Erhvervshus Midtjylland

Cybersikkerhed for sjov…?

Del

5. oktober går Erhvervshus Midtjylland og Industriens Fond sammen med datagidselsforhandler Michael Andersen nye, underholdende veje for at styrke cybersikkerheden i de midtjyske SMV’er. Journalist og entertainer Anders Lund Madsen vil styre slagets gang som moderator.

Programchef for Industriens Fonds cyberprogram, Malene Stidsen og datagidselforhandler, Michael Andersen
Programchef for Industriens Fonds cyberprogram, Malene Stidsen og datagidselforhandler, Michael Andersen

Erhvervshus Midtjylland er i samarbejde med Industriens Fond værter for et event om cybersikkerhed på Jysk Park i Silkeborg, hvor datagidselforhandler, Michael Andersen vil hjælpe midtjyske virksomheder med at blive cybersikre gennem humor og formidling i øjenhøjde.

Alt for mange bliver nemlig fjerne i blikket, når snakken falder på cyberbegreber som RaaS, HaaS, BOTnet og Malware. Ikke desto mindre bliver virksomhedernes evne til at bekæmpe den stigende cybertrussel vigtigere i takt med, at antallet af hackerangreb fortsætter med at stige.

Alle virksomheder kan blive ramt og for nylig gik det ud over detailkæden 7-eleven, der var nødsaget til at lukke deres butikker i flere dage. Og når det kommer til SMV’erne, er de især i hackernes søgelys. De betragtes ofte som det svageste led i de store virksomheders forsyningskæder, de har ikke de samme cybersikkerhedsmuskler som de store koncerner, og deres fokus på cybersikkerhed er ikke stort nok:

”Tanken er at angribe cybersikkerhed med infotainment. Vi vil tage en stribe cybersikkerhedsbegreber under kyndig behandling i et åbent og sikkert miljø, med gæster på scenen og involvering af publikum. Ambitionen er at gøre SMV’erne skarpere på de krav, der i dag stilles til en sikker forretning”, siger Michael Andersen.

Fra trussel til konkurrenceparameter
Både Erhvervshus Midtjylland og Industriens Fond har et stærkt fokus på at styrke virksomhedernes it-sikkerhed. Industriens Fond har en lang række målrettede projekter og håndgribelige værktøjer omkring emnet og har bl.a. søsat D-mærket, der er en mærkningsordning for it-sikkerhed. Erhvervshus Midtjylland tilbyder virksomheder vejledning og sparring om emnet samt medfinansiering til de virksomheder, der vil i gang eller videre med deres IT-sikkerhed:

”Vi kan mærke at efterspørgslen fra virksomhederne efter hjælp og vejledning om cybersikkerhed er steget markant det sidste års tid. Nu skal vi have alle virksomheder med, og med et event som dette giver vi virksomhederne en chance for at fordøje et ellers meget alvorligt emne i øjenhøjde og med humor fremfor løftede pegefingre samtidig med, at vi præsenterer nogle særdeles attraktive tilbud omkring cybersikkerhed, som vi har på hylderne i Erhvervshuset,” siger Erik Krarup, direktør i Erhvervshus Midtjylland.

Både Erhvervshus Midtjylland og Industriens Fond peger på, at cybersikkerhed bliver et afgørende konkurrenceparameter fremover, og derfor skal det også formidles, så alle forstår det.

Michael Andersen vil, med afsæt i sin ekspertise som datagidselsforhandler, sammen med gæster på scenen, belyse fremtidens cyberverden for SMV’er og dermed de forretningsmodeller og taktikker, der ligger bag den organiserede cyberkriminalitet og som truer danske SMV’er - herunder trusler i form af hacking, true cyber crime, spionaktiviteter.

Programchef for Industriens Fonds Cyberprogram Malene Stidsen er en af flere gæster og deler ud af sin viden og indsigter omkring Cybersikkerhed og Industriens Fonds engagement i at hjælpe danske virksomheder ind i en cybersikker verden.

Anders Lund Madsen er moderator og vil på sin egen ærlige og transparente måde stille de spørgsmål, som de færreste ellers stiller. 


Fakta om eventet:
Eventet afholdes i samarbejde mellem Erhvervshus Midtjylland og Industriens Fond og er forbeholdt små og mellemstore virksomheder. Det er gratis at deltage med op til to medarbejdere per virksomhed.

Eventet afholdes på Jysk Park i Silkeborg den 5. oktober kl. 8.00.

Læs mere om eventet og se programmet her

Kontakt

  • Anna Maria Søndergaard, mail: ams@erhvervshusmidtjylland.dk, tlf.: 20991709
  • Michael Andersen, tlf.: 60694422
  • Malene Stidsen, tlf.: 20757824

Kontakter

Billeder

Programchef for Industriens Fonds cyberprogram, Malene Stidsen og datagidselforhandler, Michael Andersen
Programchef for Industriens Fonds cyberprogram, Malene Stidsen og datagidselforhandler, Michael Andersen
Download
Erik Krarup, direktør i Erhvervshus Midtjylland
Erik Krarup, direktør i Erhvervshus Midtjylland
Download

Links

Information om Erhvervshus Midtjylland

Erhvervshus Midtjylland
Erhvervshus Midtjylland
Åbogade 15
8200 Aarhus N

http://www.erhvervshusmidtjylland.dk

I Erhvervshus Midtjylland hjælper vi iværksættere i gang og virksomheder med at udvikle sig. Det gør vi ved at få sat struktur på deres muligheder og fremtid. Vi yder specialiseret erhvervsservice i forbindelse med opstart, udvikling og konsolidering.

Ring på 70220076 eller book et møde med en konsulent her 

Følg pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervshus Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum