Salling Group

CSR med globalt ansvar

Del

I den nyligt udkomne CSR-rapport fra Dansk Supermarked Group viser koncernen, at den som en af de første virksomheder herhjemme lægger sig op ad internationale mål, når det handler om at være med til at udvikle lande, virksomheder og organisationer i en mere bæredygtig retning

Det er ikke nyt, at Dansk Supermarked Group holder nøje øje med, hvor meget affald, der bliver genbrugt, og om maden, der ikke bliver solgt, i stedet kan gøre gavn som føde for mennesker eller dyr. Det nye er, at koncernens målsætninger for CSR nu er afstemt med FN's mål for bæredygtig udvikling, som 139 lande tilsluttede sig i 2015.

- Vi vil rigtig gerne gøre en stor indsats, men det skal også nytte noget. Ellers er det bare varm luft. Vi vil bidrage med resultater, der gør en reel forskel. Det er derfor, at vi har tilpasset vores forretnings målsætninger for ansvarlighed med FN's mål, siger Helene Regnell, CSR-chef i Dansk Supermarked Group.

Med 51.000 medarbejdere i flere lande og med en kundekontakt, der svarer til 11 millioner ture i supermarkedet per uge, er Dansk Supermarked Group Danmarks største retailer. Koncernen er knyttet tæt til mange menneskers hverdag, til store og små bysamfund og til den verden, som producerer de varer, som forbrugerne køber.

- Vi er meget bevidste om vores ansvar. Med den størrelse vi har, så både kan og skal vi sørge for, at vi passer godt på den verden, vi er en del af, siger Helene Regnell.

Koncernen prioriterer job, helbred og ansvarligt forbrug

FN's mål for bæredygtig udvikling består af 17 områder, som FN har udpeget som særligt vigtige for at skabe en bæredygtig verden. Ud fra FN's mål har Dansk Supermarked Group udpeget tre væsentlige indsatser, som støtter FN's mål.

Dansk Supermarkeds Groups CSR-prioriteter:

  • Lige adgang til job og karriere
  • Sundhed og trivsel
  • Ansvarligt forbrug og produktion

Valget af disse områder markerer samtidig en vurdering af, at det er her koncernen bedst bidrager til en bæredygtig verden.

Resultater fra CSR-rapporten 2015

CSR-rapporten fra 2015 kan læses på engelsk på www.dansksupermarked.com fra i dag. Her kan man blandt meget andet læse at:

  • Kun 1% af affaldet fra Netto i Danmark ender på forbrændingen. Alt andet genbruges
  • 67% af alle medarbejdere i føtex, Bilka og Salling har modtaget undervisning om CSR, og det svarer til mere end 15.000 medarbejdere
  • 56% af al fisk og fiskeprodukter, vi satte på hylderne i 2015, var mærket med ASC/MSC eller lignende. Men ambitionen er 100%
  • Mad, svarende til mere end 120.000 måltider, blev doneret til sociale institutioner i 2015.Kontaktinformation

Helene Regnell, CSR Director, Dansk Supermarked Group, tlf. +45 2617 6617, helene.regnell@dsg.dk

Kontakter

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling og Wupti arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Flere end 50.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen, Sverige og Danmark servicerer hver uge 11 millioner kunder.

Fordi vi er 100 % ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 850 mio. kr. til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum