Styrelsen for Patientsikkerhed

COVID-19: Styrelsen nedskalerer bemandingen i smitteopsporingen

Del

Styrelsen for Patientsikkerhed har fra d. 1. februar tilpasset smitteopsporingen som følge af, at COVID-19 ikke længere er en samfundskritisk sygdom. Tilpasningen har givet overkapacitet, og i den forbindelse har styrelsen opsagt aftalen med 600 vikaransatte fra vikarbureauet Moment.

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag nedskaleret bemandingen i smitteopsporingen fra 1800 til 1200 medarbejdere. Det er en naturlig konsekvens af, at COVID-19 ikke længere betragtes som en samfundskritisk sygdom, og at smitteopsporingen fra d. 1. februar stoppede med at ringe uopfordret ud til alle smittede.

Styrelsen har gennem hele epidemien tilpasset opgaver og bemanding i smitteopsporingen efter, hvordan epidemien udviklede sig, og har på sit højeste beskæftiget næsten 3.000 medarbejdere.

”Vi har under pandemien talt med mere end 1 million danskere, som er smitteopsporet og har fået rådgivning. Vi er i Danmark et gunstigt sted i forhold til pandemien og skal derfor til at nedskalere mandskabet i smitteopsporingen. Vi er utrolig stolte af og taknemmelige for den indsats, som de 600 medarbejderne, vi nu skal sige farvel til, har leveret. Det har haft en stor samfundsmæssig værdi,” siger Birgitte Drewes, vicedirektør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Information om Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed
Styrelsen for Patientsikkerhed
Islands Brygge 67
2300 København S

72 22 86 88https://stps.dk/da/

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Ny kampagne: Vælg altid en registreret kosmetisk behandler og klinik14.3.2022 06:02:31 CET | Pressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed lancerer i dag kampagnen om kosmetisk behandling ”Fillers uden filter”. Den gør opmærksom på, at man skal vælge en behandler eller klinik, der er registreret hos Styrelsen for Patientsikkerhed, hvis man ønsker at få en kosmetisk behandling. Det gælder også for mindre kosmetiske behandlinger som filler i læberne, hårfjerning med laser eller peeling med skrappe syrer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum