og professer i cybersikkerhed ved Aalborg Universitet
Telefon: +45 2184 7931

Mads Sejer Nielsen
Journalist ved Aalborg Universitet
Telefon: +45 2964 4981

Oliver Nordestgaard
Holdkaptajn på Det Danske Cyberlandshold, via. Jens eller Mads.

Malene Stidsen
Programchef ved Industriens Fond – via Anders Brandtoft, Presse-og kommunikationschef, +45 3112 2743

Billeder

Det Danske Cyberlandshold vinder guld ved Europamesterskaberne i Cybersikkerhed i Wien. Foto: Ditte Weng
Det Danske Cyberlandshold vinder guld ved Europamesterskaberne i Cybersikkerhed i Wien. Foto: Ditte Weng
Download

Information om Aalborg Universitet

Aalborg Universitet
Aalborg Universitet
Fredrik Bajers Vej 5, Postboks 159
9100 Aalborg

9940 9940http://www.aau.dk/

Følg pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aalborg Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum