Frederikshavn Kommune

Cricket klub får kabalen til at gå op

Del

Frederikshavn får en cricket klub. Klubben kalder til første træning i januar. Den nye klub leder efter spillere, der enten kan eller vil spille cricket. Og gøre en forskel for integrationen

Der var cricket i hans barndom, der var cricket i hans ungdom, og Atif Jamal drømmer om, at cricket bliver en del af hans nye hverdag i Frederikshavn.

”Det kunne være så stort,” fortæller Atif.

Drømmen om en cricket klub begyndte, da Atif var med sin arbejdsgiver, produktionsvirksomheden Roblon på forretningsrejse i Amsterdam. Undervejs faldt han i snak med chefen, Kim Müller. Og Kim Müller opfattede straks, at Atif var mere end almindelig interesseret i cricket. At det betyder noget for ham, og at han endda har talent for det. Atif Jamal har tidligere været på professionel kontrakt hos en af Danmarks bedste cricket klubber, AB Cricket Club i Gladsaxe, og har også spillet for Esbjerg, Herning og senest for Aalborg Cricket Club. Jamen, Atif, så skal vi da have en cricketklub, slog Kim Müller hurtigt fast. Og så der var der ellers ikke langt fra tanke til handling. Kim Müller og Atif kontaktede Frederikshavn Kommune for at få hjælp til formaliteterne. Og nu stifter de en klub. Midt i Atifs liv i Frederikshavn.

Alt for Atif

For Roblon er Atif en vigtig medarbejder. Hans uddannelse som kemiingeniør gør ham eftertragtet på jobmarkedet, og Kim Müller var glad, da det lykkedes virksomheden at tiltrække Atif til virksomheden. Atifs specialisering inden for plasttypen polymer er kompetencer som Roblon vil strække sig langt for at beholde, så Kim Müller vil gerne sørge for at motivationen til at blive boede i Frederikshavn er stor, og at Atif har det godt, også i fritiden.

”Det er selvfølgelig forretning, men det er også fordi, vi værdsætter vores medarbejdere. Hvis vi kan hjælpe til at højtuddannede medarbejdere forbliver bosat i Frederikshavn Kommune, så vil vi rigtig gerne det. Det er en win win situation for os alle,” siger Kim Müller, teknisk direktør, Roblon.

Den nærmeste cricket klub ligger i Aalborg, og det er lidt langt, når man som Atif gerne vil involvere sig i lokalsamfundet. Atifs drøm om at skabe et cricket hold, der spiller godt cricket, så godt at det kan gøre sig gældende i den danske cricket-liga har nemlig en sidegevinst. Holdet skal også kunne noget andet:

”Jeg håber, at vi kan samle et hold, der både har danskere, asylansøgere og måske tilflyttere fra andre lande. Hvis holdet kan fungere som en form for integrationsprojekt, hvor vi både blive bedre til at spille cricket og til at forstå hinandens baggrunde,” forklarer Atif.

Cricket for alle

Frederikshavn Cricket Klub er ikke længere bare en drøm. Klubben har ganske vist endnu ikke haft sin formelle fødsel, men der er arrangeret vintertræning i Arena Nord i tredje uge i januar. Og så tager de den derfra. Frederikshavn Kommunes bosætningskonsulent, Almina Nikontovic har hjulpet med kontakt til cricketinteresserede vendelboer, og også på asylcenteret i Frederikshavn findes der flere interesserede cricketspillere. Men for at kunne spille en indendørs cricket kamp kræves der tolv spillere:

”Jeg håber selvfølgelig, at der kommer så mange, at vi kan træne med hold. Man kan komme og prøve, eller man kan komme og være rigtig god. Det vigtigste er, at man kommer. For efter den indledende periode, hvor vi får stablet klubben på benene, vil vi gerne spille i divisionen. Og jeg ved, jeg kan lære folk at spille cricket. Bare de kommer. Så kan de lære mig noget om danske traditioner eller humor i omklædningsrummet. Alle er velkomne,” siger Atif Jamal.

Roblon sponsorerer klubbens opstart, og træningen kommer til at foregå i Arena Nord i Frederikshavn.

Se mere på Facebook: Cricket in Frederikshavn

FAKTA: Der har været spillet cricket i Danmark siden 1866. Pt er der 40 aktive klubber i Danmark, som hører under det officielle Dansk Cricket Forbund. Det danske cricket landshold deltager i internationale turneringer.

Før 2.verdenskrig var der en cricket klub i Frederikshavn, og først nu er der altså igen interesse og baggrund for at stifte en ny forening.

For yderligere oplysninger kontakt:

Almina Nikontovic, bosætningskonsulent, Frederikshavn Kommune, 21371927

Atif Jamal, Roblon, 2389 7726

Nøgleord

Billeder

Information om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune
Frederikshavn Kommune
Rådhus Allé 100
9900 Frederikshavn

98 45 50 00http://frederikshavn.dk/

Følg pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Frederikshavn Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum