Esbjerg Kommune

Cyklister får ny tunnel under Sønderrisvej

Del

I uge 43 begynder arbejdet med at etablere en stitunnel under Sønderrisvej. Hele projektet skal være afsluttet inden jul.

Fra mandag den 19. oktober vil Sønderrisvej i Sønderris være spærret for gennemkørsel, fordi trafikken ledes væk fra strækningen mellem Skyttens Kvarter og Stjerneparken. Manøvren skal give arbejdsro til etableringen af en ny stitunnel under Sønderrisvej. Efter den 13. november er arbejdet nået så langt, at vejen igen åbner for trafik. 

Den nye tunnel etableres på stedet, hvor cyklister og gående i dag er henvist til at krydse vejen. Mange har dog ønsket en anden løsning på grund af trafikken på Sønderrisvej, som gør det svært at krydse sikkert. Den nye stitunnel styrker hele stisystemet omkring Sønderris og Guldager.

”Projektet med stitunnelen er en udløber af byggemodningen, som har fundet sted ved Erisvænget. Vi har arbejdet på at gøre det mere sikkert at færdes til fods og på cykel i området, og den nye stitunnel underbygger det”, siger formand for Plan & Miljøudvalget Søren Heide Lambertsen.

I sidste måned besøgte han Sønderris for at indvie en anden stitunnel. Dengang blev forbindelsen under Tarphagevej fejret, og nu føjes endnu en stitunnel til infrastrukturen i området. Forbindelserne til og selve tunnelen skal være klar inden jul. 

Kontakter

Søren Heide Lambertsen, formand for Teknik & Byggeudvalget, tlf. 40 12 24 12

Billeder

Information om Esbjerg Kommune

Esbjerg Kommune
Esbjerg Kommune
Torvegade 74
6700 Esbjerg

76161616http://www.esbjerg.dk

Esbjerg er kendt som EnergiMetropol i erhvervssammenhænge, men begrebet energi er også relevant i langt bredere forstand. Hele kommunen summer af energi mellem mennesker, og her er stor handlekraft og vilje til at gå nye veje. Erhvervsmæssigt har vi en særlig styrkeposition på energiområdet, og i fremtiden vil en ny type energi i form af digital infrastruktur være med til at definere kommunen. Vi udvikler os hele tiden i en mere bæredygtig retning, og det er vores ambition, at alle skal opleve og bidrage til energien i Esbjerg Kommune.

Følg pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Esbjerg Kommune

Same procedure as last year: 0 alvorlige fyrværkeriskader i Esbjerg Kommune21.1.2021 08:48:14 CETPressemeddelelse

Antallet af fyrværkeriskader ved årsskiftet 20/21 var igen lavt. Fire personer fra Esbjerg Kommune var en tur forbi Akutmodtagelsen på Sydvestjysk Sygehus med fyrværkeriskader. Et par stykker havde brændt fingrene, men ingen var kommet alvorligt til skade med øjne eller hænder. Faktisk skal man ind i forrige århundredes statistikker for at finde skader, der gav varige mén.

Ny lynladestation ved Esbjerg Lufthavn gør det nemmere at være elbilist i det vestjyske26.12.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Esbjerg får nu otte nye lynladepunkter, der hver især kan oplade en bil på cirka 20 minutter. Den nye lynladestation, der etableres af ladeoperatøren Clever med selskabets prisvindende design, bliver placeret ved Esbjerg Lufthavn og forventes at være klar til at tage imod elbiler til opladning efter sommerferien 2021. Og det er en gevinst for Esbjerg Kommunes borgere, lyder det fra borgmester Jesper Frost Rasmussen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum