Esbjerg Kommune

Dagtilbud klæder medarbejdere på til mere udeliv

Del

Alle ansatte i Esbjerg Kommunes dagtilbud går foråret i møde i et nyt sæt overtøj. Initiativet kommer i kølvandet på et år med corona, og det har åbnet nye døre for børnenes leg og læring udenfor. Den udvikling vil dagtilbuddene styrke.

Mere end nogensinde før har børn og voksne i Esbjerg Kommunes dagplejer og daginstitutioner i det sidste år været udenfor. Under åben himmel har de sagt goddag og farvel, leget, lært, spist madpakker og klaret alt muligt andet, som hverdagen byder på. Alt sammen for at holde corona fra døren. Det har åbnet nye muligheder for måden at bruge uderummet på, og den udvikling vil kommunens dagtilbud gerne styrke. Også efter corona. Derfor får alle dagtilbuds medarbejdere nu et godt og praktisk sæt udetøj, som gør det let og rart for de voksne at lege og være aktive sammen med børnene i al slags vejr.

Potentiale i udendørs leg og læring

Konkret får de ansatte en vind- og vandafvisende softshelljakke i tre lag og overtræksbukser i samme kvalitet. Det betyder, at de går foråret i møde i overtøj, der passer til det udeliv, som de i det sidste år har gjort sig nye erfaringer med. Efter et år med corona står det nemlig klart, at der ligger et stort potentiale i den udendørs leg og læring, og det skal udforskes og udvikles endnu mere.

”Dagtilbuddene har set med nye øjne på deres dagligdag og oplevet, at der er andre spændende veje at gå udendørs. Når vi gerne vil løfte udelivet og give mere plads til aktiviteter i naturen, skal vi også bakke op og sørge for, at medarbejderne har noget praktisk tøj, så de kan fokusere på børnene og de pædagogiske aktiviteter, uanset hvordan vejret er”, siger formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen.

Opfindsom og kreativ

I Egebæk-Hviding glæder dagplejer Lone Oldenborg sig til at få sit nye overtøj.

”Det er dejligt at blive tilgodeset med noget godt og funktionelt tøj, så jeg kan stå imod vind og vejr og snavs og koncentrere mig om at være sammen med børnene. Jeg kan tydeligt mærke, at det har gjort en forskel for dem, at vi er ekstra meget ude. Der er højere til loftet og mere plads at boltre sig på, og de er mindre forkølede og småsyge. Det meste kan lade sig gøre udenfor, og det gælder bare om at være opfindsom og kreativ”, siger Lone Oldenborg.

Kontakter

Diana Mose Olsen, formand for Børn & Familieudvalget, tlf. 29 43 29 26, diol@esbjerg.dk  

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum