CPH Half blev rekordernes løb

Del

Sifan Hassan blev overskriften ved dette års CPH Half, da hun satte rekorden over alle de andre rekorder

CPH Half 2018 var rekordernes løb. (Foto: Sparta)
CPH Half 2018 var rekordernes løb. (Foto: Sparta)

Det var fuldt fortjent vinderen af kvindernes løb ved CPH Half, hollanske Sifan Hassan, som efterfølgende løb med det meste af opmærksomheden. Hun vandt i suveræn stil og smadrede den europæiske rekord på distancen, selvom hun på forhånd var outsider. Men der blev faktisk også sat andre bemærkelsesværdige rekoder den 16. september i hovedstadens gader. Her følger en oversigt.

Ny etiopisk rekord

Ababel Yeshaneh Brihane fra Etiopien blev nummer to i 65.46 minutter. Det var ny etiopiske rekord på distancen og tilmed også hurtigere end den tidligere løbsrekord ved CPH Half

Verdens hurtigste under 20 år

Meseret Belete Tola fra Etiopien blev nummer otte i tiden 67.51 minutter. Hun blev faktisk 19 år på selve dagen, og hendes tid er en ny uofficiel bedstenotering for U20 på halvmarathon distancen. Det betyder, at hun er den hurtigste løber nogensinde under 20 år på halvmaraton distancen, men IAAF godkender det ikke som en verdensrekord, da IAAF ikke fører rekorder for U20 på halvmaraton distancen.

Otte under magisk grænse

Hos herrene var der otte løbere under de magiske 60 minutter, hvilket var rekord for CPH Half.

Den hurtigste top 10 nogensinde

Hvis man kigger på top 10 hos herrene, så er det første gang i verdenshistorien, at den har været så hurtig. Nummer ti blev således Alexander Mutiso i tiden 60.11 minutter.

Masser af personlige rekorder

Hele 57% af løberne i top 30  satte ny personlig rekord, og denne tendens forsatte hele vejen ned igennem motionsfeltet, hvor rigtig mange løbere efterfølgende kunne ringe med PR klokken i målområdet.

Det blev altså endnu en gang bekræftet, at ruten ved CPH Half er verdens hurtigste.

Kontakter

Billeder

CPH Half 2018 var rekordernes løb. (Foto: Sparta)
CPH Half 2018 var rekordernes løb. (Foto: Sparta)
Download

Links

Information om Sparta Atletik og Motion

Sparta Atletik og Motion
Sparta Atletik og Motion
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Copenhagen Half Marathon har verdens hurtigste halvmaratonrute. Det blev endnu en gang understreget i 2018, hvor der blev sat ny europarekord hos kvinderne, mens hele otte mænd løb under 60 minutter. Ud over den absolutte verdenselite så deltager der også et kæmpe motionsfelt med mere end 20.000 løbere. Arrangørerne af Copenhagen Half Marathon er Sparta Atletik & Motion og Dansk Atletik Forbund.

Den første udgave af Copenhagen Half Marathon fandt sted i 2015 og var et udspring af det succesrige VM i halvmaaton, som blev afholdt i København i 2014. Målsætningen har fra starten været at lave verdens bedste og hurtigst halvmaraton, og den er målsætningen er i manges øjne opfyldt.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Motion

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Motion

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum