Sparta Atletik og Løb

CPH Half i vild rekordrus

Del
Aldrig har så mange løbet så hurtigt i ét og samme løb som til Copenhagen Half Marathon 2022.
Tadu Teshome blev den bedste kvinde i tiden 66:13

Copenhagen Half Marathon 2022 røg søndag til tops som det stærkeste halvmaratonløb i verden nogensinde, da ikke færre end 15 løbere nåede i mål under den magiske time. Det uhørt høje niveau blev toppet af Milkesa Mengesha, der med én kilometer igen rykkede fra førerfeltet og vandt i 58:58 minutter. Dermed henviste etiopieren sin landsmand, forhåndsfavoritten og sidste års vinder Amedework Walelegn, til andenpladsen syv sekunder efter.

”Jeg er ikke overrasket over min sejr. Det var en fremragende rute og et dejligt publikum. Jeg løber altid godt i Danmark,” lød det fra den 22-årige vinder, der ved VM Cross i Aarhus for tre år siden vandt guld i U20-klassen.

Også i kvindernes løb blev det til etiopisk dobbeltsejr. I lang tid lignede det en ny løbsrekord, men den førende løber, Tsige Gebreselema, kunne ikke holde det høje tempo de sidste kilometer og måtte i sidste ende se sig besejret af Tadu Teshome, der med tiden 1:06,13 vandt med en margin på 22 sekunder.

I det indlagte danske mesterskab løb AGF’eren Jacob Simonsen med sejren i en tangering af den personlige rekord 1:03,15, mens Nanna Bové fra arrangørklubben Sparta snuppede guldet hos kvinderne i 1:11,49 time. Nanna Bovés tid er den hurtigste tid af en dansk kvinde i 25 år.

Mens løbsrekorderne overlevede i de to eliteklasser, så en verdensrekord alligevel lyset, da Christian Lykkeby fik kæmpet sig i mål i 1:09,33 time. Dermed skar para-atleten over et minut af den tidligere rekord i klassen T46.

Fakta om Copenhagen Half Marathon 2022

Vinder Elite Mænd: Milkesa Mengesha (Etiopien) i 58:58

Vinder Elite Kvinder: Tadu Teshome (Etiopien) 66:13

Danmarksmester Mænd: Jacob Sommer Simonsen 63:15

Danmarksmester Kvinder: Nanna Bové  71:49

Resultatlisten kan ses her

I følgende links er det muligt at downloade klip fra Copenhagen Half Marathon 2022 til nyhedsbrug. Krediter "Copenhagen Half Marathon"

Download
Para-atleten, Christian Lykkeby-Olsen, kom i mål i tiden 69.13, som er en ny verdenskord i klassen T46
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

Sparta Atletik og Løb er Danmarks førende løbe- og atletikklub med 1500 medlemmer og en af Europas største løbsarrangører af events som CPH Half, CPH Marathon, DHL Stafetten København og Copenhagen Athletics Games.

Vi står desuden for den tekniske afvikling af store events såsom Royal Run, Tour de France Grand Départ og VM Halvmaraton i 2014.

Sparta Atletik og Løb er baseret ved Østerbro Stadion. Her driver vi Danmarks største atletiklub båret af et passionerede trænerstab og et inspirerende træningsmiljø fra børnenes sandkassehold til det højeste internationale eliteniveau.

I vores løbeafdeling tilbyder vi daglig løbetræning på mere end 20 forskellige træningshold. Her mødes, trænes og inspireres løbere på alle distancer og alle niveauer – fra nybegynderen og den sociale motionsløber til Danmarks allerhurtigste løbere.