Esbjerg Kommune

Cyklister får ny tunnel under Sønderrisvej

Del

I uge 43 begynder arbejdet med at etablere en stitunnel under Sønderrisvej. Hele projektet skal være afsluttet inden jul.

Fra mandag den 19. oktober vil Sønderrisvej i Sønderris være spærret for gennemkørsel, fordi trafikken ledes væk fra strækningen mellem Skyttens Kvarter og Stjerneparken. Manøvren skal give arbejdsro til etableringen af en ny stitunnel under Sønderrisvej. Efter den 13. november er arbejdet nået så langt, at vejen igen åbner for trafik. 

Den nye tunnel etableres på stedet, hvor cyklister og gående i dag er henvist til at krydse vejen. Mange har dog ønsket en anden løsning på grund af trafikken på Sønderrisvej, som gør det svært at krydse sikkert. Den nye stitunnel styrker hele stisystemet omkring Sønderris og Guldager.

”Projektet med stitunnelen er en udløber af byggemodningen, som har fundet sted ved Erisvænget. Vi har arbejdet på at gøre det mere sikkert at færdes til fods og på cykel i området, og den nye stitunnel underbygger det”, siger formand for Plan & Miljøudvalget Søren Heide Lambertsen.

I sidste måned besøgte han Sønderris for at indvie en anden stitunnel. Dengang blev forbindelsen under Tarphagevej fejret, og nu føjes endnu en stitunnel til infrastrukturen i området. Forbindelserne til og selve tunnelen skal være klar inden jul. 

Kontakter

Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget, tlf. 40 12 24 12

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Coronasmitten stiger – det er nu, vi alle skal tænke os om for at holde smitten nede22.10.2020 15:55:46 CESTPressemeddelelse

I de seneste syv dage er 67 borgere i Esbjerg Kommune konstateret smittet med coronavirus. Det er alt for mange. Esbjergs borgmester opfordrer nu alle til at tage situationen alvorligt, holde afstand og tænke sig godt om og overholde restriktionerne, når de ses med andre mennesker. Lad os gøre en fælles indsats for at holde smitten nede, så vi så vidt muligt kan undgå alvorlige konsekvenser i form af flere syge og flere restriktioner, lyder opfordringen fra borgmesteren.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum