Aabenraa Kommune

CSR-mærke Aabenraa 2020: Igen modtager flere virksomheder mærket

Del

Social ansvarlighed står højt på dagsordenen hos mange virksomheder i Aabenraa Kommune. Hele 70 lokale virksomheder får 24. februar tildelt CSR-mærke Aabenraa 2020 i anerkendelse af deres sociale bidrag og engagement. Det er det højeste antal modtagere, siden mærket blev uddelt for første gang i 2016.

- Jeg er meget glad og stolt over, at vi i år kan anerkende 70 lokale virksomheder i Aabenraa Kommune, som gør en vigtig indsats for at hjælpe borgere videre med at opnå beskæftigelse og uddannelse. Mange virksomheder sætter en stor ære i at yde et socialt bidrag i deres lokalsamfund, og det mener jeg bestemt, vi som kommune skal være med til at synliggøre og hædre.

Sådan lyder det fra Ejler Schütt, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, som for fjerde gang er med til at uddele CSR-mærke Aabenraa. Mærket tildeles lokale virksomheder, der påtager sig et socialt ansvar og bidrager til at fremme beskæftigelse og uddannelse i kommunen.

I alt har 70 virksomheder søgt om og blevet godkendt til at modtage CSR-mærke Aabenraa i 2020. 49 af disse har tidligere modtaget mærket, hvilket vil sige, at det er lykkedes at tiltrække 21 helt nye ansøgere. Med dette års tildeling har kommunen uddelt CSR-mærket til i alt 118 virksomheder igennem årene.

- Jeg er oprigtigt glad for, at flere og flere virksomheder melder sig på banen for at modtage kommunens officielle anerkendelse for CSR. Vi betragter CSR-virksomhederne som vigtige forbilleder for erhvervslivet, der kan inspirere og opfordre andre til et øget samfundsansvar og socialt engagement, siger borgmester Thomas Andresen.

Den officielle tildeling finder sted ved en reception på Aabenraa Rådhus 24. februar, hvor 70 virksomheder vil få overrakt CSR-mærke Aabenraa 2020.

Fakta om CSR-mærke Aabenraa
Corporate Social Responsibility (CSR) er et udtryk for virksomhedernes samfundsansvar og deres arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningsaktiviteter.

CSR-mærke Aabenraa centrerer sig om beskæftigelse og uddannelse, og mærket retter sig imod lokale virksomheder, der giver plads til udsatte borgere igennem virksomhedspraktik eller fleksjob, og som løfter opgaver inden for uddannelse og efteruddannelse ved for eksempel at ansætte elever og voksenlærlinge eller gennemføre jobrotationsprojekter.

Kriteriet for at modtage CSR-mærke Aabenraa tilpasses for hvert år og bliver offentliggjort på Aabenraa Kommunes hjemmeside i løbet af foråret. Næste ansøgningsperiode for CSR-mærke Aabenraa 2021 forventes at løbe fra 15. oktober til 15. december 2020. Ansøgninger indsendes digitalt via en ansøgningsportal, som bliver tilgængelig på hjemmesiden ved ansøgningsperiodens start.
Kriteriet for at modtage CSR-mærke Aabenraa 2020 var som følger:

Minimum 10 procent af virksomhedens ansatte skal i de seneste tre måneder have været ansat i en eller flere af følgende ordninger:

 • Virksomhedspraktik
 • Løntilskud
 • Fleksjob
 • Job med løntilskud til førtidspensionister (skånejob)
 • Ledige ansat i jobrotation
 • Medarbejdere, der frivilligt indgår i Beredskabet
 • Voksenlærlinge
 • Integrationsgrunduddannelse (IGU)
 • Erhvervsgrunduddannelse (EGU)
 • Særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU)
 • Elever under erhvervsuddannelse

Kontakter

Borgmester Aabenraa Kommune, Thomas Andresen, tlf.: 40 15 45 50; e-mail: tand@aabenraa.dk

Formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Ejler Schütt, tlf.: 40 42 64 69; e-mail: es@aabenraa.dk

Borgerservicechef Aabenraa Kommune, Esben K. Christiansen, tlf.: 21 30 44 30; e-mail: ekc@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Billeder

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

 • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
 • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum