COVID-19: Styrelsen intensiverer det nære samarbejde i Hovedstaden
Task Force Hovedstaden blev i sin tid etableret for at sikre en overordnet, strategisk indsats over for smitten med COVID-19 i kommunerne i hovedstadsområdet. Da smitten faldt i forsommeren, blev arbejdet i task forcen sat på pause – men nu bliver arbejdet aktiveret igen.
”Vi har i Styrelsen for Patientsikkerhed løbende haft en tæt og god dialog med kommunerne. Især de kommuner, hvor smitten har været høj. Men den seneste udvikling med stigende smittetal gør, at vi og kommunerne mener, at der igen er behov for en øget tværgående indsats mellem relevante myndigheder og hovedstads-kommunerne. Derfor genetablerer vi Task Force Hovedstaden”, siger overlæge Bente Møller, der er enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.
Fokus er især på den københavnske vestegn, hvor smittetallene den seneste tid er steget markant. På første møde, der bliver afholdt i dag, fredag d. 29. oktober, er blandt andet teststrategi, øget vaccinationsudrulning og muligheden for at iværksætte særlige tiltag på dagsordenen.
Styrelsen for Patientsikkerhed leder Task Force Hovedstaden, der består af repræsentanter fra de 17 hovedstadskommuner, Sundhedsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Erhvervsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Kulturministeriet, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Styrelsen for Forsyningssikkerhed, KL, Region Hovedstaden og politikredsene i området.
Det overordnede formål med Task Force Hovedstaden er at understøtte det strategiske samarbejde på tværs af kommunerne samt at facilitere og operationalisere initiativer i forhold til de specifikke udfordringer, der opleves i hovedstadsområdet.
Task Force Hovedstaden (afløste Task Force Vestegnen) blev oprindeligt nedsat den 2. november 2020 og nedlukket i juni 2021.
Nøgleord
Information om Styrelsen for Patientsikkerhed
Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed
Erfaringsopsamling fra tilsyn på plejeområdet viser fortsat udfordringer med medicinhåndteringen30.6.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I 2024 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed 191 sundhedsfaglige tilsyn på plejecentre, i hjemmepleje og hjemmesygepleje. Mere end halvdelen af tilsynene afdækkede problemer med håndteringen af borgernes medicin.
Samarbejde mellem læger og plejepersonale kan nedbringe forbruget af antipsykotisk medicin til patienter med demens5.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
Erfaringer fra tilsyn med brug af antipsykotisk medicin til patienter med demens på plejehjem viser, at et tæt samarbejde mellem læger og plejepersonale kan være med til at bringe forbruget ned.
Erfaringsopsamling om tilsyn med behandling med insulin3.3.2025 07:15:00 CET | Pressemeddelelse
I 2023 og 2024 gennemførte Styrelsen for Patientsikkerhed i alt 245 sundhedsfaglige tilsyn med behandlingssteder i plejesektoren og på bosteder, hvor personalet håndterer insulin for borgere med diabetes. Resultater og observationer fra tilsynene er nu samlet i en erfaringsopsamling.
Bliv klædt på til fravalg af genoplivningsforsøg for borgere over 60 år15.1.2025 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Fra i dag kan alle habile borgere over 60 år fravælge genoplivningsforsøg ved hjertestop på sundhed.dk. Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor lanceret en kampagne med information til sundhedspersoner om det nye fravalg.
Tilsyn stiller skarpt på psykiatrisk behandling af børn og unge27.11.2024 07:52:57 CET | Pressemeddelelse
I 2025 vil Styrelsen for Patientsikkerhed føre organisatorisk tilsyn med offentlige og private sygehusafdelinger og speciallægepraksis, der udfører ambulant psykiatrisk behandling af børn og unge.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum