Esbjerg Kommune

Daginstitutioner og foreninger i Kvaglund bygger bro for børnene

Del

På tredje år har daginstitutioner og foreninger i Kvaglund succes med at give børnene en smagsprøve på lokalområdets fritidsaktiviteter.

Hos FDF i Kvaglund har børnene prøvet kræfter med udelivet. Foto: Esbjerg Kommune
Hos FDF i Kvaglund har børnene prøvet kræfter med udelivet. Foto: Esbjerg Kommune

Kravlegårdsidræt hedder det projekt, der nu på tredje år bygger bro mellem daginstitutioner, foreninger og børnefamilier i Kvaglund. Børnene er godt nok for længst kommet ud af kravlegården, men de er nye i foreningslivet, og projektet giver både børn og forældre et kig ind i forskellige aktiviteter og en tryg start på nye interesser.

Projektet bliver koordineret af Bydelsprojekt 3i1 og Get2Sport, der under Danmark Idrætsforbund arbejder for at styrke foreningsidrætten i udsatte boligområder. Herfra opleves projektet som en gevinst for alle parter.

”Vi vil gerne vise, at vi faktisk har det hele lige uden for døren her i Kvaglund. Vi har gode faciliteter og mange tilbud om forskellige fritidsaktiviteter, og i det her projekt kan børnene prøve sig lidt frem og forældrene få en fornemmelse af, hvad foreningslivet kan give deres børn både nu og på den lange bane,” forklarer Carsten Hille Rasmussen, der repræsenterer Bydelsprojekt 3i1 og Get2Sport.

Forældre er velkomne

Hos FDF Kvaglund er Børnehuset Kvaglund og Kvaglundskolens førskolebørn blevet inviteret til at prøve kræfter med spejderlivet. To eftermiddage tænder FDF’erne op i bålet og lader børnene riste skumfiduser og prøve kræfter med friluftslivet. Som afslutning på besøgene hos FDF er forældrene velkomne til at hente børnene og samtidig få en snak med foreningen om muligheden for at lade deres børn starte i foreningen.

På samme måde har det fungeret i de tre andre lokale foreninger, der har budt børnene på håndbold, fodbold og badminton, så flokken samlet har været afsted otte gange. I dette forår er det Børnehuset Kvaglund, der har deltaget i projektet, mens daginstitutionen Valmuen tidligere har været med, og på sigt er ideen at udvide samarbejdet.

Tryghed og genkendelighed

Hos alle parter omkring projektet er det oplevelsen, at besøgene i foreningerne og mødet med de forskellige aktiviteter skaber en tryghed og genkendelighed, der gør det lettere for både børn og forældre at tage skridtet ind i foreningslivet. Erfaringen er også, at det virker, og det vækker for eksempel stor glæde at se de børn, der gennem projektet har fundet vej ind i den lokale gymnastikforening, gå stolte på gulvet til forårets opvisning i hallen.

”Fra daginstitutionernes side giver det rigtig god mening, fordi vi kan se, at børnene får nogle nye oplevelser og erfaringer, der er med til at udvikle dem og styrke deres trivsel. For os er samarbejde et nøgleord, og det gælder både med forældrene og det lokalområde, vi er en del af, så vi er selvfølgelig begejstrede for et projekt, der løfter begge dele,” siger Marianne Guldager Jensen, områdeleder for daginstitutionerne i Tjæreborg-Esbjerg Ø.

Kontakter

Carsten Hille Rasmussen, bydelsmedarbejder i Bydelsprojekt 3i1, tlf. 24 29 32 74, chr@b3i1.dk

Marianne Guldager Jensen, områdeleder i Tjæreborg-Esbjerg Ø, tlf. 51 33 49 88, mgsk@esbjerg.dk

Billeder

Hos FDF i Kvaglund har børnene prøvet kræfter med udelivet. Foto: Esbjerg Kommune
Hos FDF i Kvaglund har børnene prøvet kræfter med udelivet. Foto: Esbjerg Kommune
Download
Bål og skumfiduser er et hit. Foto: Esbjerg Kommune
Bål og skumfiduser er et hit. Foto: Esbjerg Kommune
Download

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum