Udenrigsministeriet

Danmark donerer vacciner til Slesvig-Holsten

Del

Regeringen har besluttet at donere 59.300 doser vaccine fra AstraZeneca til grænseregionen Slesvig-Holsten. Doserne har udløb 30. juni 2021. Danmark har i forvejen udlånt 55.000 doser til grænseregionen Slesvig-Holsten.

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

“Jeg synes, det er enormt positivt, at vi med denne donation kan hjælpe vores naboer i grænseregionen, som vi har et tæt og godt forhold til. De overskydende vacciner, vi har på lager i Danmark, skal selvfølgelig anvendes inden udløbsdatoen. Slesvig-Holsten er et sted i deres epidemi, hvor de vurderer, at de nu og her vil kunne drage nytte af AstraZeneca-vaccinen.”

Regeringen vurderer løbende muligheden for at donere vacciner til udlandet.

For yderligere information om henvendelser fra udlandet i forbindelse med corona: Kontaktpressevagten@um.dk
For sundhedsfaglige spørgsmål ang. vacciner.: Kontakt pressevagt@sum.dk
For yderligere information om donationen, praktiske detaljer og logistik: presse@ssi.dk

Links

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Rejserestriktioner til Storbritannien strammes på grund af særlig virusvariant8.6.2021 21:30:41 CEST | Pressemeddelelse

08.06.2021 Storbritannien oplever lige nu en øget smittestigning med Covid-19, hvoraf over halvdelen af de nye tilfælde er med virusvarianten B.1.617.2, der nu er blevet den dominerende variant blandt de sekventerede tilfælde i Storbritannien. De britiske myndigheder har iværksat en række initiativer for at inddæmme videre spredning, som synes at være koncentreret i nogle særlige byområder. Samtidig har flere europæiske lande indført skærpede rejserestriktioner over for rejsende fra Storbritannien. Det gælder bl.a. Frankrig, Tyskland, Schweiz og Østrig.