Dansk Håndbold Forbund

Dagens debat på Folkemødet: Er det sundt at dyrke foreningsidræt?

Del

Fredag vil Folkemødet stå i sundhedens tegn, hvis man besøger Dansk Håndbolds telt på Kæmpestranden. Vi starter dagen kl. 10.00 med Håndboldfitness, som danner grundlag for dagens debat, hvor vi senere skal diskutere sundhedsaspekterne ved at dyrke motion i en idrætsforening.

Fitnesscentrenes medlemstal vokser forsat, mens mange af de traditionelle sportsgrene har medlemsfald (Danskernes motions- og sportsvaner 2016, Idan). Den traditionelle foreningsidræt er ofte bundet op på faste træningstider, turneringsstrukturer og holdinddeling, der hæmmer en fleksibilitet, som mange menneskers arbejds- og familieliv kræver. Er der plads til foreningsidrætten i en kultur, hvor der fokuseres på sundhed men også bekvemmelighed i en travl hverdag?

Foreningsidrætten er skarpt udfordret af andre konkurrenter på markedet for sundhed, samtidig med at danskernes livsstil har ændret sig.  Men er det vigtigt for folkesundheden i Danmark, at befolkningen stadig dyrker motion i en idrætsforening?

Det er Bjarne Ibsen, Professor på SDU, ikke overbevist om:
At spille håndbold er givetvis sundhedsfremmende for de fleste, men det er kun en sideeffekt i forhold til andre gode kvaliteter ved håndbold, og det ville sandsynligvis være både mere effektivt og billigt at satse på andre aktiviteter og tiltag, hvis målet er at styrke danskernes sundhed

Flere idrætsforbund har taget bolden op og sat motionsinitiativer i gang, der sætter deltagelseskravene lavere. Motionister, der ikke har dyrket sporten før, har nu mulighed for at deltage i eksempelvis håndboldfitness eller motionsfloorball.

Formand for Værløse Håndboldklub, Gitte Dahl, mener derimod, at netop idrætsforeningerne har et ansvar for folkesundheden:
Jeg synes, idrætsforeningerne har en stor rolle at spille i forhold til at gøre det sjovt og attraktivt at motionere. Det gælder sådan set alle aldre, men der ligger et særligt ansvar i, at børn og unge lærer at sætte pris på at røre sig og motionere, for det skal de tage med sig resten af livet.

Dansk Håndbold inviterer til debat i teltet J38 ved Kæmpestranden kl. 12.30-13.30.
Debatdeltagerne er:
Niels Nygaard, Formand for Danmarks Idrætsforbund
Jens Bangsbo, Professor KU
Bjarne Ibensen Professor SDU
Kasper Lund Kirkegaard, Danmarks Idrætsforbund
Gitte Dahl, Formand i Værløse Håndbold Klub

Information om Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

43 26 24 00http://www.dhf.dk/

Følg pressemeddelelser fra Dansk Håndbold Forbund

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Håndbold Forbund

Dagens debat på Folkemødet: Kommuner og foreninger – sammen om idrætten eller hvad?16.6.2016 05:30pressemeddelelse

Dansk Håndbold er taget på folkemødet for at sætte foreningsliv og idræt til debat i en bred samfundskontekst. Torsdag sætter vi to borgmestre i stævne sammen med Team Danmarks direktør og DGI’s formand. Vi stiller dem spørgsmålet: Hvordan sikres en bæredygtig udvikling i lokalsamfundet parallelt med en kommunal investering i idrætsfaciliteter og elitesatsninger i idrætslivet?