Guldborgsund Kommune

Cykel-DM skal skabe folkefest i Guldborgsund

Del

Der er lagt op til fest og farver for borgere, turister og cykelentusiaster, når der til juni køres DM i cykling i Guldborgsund.

Professionel cykelrytter Mads Pedersen er en af dem, der stiller til start.
Professionel cykelrytter Mads Pedersen er en af dem, der stiller til start.

Kræmmermarked, livemusik eller udflugter til skov og strand. Er man ikke cykelentusiast til fingerspidserne, bliver der alligevel masser af underholdning, når der i slutningen af juni køres DM i cykling på landevejen i Guldborgsund Kommune.

Allerede nu er flere foreninger, frivillige, private borgere, erhvervs- og turistlivet ved at planlægge en række aktiviteter for både store og små i forbindelse med DM. Det glæder Martin Lohse, som er formand for Kultur-, Fritids- og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune. For DM trækker hvert år mange mennesker til, og derfor er der potentiale til at skabe en folkefest.

”Jeg er rigtig glad for, at mange aktører har lyst til at lave egne arrangementer. Det bekræfter mig i, at vi her i kommunen er gode til at skabe noget sammen og udnytte mulighederne,” siger Martin Lohse.

”Jeg ser frem til en forrygende uge, hvor borgere og tilrejsende cykelentusiaster er klar med flag og støtte langs vejene, og hvor store og små hygger sig i sommerlandet,” siger han.

Som et af tiltagene har flere overnatningssteder valgt at lave en særlig rabat, hvis man booker plads under DM i cykling. Et af dem er Hotel Saxkjøbing, og her har man også planer om særlige aktiviteter foran hotellet, fortæller direktør Anette Navne.

”DM i cykling er en oplagt mulighed for at gøre opmærksom på vores fantastiske område og for at give borgerne og turisterne nogle gode oplevelser. Samtidig er det helt i tråd med det store marked for almindelig cykelturisme, som er et af vores satsningsområder,” siger Anette Navne og fortsætter:

”Her på Lolland-Falster er vi gode til at rykke sammen og skabe fælles aktiviteter. Vi er afhængige af, at vi selv tager initiativ, så når en begivenhed som DM rykker hertil, bidrager vi selvfølgelig,” siger hun.

Også i Kettingehallen ser man DM som en mulighed, der skal udnyttes. Her vil der blandt andet være gratis entre til friluftsbadet, ligesom der vil være særlige cykelspinninghold i hallen forud for, at de professionelle ryttere suser forbi ude på vejen.

”Vi vil gerne være et samlingspunkt i Kettinge og omegn under DM. Lolland-Falsters Cykle Klub bruger normalt hallen og området til mindre cykelløb, og vi synes, det er sjovt at være med til at skabe liv og fest omkring DM,” siger halinspektør Karsten Latocha.

Det er Danmarks Cykle Union, der i samarbejde med Lolland-Falsters Cykle Klub og Guldborgsund Kommune arrangerer DM i cykling 2018. Læs mere om DM i cykling på www.cyklingdanmark.dk/dm2018. På www.guldborgsund.dk/dm2018 kan man finde praktisk information i forbindelse med DM.

For yderligere oplysninger:

Martin Lohse, formand for Kultur-, Fritids- og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, mobil: 25181813.

Trine Bring Frederiksen, Fritidskonsulent, Guldborgsund Kommune, mobil: 25180375

Kontakter

Martin Lohse, formand for Kultur-, Fritids- og Bosætningsudvalget i Guldborgsund Kommune, mobil: 25181813.

Trine Bring Frederiksen, fritidskonsulent, Guldborgsund Kommune, mobil: 25180375

Billeder

Professionel cykelrytter Mads Pedersen er en af dem, der stiller til start.
Professionel cykelrytter Mads Pedersen er en af dem, der stiller til start.
Download
Ricky Martin Larsen skal køre U-19.
Ricky Martin Larsen skal køre U-19.
Download

Information om Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune
Parkvej 37
4800 Nykøbing F

54 73 10 00http://www.guldborgsund.dk/

Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune

Guldborgsund Kommune afholder national dannelseskonference med blandt andet Peter Lund Madsen og Vincent Hendricks3.7.2019 08:00:00 CESTPressemeddelelse

For andet år i streg står Guldborgsund Kommune bag en stor dannelseskonference i Nykøbing F. På konferencen kommer landets førende eksperter i dannelse. Blandt hovedtalerne er hjerneforsker Peter Lund Madsen, professor i filosofi Vincent Hendricks og forfatter Leonora Christina Skov. Derudover vil der være workshops og inspirationsoplæg fra lokale aktører med erfaring i dannelse i praksis.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum