Cyklistforbundet

Cyklistforbundets guide til Naturens Dag: Gør en lille cykeltur til en storslået ekspedition

Del
Naturen er så vild, at du slet ikke behøver at være Indiana Jones for at lokke eventyret frem. Følg Cyklistforbundets fem tip og tag hele familien med ud og cykle på Naturens Dag søndag den 9. september.
To hjul – masser af eventyr: Naturen er vild og spændende og nem at nå på cykel, lyder det fra Cyklistforbundet i anledning af Naturens Dag. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard.
To hjul – masser af eventyr: Naturen er vild og spændende og nem at nå på cykel, lyder det fra Cyklistforbundet i anledning af Naturens Dag. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard.

Skal I en tur i skoven? Hen i parken? Eller bare et smut ned ad den markvej, der altid har lokket lidt? Det er faktisk ikke så vigtigt, hvor I cykler hen. Bare I holder øjne og ører åbne – for naturen er vild, og I ved aldrig, hvad I møder.

Cyklistforbundet inviterer hele Danmark op på cyklen på Naturens Dag, og det sker med fem tip til store naturoplevelser på cykel.

- To hjul giver pedalkraft til at nå langt omkring, og det gør cyklen til en særlig ven på Naturens Dag. Vi ønsker alle en dejlig dag med nye og overraskende oplevelser, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

CYKLISTFORBUNDETS GUIDE TIL NATURENS DAG

  1. PAK LUPPEN – OG DE ANDRE TING, DER GØR OPLEVELSEN STØRRE 
    Lidt velvalgt grej får følelsen af at være på ekspedition til at vokse. Men slæb ikke det halve af huset med – hold det enkelt og sjovt. En lup kan fx gøre en myre til en drabelig gigant. Et simpelt syltetøjsglas kan blive til et improviseret terrarie. Med en kikkert kan I spotte vildt og rovfugle på lang afstand. Og hvem kan undvære en snittekniv, når der er pinde?
  2. SÆT KURS – OG PRØV AT FARE VILD 
    Både børn og voksne er vant til, at hverdagen er skemalagt, og bilen kører efter GPS. Så slip cyklerne løs på ukendte veje og mærk fryden brede sig sammen med et lille sug i maven. For hvad venter der, hvor stien svinger? Måske er vejen blind - eller måske kommer I ud på et eventyr, I aldrig kunne have planlagt? Og hvis I tager mobilen eller et kort med i tasken, skal I nok komme hjem, inden ungerne skal i skole igen.
  3. FART, SKRÆK OG KRIBLENDE KRYB 
    Hvad er et eventyr uden vovemod? Ikke rigtig et eventyr, vel? Så husk at gøre noget, I næsten ikke tør! I behøver ikke at svinge jer i reb over halsbrækkende slugter. Naturen kan sagtens bringe hvin og gys frem, uden at det bliver farligt. Børn, der cykler godt, kan finde en bakke i skoven, som det kræver mod at suse ned ad. Måske tør de også stikke hånden ind i det hule træ? Eller forsigtig holde en bille i hænderne? Måske tør de voksne også?
  4. UDEN MAD OG DRIKKE – DUER HELTEN IKKE 
    Man kan godt blive sulten af en storslået og heltemodig cykelekspedition! Og selv om I kan være heldige at finde et gammelt æbletræ, lidt nødder og et par svampe, så skal de voksne ekspeditionsledere huske at pakke noget lækkert, der egner sig til at spise i skovbunden eller i grøftekanten. Og smør hellere en ekstra bolle, for mad smager bare bedre under åben himmel.
  5. SÅ GÅR DEN VILDE SKATTEJAGT 
    Børn er notoriske samlere. Så du kan hurtigt sætte gang i en lille skattejagt i naturen, og det behøver langt fra at være den hellige gral, I går på jagt efter. Tiden flyver, når I først får øje på, hvad er findes i skovbunden, i grøften eller på stranden. Blanke kastanjer, kogler, svampe, skaller, blomster – og måske en helt særlig skat som en lille klump rav eller et gevir fra et rådyr. Lad skattene bagefter pynte hjemme i vindueskarmen og huske jer på, at I snart skal på ekspedition igen.

Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser, der skal få flere børn og voksne ud i naturen.

FAKTA: HVAD SIGER REGLERNE OM AT CYKLE I NATUREN?

  • Du må cykle på alle markveje, også selvom de privatejede.
  • Du må cykle med alle slags cykler i skoven.. Men du må kun cykle på stier og veje og kun på de stier og veje, der er egnede til cykling med en almindelig cykel. Du må altså ikke cykle på skovbund og på ‘trampestier’
  • Du må ikke cykle på stranden, men du må gerne trække cyklen henover udyrkede arealer og på stranden
  • Færdselsloven gælder også i naturen.

Kilde: Friluftsrådet

Nøgleord

Kontakter

Billeder

To hjul – masser af eventyr: Naturen er vild og spændende og nem at nå på cykel, lyder det fra Cyklistforbundet i anledning af Naturens Dag. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard.
To hjul – masser af eventyr: Naturen er vild og spændende og nem at nå på cykel, lyder det fra Cyklistforbundet i anledning af Naturens Dag. Foto: Cyklistforbundet/Mikkel Østergaard.
Download

Information om Cyklistforbundet

At kunne cykle giver frihed, glæde og oplevelser. Vi arbejder for at gøre cyklen til det oplagte og trygge valg i hverdagen for alle og for at skabe en sundere og mere bæredygtig verden med cyklen som løftestang. Op mod 300.000 børn og voksne deltager årligt i vores aktiviteter. Vi har lokalafdelinger og repræsentanter over hele landet og er en del af paraplyorganisation European Cyclists’ Federation.
 
Cyklistforbundet.dk
Twitter.com/Cyklistforbund
Facebook.com/Cyklistforbundet
Instagram.com/Cyklistforbundet
Linkedin.com/company/Cyklistforbundet

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye