Sparta Atletik og Motion

CPH Half er en verdensbegivenhed

Del

Med en verdensrekord i Københavns og Frederiksbergs gader blev København for alvor sat på verdenskortet. Fra Kenya til USA har hovedstaden været omtalt som en fantastisk by.

Verdensrekorden ved CPH Half kommer hele hovedstaden til gavn. (Foto: CPH Half)
Verdensrekorden ved CPH Half kommer hele hovedstaden til gavn. (Foto: CPH Half)

Verden over er København blevet nævnt i diverse medier siden kenyanske Geoffrey Kamworor krydsede målstregen ved Copenhagen Half Marathon. Det gjorde han i tiden 58.01 minutter, hvilket var en suveræn ny verdensrekord. 

”Der skal lyde et rigtig stort tillykke til Geoffrey Kamworor for at vinde CPH Half og sætte en ny verdensrekord. Jeg synes, at det er fantastisk, at det sker her i København. Det er med til at placere København på verdenskortet som en skøn by. Derfor skal der også lyde et stort tak til arrangørerne for endnu et velafviklet halvmaraton i København, hvor københavnerne skabte en uovertruffen feststemning i de københavnske gader,” siger overborgmester Frank Jensen.

Med start og mål på Østerbro går ruten ved CPH Half igennem brokvarterne, indre by og Fredreiksberg, så CPH Half er hele hovedstadens halvmaraton. På Fredreiksberg sætter man også pris på den årlige begivenhed.

”Copenhagen Half er en festlig begivenhed og et meget professionelt løb, der formår at tiltrække atleter i den absolutte superliga. Vi glæder os hvert år til at modtage løberne på Frederiksberg, og det er selvfølgelig fantastisk, at løbet i år kulminerede med en verdensrekord. Stort tillykke til vinderen og til Copenhagen Half," siger Fredreiksbergs borgmester Simon Aggersen. 

CPH Half er en verdensbegivenhed

Hos Wonderful Copenhagen, som står for at fremme erhvervs- og ferieturisme i Region Hovedstaden, har man også noteret den store opsigt den nye verdensrekord har skabet internationalt. En opsigt som falder godt i tråd med den status CPH Half har udviklet sig til at have igennem de sdste fire år.

”25.000 løbere, 108 nationaliteter og 1 verdensrekord! Copenhagen Half Marathon er på få år vokset fra at være en Københavnerbegivenhed til at være en verdensbegivenhed. Med verdensrekorden bliver København nævnt i medier over hele verden. Det er lykkedes fordi, der er skabt nogle rammer omkring denne event, der gør, at vi kan tiltrække de bedste løbere fra hele verden. Og når vi får de bedste løbere til København, så kommer København ud til hele verden,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

Fra 2020 er CPH Half en del af SuperHalfs, som kan være med til at skabe endnu mere international opmærksomhed på den danske hovedstad. 

Se Geoffrey Kamworors fantastiske verdensrekord her

Fakta om CPH Half

Bidragsyder: Nordea-fonden 

Sponsor: Zalando

Partnere: Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune. 

CPH Half 2020

Dato: 13. september 2020

Tilmelding: Åbner den 2. december 2019

Kontakter

Billeder

Verdensrekorden ved CPH Half kommer hele hovedstaden til gavn. (Foto: CPH Half)
Verdensrekorden ved CPH Half kommer hele hovedstaden til gavn. (Foto: CPH Half)
Download
Download

Information om Sparta Atletik og Motion

Sparta Atletik og Motion
Sparta Atletik og Motion
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Motion arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Motion kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Motion

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Motion

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum