Landdistrikternes Fællesråd

Damsgaard: Telemedicin er et skridt på vejen mod et sundhedsvæsen i balance

Del

Et godt supplement, men ikke en reel løsning på lægemanglen i landdistrikterne, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråds, Steffen Damsgaard, om landets første videotransitlæge.

Lægedækning er stadig en stor udfordring, mener Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Lægedækning er stadig en stor udfordring, mener Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Lægekonsultationer over en videoskærm bliver snart en realitet på Mors i Nordvestjylland, der skal dækkes af landets første videotransitlæge. En praktiserende læge, der i øvrigt bor og arbejder på Fyn. Det skriver Ritzau.

En videotransitlæge og generelt forsøg på nytænkning gennem anvendelsen af telemedicin i de yderområder, der har hårdest brug for praktiserende læger, er kærkomment, mener formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard.

- Det er fuldstændig afgørende, at vi kommer den geografiske ulighed til livs, som præger vores sundhedsvæsen. Lige nu er mange praktiserende læger i de danske landdistrikter ved at nå pensionsalderen, så der er hårdt brug for løsninger på lægemanglen. Her er telemedicin et godt skridt på vejen, fordi det sikrer lægedækning her og nu, siger Steffen Damsgaard.

Det er dog afgørende, at videotransitlæger og telemedicin i al almindelighed ikke erstatter muligheden for at komme til læge. Ikke alle konsultationer og problemstillinger mellem praksislæge og borger kan klares via videokonsultation og telemedicin, derfor kan det nye tiltag ikke erstatte andre politiske indsatser for at få flere praktiserende læger til at bosætte sig og drive praksis fra landdistrikterne, understreger landdistriktsformanden.

- Den fysiske tilstedeværelse af praktiserende læger betyder enormt meget for et lokalsamfunds sammenhængskraft. Derfor må vi ikke stoppe med at udvikle initiativer, der skal sikre, at flere yngre læger bosætter sig uden for de største byer. Kun ved at sikre den fysiske tilstedeværelse af læger i alle egne af Danmark, kan vi skabe et sundhedsvæsen præget af lighed frem for ulighed, siger Steffen Damsgaard.

Nøgleord

Kontakter

Eva Østergaard, pressemedarbejder i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 61 16 46 58, mail eoe@landdistrikterne.dk

Billeder

Lægedækning er stadig en stor udfordring, mener Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Lægedækning er stadig en stor udfordring, mener Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer, de lokale aktionsgrupper samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

På Fanø sender de personligt brev ud til de unge: ’Tillykke med uddannelsen, men vil du ikke nok vende hjem?’1.3.2019 10:07:03 CETPressemeddelelse

Mellem Vesterhavet og Vadehavet ligger den lille ø, Fanø. Med ned til 20 minutters mellemrum går færgen Fenja direkte fra Esbjerg ind i favnen på Fanøs Nordby. En tur der tager 12 minutter. Lige knap en million turister tager turen årligt og 3400 fannikker har valgt at bosætte sig her. De mange turister gør Fanø til den kommune i landet, hvor turismeindtægterne udgør den største del af kommunens samlede finanser. Øen nyder godt af de mange besøgende, men det er livet fra de fastboende, der gør øen til noget helt særligt. Borgmesteren fra Alternativet, Sofie Valbjørn, fortæller om kommunens udfordringer – og gevinster – i samarbejde med Landdistrikternes Fællesråd. Hvordan afskiller Fanø sig fra resten af landets kommuner? Vi er en lille kommune, men vi er ikke en typisk landdistriktskommune. Nærheden til Esbjerg betyder, at rigtig mange af vores borgere pendler til Esbjerg dagligt, og faktisk er der også esbjerggensere der pendler hertil for at arbejde. Rent økonomisk er vi i en helt a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum