Sparta Atletik og Løb

CPH Half præsenterer kæmpe navn

Del

Geoffrey Kamworor har været kongen af halvmaratondistancen, siden han vandt VM i København i 2014. Den 15. september er han tilbage i hovedstadens gader ved CPH Half.

Kamworor i aktion ved VM i cross tidligere på året. (Foto: Lone Dybdahl)
Kamworor i aktion ved VM i cross tidligere på året. (Foto: Lone Dybdahl)

Tredobbelt verdensmester på halvmaratondistancen og tidligere dobbelt verdensmester i cross. Geoffrey Kamworor har om nogen domineret løbescenen de seneste fem år, og det hele begyndte i København i 2014, hvor han lidt overraskende vandt VM. Den 15.september er han tilbage i København, hvor han står klar ved Copenhagen Half Marathon med en klar mission. Han vil løbe stærkt.

" Kamworor har igennem de seneste år været det største navn på løbescenen, hvis man lige ser bort fra maratondistancen. Hans meritter taler for sig selv, og det eneste han mangler på CV'et er efterhånden en verdensrekord. Derfor er det også rigtig spændende, at udmeldingen fra hans lejr er, at han kommer til København for at løbe stærkt," siger Henrik Paulsen, sportsdirektør i Sparta.

Et af sæsonens højdepunkter

Kamworor var tidligere på året favorit ved VM i cross i Århus, da han kom som dobbelt forsvarende mester. Her måtte han dog nøjes med en tredjeplads, men han har efterfølgende vist, at formen ikke fejler noget, da han i maj måned i suveræn stil vandt et stort byløb i Bern, og nu er fokus rettet mod CPH Half, som for Kamworor er et af 2019 højdepunkter.

"CPH Half er et af de løb, der har højeste prioritet. Så vi burde få en Kamworor i absolut topform, og så har han kapaciteten til at løbe rigtig stærkt. Det så vi blandt andet ved VM i halvmaraton i Valencia, hvor han løb de sidste 5 kilometer på 12.58 minutter, hvilket er helt absurd. Til sammenligning er den danske rekord på 5000 meter 13.25,39," siger Henrik Paulsen, der heller ikke lægger skjul på, at det er lidt af en drøm at få Kamworor til CPH Half.

"Det er noget, vi har arbejdet på alle årene, og at det nu lykkes er bare kæmpe stort."

Kontakter

Billeder

Kamworor i aktion ved VM i cross tidligere på året. (Foto: Lone Dybdahl)
Kamworor i aktion ved VM i cross tidligere på året. (Foto: Lone Dybdahl)
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum