CPH Half har fat i fremtidens verdensstjerner

Del

På fire år har CPH Half manifesteret sig som et af de hurtigste halvmaratons i verden, og det tiltrækker en lang række af fremtidens største verdensstjerner.

Abraham Kiptum blev nummer to ved Cph Half. En måned senere satte han ny verdensrekord på distancen. (Foto: Sparta)
Abraham Kiptum blev nummer to ved Cph Half. En måned senere satte han ny verdensrekord på distancen. (Foto: Sparta)

"Faktum er, at vi ikke har økonomien til at tiltrække de største navne som eksempelvis Mo Farah. I stedet er det ofte de lidt yngre løbere, som endnu ikke er slået 100 procent igennem, som stiller til start, og det giver faktisk ofte også hurtigere tider. De tager chancen fra starten og løber for at sætte en hurtig tid, da det kan bringe dem videre i karrieren," siger Henrik Paulsen, sportschef i Sparta Atletik & Motion. 

Så for Copenhagen Half Marathon er det en klar strategi at spotte fremtidens stjerner og få dem til start. En strategi som har været med til at placere CPH Half på verdenskortet som et af de hurtigste halvmaratonløb på kloden. 

Manden med verdensrekorden

Et godt eksempel på denne strategi er Abraham Kiptum. Et navn som måske ikke siger de fleste så meget, og det gjorde det heller ikke, da han den 16. september stillede til start ved Copenhagen Half Marathon. Her hørte han lagt fra til blandt de største navne eller favoritter. Han overraskede dog og kom i mål som nummer to i tiden 59.09, hvilket var en ny personlig rekord. En måned senere satte han så en ny fantastisk verdensrekord i tiden 58.18 minutter, da han stillede til start ved Valencia halvmaraton

"Det viser, at vi har fat i de rigtige løbere ved CPH Half. Vi drømmer jo om, at der bliver sat en ny verdensrekord i København, og havde vinden ikke drillet en smule i år, så havde vi i hvert fald løberne, som havde kapaciteten til at sætte en ny verdensrekord, hvilket Kiptum jo viste en måned senere i Valencia. Så det er samme strategi, vi vil anvende, når elitefeltet til 2019 skal sammensættes, " siger Henrik Paulsen. 

Copenhagen Half Marathon løbes den 15. september 2019, og tilmeldingen er åben. 

Arrangører

Sparta Atletik & Motion og Dansk Atletik Forbund

Bidragsyder

Nordea-fonden

Primær Sponsor

Zalando

Partnere

Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune.

Kontakter

Billeder

Abraham Kiptum blev nummer to ved Cph Half. En måned senere satte han ny verdensrekord på distancen. (Foto: Sparta)
Abraham Kiptum blev nummer to ved Cph Half. En måned senere satte han ny verdensrekord på distancen. (Foto: Sparta)
Download

Links

Information om Sparta Atletik og Motion

Sparta Atletik og Motion
Sparta Atletik og Motion
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Copenhagen Half Marathon har verdens hurtigste halvmaratonrute. Det blev endnu en gang understreget i 2018, hvor der blev sat ny europarekord hos kvinderne, mens hele otte mænd løb under 60 minutter. Ud over den absolutte verdenselite så deltager der også et kæmpe motionsfelt med mere end 20.000 løbere. Arrangørerne af Copenhagen Half Marathon er Sparta Atletik & Motion og Dansk Atletik Forbund.

Den første udgave af Copenhagen Half Marathon fandt sted i 2015 og var et udspring af det succesrige VM i halvmaaton, som blev afholdt i København i 2014. Målsætningen har fra starten været at lave verdens bedste og hurtigst halvmaraton, og den er målsætningen er i manges øjne opfyldt.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Motion

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Motion

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum