Dagrofa ApS

Dagrofa Foodservice har doneret mere end 12 tons mad til JunkFood i 2022

Del
Delegationen fra Dagrofa Foodservice gav en hånd med i køkkenet hos JunkFood. Fra venstre ses Karsten Bøttker (konceptchef), Marlene Lindegaard (konceptchef) og Zainab C. Ryttersgaard (CSR Projektleder).
Delegationen fra Dagrofa Foodservice gav en hånd med i køkkenet hos JunkFood. Fra venstre ses Karsten Bøttker (konceptchef), Marlene Lindegaard (konceptchef) og Zainab C. Ryttersgaard (CSR Projektleder).

Hver dag året rundt står organisationen JunkFood for at lave lækre måltider til gadens folk i København, som har brug for sund og nærende kost. Dagrofa Foodservice har siden efteråret 2021 doneret overskudsvarer tre gange om ugen fra virksomhedens lagerterminal i Ishøj til organisationen.

En ny opgørelse fra JunkFood viser, at Dagrofa Foodservice siden 1. januar 2022 og frem til 1. oktober 2022 har leveret mere end 12 tons fødevarer til organisationen.

Jeanette Duus, leder af JunkFood, er taknemmelig for den store støtte:

- Vi sætter meget pris på, at der bliver leveret gode overskudsvarer til os, som vores kokke forvandler til gratis, næringsrige måltider til samfundets mest udsatte. De 12 tons overskudsfødevarer fra Dagrofa Foodservice svarer til over 30.000 måltider i løbet af i år, og det er noget, der gør en stor forskel for gadens folk i København.

Hun uddyber:

- Et godt måltid mad er med til at give normalitet, mindske vold og konflikter, og så giver det gadens folk en omsorg og velvære, som de sjældent oplever. Vi er ikke den største organisation, men behovet for mad til gadens folk er stort, og derfor har vi brug for støtte fra samarbejdspartnere som f.eks. Dagrofa Foodservice.

Torsdag den 27. oktober var Marlene Lindegaard (konceptchef i Dagrofa Foodservice), Karsten Bøttker (konceptchef i Dagrofa Foodservice) og Zainab C. Ryttersgaard (CSR Projektleder i Dagrofa Foodservice) forbi JunkFoods lokaler på Halmtorvet i Vesterbro for at give en hånd med i køkkenet og ved selvsyn opleve, hvordan initiativet fungerer i praksis.

Zainab C. Ryttersgaard fortæller:

- Vi er virkelig stolte af at være samarbejdspartnere med JunkFood, som udfører et meget meningsfuldt og sympatisk stykke arbejde. Som fødevaregrossist er det gode måltid mad en del af vores DNA, og vi er glade for, at vi med vores overskudsvarer i år har bidraget til fremstillingen af mere end 30.000 varme måltider.

Hun siger afslutningsvis:

- Det er klart vigtigst for os at gøre en forskel for gadens folk, men samarbejdet med JunkFood er også med til at reducere mængden af madspild. Partnerskabet giver os med andre ord mulighed for at løfte flere centrale samfundsdagsordener på samme tid, og vi kigger hele tiden ind i, hvordan vi på forskellig vis kan være med til at understøtte JunkFoods arbejde.

Fakta om JunkFood:

  • JunkFood blev skabt under første coronanedlukning, da Rasmus Munk (Alchemist) besluttede at lave mad til gadens folk med støtte fra bl.a. Lars Seier Christensen.
  • Hver dag leverer JunkFood over 300 måltider til gadens folk i København, fordelt på 11 herberger og væresteder.
  • Maden bliver produceret fra køkkenet H17 på Halmtorvet på Vesterbro i København.
  • Læs mere på www.junkfood.dk

Fakta om Dagrofa Foodservice:

  • Dagrofa Foodservice er en ledende totalleverandør til foodservicesektoren i Danmark og en del af Dagrofa-koncernen.
  • Vi er markedsleder inden for kantiner og hoteller, og vi leverer til mange forskellige kundesegmenter – fra den lokale café til Michelin-restauranter.
  • Vi har 30 Cash&Carry-butikker over hele landet og specialistselskaberne Grambogård, HKI Ost og Grøn Fokus. Hovedsædet er på terminalen i Ishøj, og vi har også logistikterminaler i Middelfart, Aalborg og Thisted.
  • Som en af landets største fødevaregrossister kan det desværre ikke helt undgås, at der er mad, som ikke bliver solgt – og det er årsagen til, at det er muligt at donere gode overskudsvarer til eksempelvis JunkFood.
  • Læs mere på www.dgfs.dk.

Nøgleord

Kontakter

Dagrofa Koncernkommunikation
Pressekontakt
presse@dagrofa.dk
72332323

Billeder

Delegationen fra Dagrofa Foodservice gav en hånd med i køkkenet hos JunkFood. Fra venstre ses Karsten Bøttker (konceptchef), Marlene Lindegaard (konceptchef) og Zainab C. Ryttersgaard (CSR Projektleder).
Delegationen fra Dagrofa Foodservice gav en hånd med i køkkenet hos JunkFood. Fra venstre ses Karsten Bøttker (konceptchef), Marlene Lindegaard (konceptchef) og Zainab C. Ryttersgaard (CSR Projektleder).
Download

Information om Dagrofa ApS

Dagrofa ApS
Dagrofa ApS
Kærup Industrivej 12
4100 Ringsted

Med over 500 dagligvarebutikker fordelt over hele Danmark er Dagrofa en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Dagrofa står bag dagligvarebutikkerne MENY, SPAR, Min Købmand og Let-Køb og ejer også Dagrofa Logistik og Dagrofa Foodservice, som er ledende leverandør til restauranter, hoteller og kantiner. 

Følg pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dagrofa ApS

MENY investerer tocifret millionbeløb i fremtidens take-away: De første ’smart kitchens’ er åbnet i to MENY-supermarkeder30.1.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse

I samarbejde med foodtech-firmaet Noahs, har supermarkedskæden MENY åbnet såkaldte ’smart kitchens’ i to supermarkeder i Herning og Bagsværd, og forventer at åbne i alt 15 over de kommende år. Det er første gang i Danmark, at en supermarkedskæde tester konceptet ’smart kitchens’, som spås succes i et voksende take-away marked. Konceptet er blot ét element i supermarkedskædens overordnede ambition om at udforske og udbrede en bedre madkultur.

Erfaren profil bliver ny kategorigruppechef for Frugt og Grønt på tværs af Dagrofa29.11.2022 11:00:00 CET | Pressemeddelelse

Esben Meier bliver ny chef for Frugt og Grønt i fødevarekoncernen Dagrofa, som er en af landets førende virksomheder på det danske fødevaremarked. Esben Meier kommer senest fra en stilling som Group Category Manager i Coop, hvor han bl.a. har stået i spidsen for konceptudvikling, sortimentsudvikling, leverandøraftaler og partnerskaber indenfor en række kategorier. Han har arbejdet med fødevarer indenfor forskellige kategorier i over 20 år, hvilket betyder, han har fingeren på pulsen på mange forskellige områder. Det er en stor fordel, mener kategoridirektør i Dagrofa, Michael Christensen: - I Dagrofa vil vi give de bedste madoplevelser, og det kræver, at vi kan tænke innovativt og samarbejde på tværs af kategorier, forretningsenheder og partnerskaber. Esben kan med sin brede erfaring og innovative tilgang bidrage til vores arbejde med at vinde kategorier som led i vores koncernstrategi #FremgangSammen. Som ny kategorigruppechef vil Esben Meier være ansvarlig for frugt og grønt i Dagrof

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum