Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

COVID-19 viser stadig tænder: Yderligere 178 mio. kr. på vej til omstilling og tilpasning i hårdt ramte virksomheder

Del

Med midler fra regeringens sommer- og erhvervspakke øges omstillingspuljen, der skal styrke virksomheder, som er hårdt ramt af pandemien. De ekstra midler er især en håndsrækning til turisme- og oplevelsesbranchen, men også andre hårdt ramte virksomheder kan søge tilskud til at omstille sig i lyset af COVID-19-pandemien.

Selvom samfundet gradvist åbner op i takt med, at smitten falder, og flere bliver vaccineret, er der stadig mange danske virksomheder, der lider under de konsekvenser og restriktioner, COVID-19-pandemien har medført. Det gælder særligt hoteller, restauranter, rejseselskaber, messe- og konferencecentre, bryllupsarrangører og andre turisme- og oplevelseserhverv.

Den 4. juni 2021 blev regeringen og et bredt flertal af folketingets partier derfor enige om en sommer- og erhvervspakke, der skal hjælpe de særligt hårdt ramte erhverv og sætte gang i eksporten. Aftalen betyder, at der afsættes yderligere 178 mio. kr. til omstillingspuljen, som er målrettet tilpasning i virksomhederne i lyset af COVID-19. Virksomhederne fx kan søge støtte til nye, digitale løsninger, nødvendige ombygninger, kompetenceudvikling af medarbejdere eller andet, der styrker virksomhederne til hverdagen på den anden side af pandemien.

Medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group Dorte Krak understreger, at der fortsat er behov for hjælp til omstilling:

”I turisme- og oplevelsesbranchen holder vi stadig vejret. Omsætningen er styrtdykket, mange er truet på deres eksistensgrundlag, og vi aner ikke, hvor længe der går, før vi kommer ovenpå igen. Derfor glæder det mig, at der nu er ekstra hjælp på vej til de hårdest ramte virksomheder. Det er vigtigt, at vi understøtter dem, der er omstillingsparate, og som formår at tænke ambitiøst. Og det skal ske så hurtigt og effektivt som muligt.”

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse har besluttet, at det fortsat er Erhvervshus Hovedstaden, som skal administrere puljen i et stærkt partnerskab med alle de tværkommunale erhvervshuse. Og det glæder Henrik Rasmussen, der er bestyrelsesformand i Erhvervshus Hovedstaden og borgmester i Vallensbæk Kommune, at endnu flere hårdt ramte virksomheder nu kan få hjælp til den nødvendige omstilling:

”Vi har allerede hjulpet tæt på 700 virksomheder, siden puljen blev lanceret sidste år, og hovedparten er i fuld gang med at gennemføre de aftalte projekter. Vi ved, at mange virksomheder stadig har brug for hjælp til omstilling, og med de ekstra midler og vores erfaringer er vi klar til at løfte opgaven.”

Af hensyn til virksomhederne ventes omstillingspuljen at åbne for nye ansøgninger i det tidlige efterår, hvor virksomhedernes mulighed for at indgå i omstillingsprojekter er større.

Fakta om omstillingspuljen

  • Omstillingspuljen er målrettet erhverv, som er hårdt ramt af COVID-19-pandemien. Puljen blev etableret i efteråret 2020.
  • Der har hidtil været to ansøgningsrunder på puljen, hvor i alt 225 mio. kr. er blevet udmøntet. Med midlerne fra sommer- og erhvervspakken tilføres yderligere 178 mio. kr.
  • Erhvervshus Hovedstaden er udpeget som operatør på indsatsen i et bredt samarbejde med resten af landets erhvervshuse, deres filialer og turismeaktørerne MeetDenmark, Danske Destinationer, Dansk Kyst- og Naturturisme og Dansk Storbyturisme /Wonderful Copenhagen.
  • Virksomheder kan søge støtte til at tilpasse og omstille deres forretning i lyset af COVID-19-pandemien.
  • En virksomhed kan søge op til 1,5 mio. kr. afhængigt af blandt andet virksomhedens størrelse og behov.
  • Virksomheden skal selv stå for 25 pct. af udgifterne til det ansøgte projekt.

Læs mere om omstillingspuljen på Virksomhedsguiden

Se tillægsbevillingen til omstillingspuljen (pdf)

Nøgleord

Kontakter

Kontakt Erhvervshus Hovedstaden, hvis du vil vide mere om omstillingspuljen:

Forretningsdirektør Mette Gregersen, +45 30 10 80 83 0g meg@ehhs.dk

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1700https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Investering i fremtidens arbejdskraft: 10,3 mio. kr. ekstra på vej til inklusion af sårbare unge4.11.2021 12:29:33 CET | Pressemeddelelse

I mange danske SMV’er kniber det med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft, og samtidig er unge på tværs af landet uden uddannelse eller job. Danmark har dermed et stort, uudnyttet potentiale, som Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse nu sætter fokus på ved at støtte tre velfungerende inklusionsprojekter, der hjælper sårbare unge tættere på arbejdsmarkedet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum