Expo2020

Danmark bekræfter officiel deltagelse til Expo2020 i Dubai – deltagelsen skal fremme dansk erhvervsliv

Del
Mobility-distriktet ved Expo2020, hvor den danske pavillion ligger
Mobility-distriktet ved Expo2020, hvor den danske pavillion ligger
  • Pavillionen har fokus på eksport og investeringer og støttes af anerkendte danske virksomheder
  • Vækstmuligheder er det centrale tema for pavillionens eventprogram
  • Danmark tilslutter sig flere europæiske lande i at dele erhvervskompetencer med verden

København & Dubai - 11. maj 2021 – Den danske Regering bekræfter i dag, at Danmark officielt deltager i Expo2020 Dubai, der løber over seks måneder, i samarbejde med den private organisation, Danish Business Council.

Hendes Excellence Reem Al Hashimy, UAE Minister of State for International Cooperation and Director General of Expo2020 modtog Danmarks officelle bekræftelse på deltagelse fra den danske ambassadør i Dubai, Franz-Michael Mellbin. Ambassadøren blev ved sidste uges International Participants Meeting (IPM) i Dubai udnævnt som dansk Generalkommisær for Expo2020.

Flere end 190 lande mødes sammen med millioner af gæster fra hele verden til Expo2020. Her vil den danske pavillion, henover verdensudstillingens halv-årige program, vise Danmarks eksport- og investeringspotentiale samt det stærke bånd til De Forenede Arabiske Emirater.

Med under fem måneder til verdensudstillingen starter, opfordres danske virksomheder og organisationer til at deltage i Expo2020, og udnytte muligheden for at dele det bedste Danmark har at byde på med verden. Expo2020 i Dubai samler mennesker, fællesskaber og nationer for at bygge bro, inspirere og finde reelle løsninger på reelle problemer. Op mod 1.000 danske SMV’ere forventes at deltage i Expo2020 for at skabe nye forretningsmuligheder – en gruppe af dansk erhvervsliv, der er hårdt ramt af Covid-19 pandemien.

Hans Excellence Mohammed Al Shehhi, Director for European Affairs ved UAE Ministry of Foreign Affairs and International Cooperation, udtaler: “Behovet for, at lande fra alle verdenshjørner mødes, med et fælles mål om at bygge en stærkere, renere og mere sikker verden, har aldrig været større. Vi er meget glade for at kunne byde den danske Regering velkommen om bord sammen med vores eksisterende partnere hos Danish Business Council. Vores to lande har en fælles historie, en forkærlighed for kultur og stærke samhandelsforbindelser, som Danmark vil få mulighed for at vise til verden, og deres deltagelse vil forbedre oplevelsen for millioner af mennesker til Expo2020.”

Efter at have overleveret brevet med bekræftelsen på den officielle danske deltagelse til Expo2020 sagde, ambassadør Franz-Michael Mellbin: “Danmark er glade for at deltage i Expo2020, som ønsker at redefinere, hvordan Expo-konceptet kan anvendes til at samle mennesker, virksomheder og regeringer fra flere end 190 nationer på en ny måde for at løse globale udfordringer og høste globale muligheder. I takt med at den globale økonomi langsomt genåbnes er de danske virksomheder klar til at byde ind med deres ekspertise, innovation og vision for en renere, mere sikker og sundere fremtid. De Forenede Arabiske Emirater er et perfekt mødested for arrangementet med dets globale perspektiv og placering midt mellem Afrika, Asien og Europa.”

Hende Excellence Fatema Al Mazrouei, ambassadør for De Forenede Arabiske Emirater i Danmark, udtrykte også hendes glæde over nyheden vedrørende Danmarks officielle deltagelse til Expo2020. Hendes Excellence ønsker at fortsætte samarbejdet og det bilaterale internationale partnerskab mellem de to lande, og vil gerne anvende lejligheden til at opfordre danskerne til at rejse til Dubai og opleve den unikke internationale Expo2020-udstilling. Hendes Excellence udtaler: ”Der er ingen tvivl om deltagelsen afspejler den solide vækst i gensidige økonomiske relationer og den fælles indsats mellem ambassaden og dansk erhvervsliv samt udviklingen i de bilaterale relationer. Danmarks deltagelse viser, hvordan lande kan overvinde coronaviruspandemien ved at rykke tættere sammen og udvide samarbejder, til at kommer ud over dens udfordringer.”

Jens Lund, President ved organisationen, Danish Business Council, udtaler: “Vi er glade for at kunne byde den danske Regering velkommen, og vi er stolte over at repræsentere Danmark ved Expo2020 Dubai i De Forenede Arabiske Emirater – en helt essentiel platform til at booste den globale økonomi i takt med, at den kommer sig efter pandemien samt skabe unikke muligheder for at vise verden, hvad dansk erhvervsliv kan. Vi er ved at færdiggøre de sidste elementer på pavillionen, og ser frem til at arbejde tæt sammen med Regeringen, så vi kan vise Danmark frem fra vores bedste side til resten verden, når Expo2020 åbner 1. oktober.”

Den danske pavilion ligger i Mobility-distriktet på Expo2020-pladsen i Dubai, og har et 18 meter højt observationstårn. Pavillionens kendetegn står nu klart og resten af pavillionen forventes færdig ved udgangen af juli måned. Danmarks pavillion vil være vært for en række højtprofilerede danske virksomheder som fx internationalt anerkendte mobilitetseksperter som DSV og Mærsk samt virksomheder som Rockwool og Ege.

Samhandel er en helt central del af Expo2020, hvor der er sammensat et verdensklasseprogram målrettet at skabe vækst for virksomheder. Hertil at inspirere individer og organisationer til at skabe nye partnerskaber og tiltrække nye investeringer samt fremme internationalt samarbejde og puste nyt liv i pressede økonomier. Programmet inkluderer blandt andet tre unikke globale forretningsfora såvel som tematiske forretningsfora, landefremmebriefinger, paneldebatter og netværksmuligheder.

For første gang i verdensudstillingens historie vil hver deltagende nation have sin landepavillon grupperet under én af Expo2020s tre undertemaer ’Opportunity’, ’Mobility’ og ’Sustainability’ – områder, der betragtes som afgørende for at skabe en bedre fremtid.

Expo2020 i Dubai er den første verdensudstilling, der afholdes i regionen Mellemøsten, Afrika og Sydasien (MEASA), og løber fra 1. oktober 2021 til 31. marts 2022.

-o-

VIGTIGT: Fra 1. august 2021 er visuelle aktiver tilknyttet Expo2020-pressemeddelelser kun tilgængelige via Media Asset Management System (MAM). Medier opfordres til at gennemgå Expo 2020-medieakkrediteringsprocessen for at sikre, at akkrediteringsoplysninger opnås for at give adgang til aktiver på MAM.

Sådan kan du deltage eller dække Expo2020 Dubai

Uanset om du planlægger at deltage i Expo2020 fysisk eller dække Expo2020 fra Danmark skal du være akkrediteret.

Sådan kommer du igang med Expo2020:

1. Tilmeld dig vores medieinformationssystem, Tawassul på https://media.expo2020dubai.com.

Tawassul opdateres regelmæssigt og leverer de nyeste historier og pressematerialer, herunder pressemeddelelser, fotografier, lyd og video. Det giver dig også vigtig information og opdateringer om faciliteter og tjenester såsom medieakkreditering, visumoplysninger for internationale akkrediterede medier og tilladelser. Adgang til andre medierelaterede systemer (Media Asset Management System og Media Bookings System), der lanceres i 2. kvartal 2021, er kun tilladt for akkrediterede medier (se nedenfor). Oplysninger om disse systemer kan findes på Tawassul.

2. Når du er registreret, skal du søge om Expo2020 Media Accreditation.

Når du melder om interesse for at blive akkrediteret skal du udpege en akkrediteringsforbindelsesofficer (ALO) i din organisation, der vil fungere som kontaktpunkt med Expo2020 for medieakkreditering. Herefter får godkendte medieorganisationer loginoplysninger og instruktioner til akkrediteringssystemet, så de kan indsende endelige ansøgninger.

For support, kontakt Expo2020 Dubais medieteam på at media.services@expo2020.ae eller +971 (0) 56 689 2101. Besøg: www.expo2020dubai.com. Følg os på Twitter: @expo2020dubai | Facebook: @Expo2020Dubai | Instagram: expo2020dubai

Nøgleord

Kontakter

Mediehenvendelser bedes rettet til:

Email: press.office@expo2020.ae
Tel: +971 56 688 9509
P.O. Box 2020, Dubai, UAE

Billeder

Mobility-distriktet ved Expo2020, hvor den danske pavillion ligger
Mobility-distriktet ved Expo2020, hvor den danske pavillion ligger
Download
Expo2020 pladsen i Dubai.
Expo2020 pladsen i Dubai.
Download

Information om Expo2020

Expo2020Om Expo2020 Dubai

Fra 1. oktober 2021 til 31. marts 2022 byder Expo2020 Dubai besøgende fra alle verdenshjørner velkommen til at skabe en ny verden. Med formåetl 'Connecting Minds, Creating the Future', vil Expo2020 være verdens mest effective globale inkubator for nye ideer, der leverer reelle løsninger til reelle udfordringer.

  • Expo2020 varer 182 dage og har flere end 200 deltagere - inklusive nationer, multilaterale organisationer, virksomheder og uddannelsesinstitutioner samt millioner af besøgende – og er dermed den største og mest forskelligartede verdensudstilling nogensinde
  • Expo2020's undertemaer om opportunity, mobility og sustainability vil inspirere besøgende til at bevare og beskytte vores planet, udforske nye grænser og opbygge en bedre fremtid for alle
  • Expo er forpligtet til at skabe en mere retfærdig verden for alle
  • Expo2020 er den første verdensudstilling, der finder sted i Mellemøsten, Afrika og Sydasien (MEASA)
  • Expo2020 udstillingen fylder 4,38 kvm og er placeret ved siden af ​​Al Maktoum International Airport i Dubai Syd
  • Området vil efter Expo2020 forvandles til District 2020 - et nyt boligområde

Om World Expos

I 1851 var Crystal Palace i London centrum for den første verdensudstilling. Det fejrede de menneskeskabte industrielle vidundere i en hurtigt skiftende verden. Det blev startskuddet til en idé om nationer, der møder nationer i fælles teknologisk og kommerciel fremgang. I de senere år har deltagere i World Expos, herunder regeringer, internationale organisationer og virksomheder, samlet sig for at finde løsninger på universelle udfordringer og for at fremme deres kompetencer, produkter, ideer, innovationer og deres nationer som destinationer for turisme, handel og investering.

Verdensudstillinger afholdes i regi af Bureau International des Expositions (BIE), den mellemstatslige organisation, der er ansvarlig for tilsyn med og regulering af internationale udstillinger ('Expos') og for at fremme deres kerneværdier inden for uddannelse, innovation og samarbejde. I dag organiseres fire typer af udstillinger under BIE's regi: Verdensudstillinger, specialiserede udstillinger, havebrugsudstillinger og Triennale di Milano.

Følg pressemeddelelser fra Expo2020

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.