Din Tekstforfatter

Dagpengeloftet var igen til forhandling i 2021

Del

Betalt samarbejde Unge mennesker er angiveligt blevet bedre til at melde sig ind i en a-kasse, både når de er i arbejde og på studie. En større udfordring er dog sabbatårene og de ufaglærte, hvor indmeldingen ofte mangler.

I 2021 valgte regeringen at sænke dagpengeloftet. De studerende, der er på vej ud på arbejdsmarkedet, kan derfor forvente en betydelige lavere sats på deres dagpenge. Kritikere af udspillet har svært ved at begribe, hvorfor de unge studerende skal straffes. 

Hvorfor melde sig ind en a-kasse? 

Man kunne endda som ung på en videregående uddannelse fristes til at spørge: "Hvorfor skal jeg overhovedet melde mig ind?" Det spørgsmål har som nævnt været stillet mindre af de unge over de seneste år, men med en sænkning af loftet fra omkring 13.000 til 9.000 er spørgsmålet måske mere relevant end før. 

Stiller man spørgsmålet til https://ma-kasse.dk/, er der et hav af grunde til, at man som ung fortsat skal melde sig ind i en a-kasse og fagforening, nu man er i gang. Selv med en dagpengesats på kun 9.000 har den studerende dog en økonomi, når denne kommer ud fra universitet og skal være klar til arbejdsmarkedet. 

Med andre ord: 9.000 kr. er bedre end 0 kr. 

For mange studerende kan satsen dog være et skridt ned økonomisk. SU ligger på omkring 6.000 kr., men en stor procentdel af de studerende har studiejob, hvorfor den samlede indtjening pr. måned faktisk kan være mere end de 9.000, de skal vente sig på dagpenge. Husk på, at langt størstedelen af studiejobs må kvittes, når den studerende begynder på dagpenge. 

Dagpengeloftet har rykket sig før - sker det igen? 

I en artikel fra tv2 nord frygter Per Clausen for fremtiden for a-kasserne. Han er bange for, at de unge helt undlader med at melde sig ind, fordi de overbeviser sig selv om, at det ikke kan betale sig. 

De unge nyudklækkede studerende presses til at søge ind på et arbejdsmarked, som måske ikke er klar til at huse dem fra de første måneder som nyuddannet. 

Med den lave sats er det nemlig forhåbningen fra regeringen, at de unge søger bredere og ikke bliver på dagpengene lige så længe. Altså opfordres de unge til at se bort fra deres faglighed og blot søge de jobs, som står foran dem uagtet faglighed, interesse og blik for fremtiden. 

Det spinkle håb for de studerende er dog, at dagpengeloftet har rykket sig før - det kan rykke sig igen. 

Links

Information om Din Tekstforfatter

Din Tekstforfatter
Din Tekstforfatter
Firkløvervej 24
8464 Galten

+45 7199 8070https://dintekstforfatter.dk/

Din Tekstforfatter består af over 90 tekstforfattere. Vi har alle alle forskellige baggrunde, interesser og kompetencer på tværs af alder, køn og etnicitet. Alt dette giver os en særlig diversitet, som afspejles i det arbejde vi udfører. Det er grunden til at vi kan levere passionerede, målrettede og lidenskabelige tekster.

Følg pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Din Tekstforfatter

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum