Landdistrikternes Fællesråd

Damsgaard: Lægeaftale gavner landområder

Del

Den nye aftale mellem regionerne og de praktiserende læger styrker lægedækningen i landområderne, vurderer formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

Ny lægeaftale er godt nyt for landområderne, siger Steffen Damsgaard.
Ny lægeaftale er godt nyt for landområderne, siger Steffen Damsgaard.

Der mangler praktiserende læger i landdistrikterne, og i løbet af de senere år er udfordringen med lægemangel kun blevet større. Det bekymrer Steffen Damsgaard, der er formand for Landdistrikternes Fællesråd. Han glæder sig derfor over, at Danske Regioner natten til torsdag indgik en aftale med de praktiserende læger om en ny treårig overenskomst.

- Lægemangel er en stor problemstilling, vi kender alt for godt. I land- og yderområder er der generelt mange læger over den normale pensionsalder, hvilket betyder at der er brug for flere læger, så vi kan sikre et sundhedsvæsen i bedre balance, siger Steffen Damsgaard og tilføjer:

- Jeg har med tilfredshed noteret mig, at PLO og regionerne er enige om en ny aftale for almen praksis. Det betyder blandt andet, at praktiserende læger med mange særligt behandlingskrævende patienter, hvilket der ofte er i landdistrikterne, honoreres ekstra ud fra et såkaldt differentieret basishonorar. 

Landdistrikternes Fællesråds formand har tidligere peget på, at der kan gøres meget mere for at gøre det attraktivt for læger at flytte til yderområderne. Rådet har blandt andet fremlagt idéen om at lave flere lægehuse, hvor flere kan dele en praksis. Forslaget blev offentliggjort i forbindelse med Udvalget om det nære og sammenhængende sundhedsvæsen.

- Det er positivt, at landdistrikterne som en del af aftalen får en håndsrækning ved, at praktiserende læger, der har en praksis i landdistrikterne, får bedre mulighed for at etablere delepraksis, ansætte læger som fortsat er under uddannelse, og kompensation ved sygdom og barsel, siger Steffen Damsgaard og tilføjer:

- Jeg havde torsdag en kort samtale med sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V), og jeg er overbevist om, at aftalen vil medvirke til at løse udfordringen med lægemangel i visse dele af landet. Det er afgørende, da lægemangel skaber utryghed og risiko for geografisk ulighed i sundhedsvæsnet.

Det forventes, at aftalen skal til godkendelse i PLO’s medlemskreds. Aftalen skal også formelt godkendes af regioner, kommuner og staten via Regionernes Lønnings- og Takstnævn (RLTN).

Nøgleord

Kontakter

Noa Jankovic, politisk chef i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 71 70 82 49, mail noa@landdistrikterne.dk

Billeder

Ny lægeaftale er godt nyt for landområderne, siger Steffen Damsgaard.
Ny lægeaftale er godt nyt for landområderne, siger Steffen Damsgaard.
Download

Information om Landdistrikternes Fællesråd

Landdistrikternes Fællesråd
Landdistrikternes Fællesråd
Tybovej 2
6040 Egtved

61 313 636http://www.landdistrikterne.dk

Landdistrikternes Fællesråd er en partipolitisk neutral interesseorganisation, der arbejder for at skabe bedre rammevilkår for landdistrikter og yderområder i Danmark.

Vi tæller 55 kommuner, der tilsammen repræsenterer over 2,8 millioner danskere. Medlemmerne er tillige en række landsdækkende organisationer og virksomheder samt et større antal landsbyer og landdistriktsråd.

Følg pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Landdistrikternes Fællesråd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum