Cyklistforbundet

Supercykelstier på tværs af kommunegrænser vil gøre det mere attraktivt at bo uden for de større byer

Del

Cyklistforbundets direktør Klaus Bondam opfordrer flere kommuner til at samarbejde om fælles supercykelstier, sådan som Odense og Faaborg-Midtfyn Kommune gør det. De åbner i dag de første to kilometer af en ny supercykelsti mellem Odense og Årslev.

Den nye supercykelsti mellem Odense og Årslev syd for Odense skal ifølge borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager, gøre Årslev mere attraktiv at bosætte sig. Supercykelstien anlægges i samarbejde mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Odense Kommune.

Og supercykelstier på tværs af kommunegrænser er vejen frem, når vi skal forbedre transportmuligheder for borgere i og omkring de store byer. De er ganske enkelt et stærkt redskab for kommunerne til at arbejde med erhvervsudvikling og bosætning, siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam:

- Den nye supercykelsti kommer til at sikre borgere syd for Odense let, sikker og hurtig adgang til Odense og arbejdspladser som fx Syddansk Universitet og det nye Odense Universitetshospital. Den er et eksempel på, hvordan en omegnskommune kan gøre sig attraktiv over for borgere, der gerne vil kombinere storbyens muligheder og arbejdspladser med en hverdag tæt på naturen, siger Klaus Bondam.

Samtidig åbner supercykelstier op for en spændende udvikling i forhold til elcykler:

- Det siger sig selv, at man som cyklist kan hverdagspendle længere, hvis man får lidt hjælp i form af en motor. Med flere supercykelstier kan elcyklen i mange sammenhænge fungere som et rigtigt stærkt alternativ til bilen.

- Dermed bidrager de til at reducere den trængsel på vejene, som både er så belastende for den enkelte og koster både erhvervslivet og samfundet dyrt, siger Klaus Bondam.

De supercykelstier, som i disse år anlægges rundt om i landet, er typisk finansieret af stat og kommune i fællesskab via den store 2015-cykelpulje og den lille 2017-cykelpulje, der udmøntes i 2018/19. Klaus Bondam opfordrer til, at politikerne etablerer en ny flerårig cykelpulje fra 2020.

- Det er svært at forestille sig, at vi havde fået motorveje af betydning, hvis kommunerne alene skulle stå for finansieringen. Hvis vi skal sikre en stærk cykelinfrastruktur på tværs af kommunerne, er staten nødt til at være med til at tage ansvar, siger Klaus Bondam.

FAKTA

  • Når medarbejdere og varer ikke når frem som planlagt, får det konsekvenser for produktionen. DI har beregnet, at forsinkelser på de danske veje koster i dag samfundet 20 mia. kr. årligt.

  • Region Hovedstaden har beregnet, at borgernes cykling betyder 1,1 million færre sygedage om året sammenlignet med, hvis vi ikke cyklede.

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker et cykelvenlig verden, kan engagere sig. Vi er tilstede over hele Danmark og er en del af paraplyorganisation European Cyclists’ Federation.

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Regeringens infrastrukturplan er slet ikke ambitiøs nok i forhold til cykler og grøn omstilling13.3.2019 11:04:25 CETPressemeddelelse

Cyklistforbundet kalder det tilbageskuende og visionsløst, når regeringen og Dansk Folkeparti lader ny cykelpulje køre over en så lang tidsperiode som frem til 2030. Behovet for trygge og sikre cykelstier over hele landet er her nu. Det er nu, at vi som samfund skal styrke hverdagscykling og bruge cyklen som løftestang til et sundt og bæredygtigt Danmark.

CYKELLAND.NU: Cyklistforbundet præsenterer politisk vision og fire forslag til Folketingets politikere12.1.2019 15:31:26 CETPressemeddelelse

Cyklen viser vejen til et sundt og bæredygtigt Danmark. Cyklistforbundet præsenterer en politisk vision og fire konkrete forslag, som Folketinget opfordres til at gennemføre hurtigst muligt. Det skal sikre, at Danmark også fremover har en så stærk og levende cykelkultur, at vi kan høste cyklens potentiale til at skabe en sundere og mere bæredygtig verden.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum