Styrelsen for Patientsikkerhed

COVID-19: Styrelsen intensiverer det nære samarbejde i Hovedstaden

Del

Der er i den seneste tid sket en stigning i smitten i hovedstadsområdet – særligt på den københavnske vestegn. Derfor opruster Styrelsen for Patientsikkerhed nu den tværgående indsats mellem myndigheder og hovedstads-kommunerne og genetablerer i samarbejde med kommunerne Task Force Hovedstaden. Første møde er i dag, fredag d. 29. oktober 2021.

Task Force Hovedstaden blev i sin tid etableret for at sikre en overordnet, strategisk indsats over for smitten med COVID-19 i kommunerne i hovedstadsområdet. Da smitten faldt i forsommeren, blev arbejdet i task forcen sat på pause – men nu bliver arbejdet aktiveret igen.

”Vi har i Styrelsen for Patientsikkerhed løbende haft en tæt og god dialog med kommunerne. Især de kommuner, hvor smitten har været høj. Men den seneste udvikling med stigende smittetal gør, at vi og kommunerne mener, at der igen er behov for en øget tværgående indsats mellem relevante myndigheder og hovedstads-kommunerne. Derfor genetablerer vi Task Force Hovedstaden”, siger overlæge Bente Møller, der er enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed.

Fokus er især på den københavnske vestegn, hvor smittetallene den seneste tid er steget markant. På første møde, der bliver afholdt i dag, fredag d. 29. oktober, er blandt andet teststrategi, øget vaccinationsudrulning og muligheden for at iværksætte særlige tiltag på dagsordenen.

Styrelsen for Patientsikkerhed leder Task Force Hovedstaden, der består af repræsentanter fra de 17 hovedstadskommuner, Sundhedsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Erhvervsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Kulturministeriet, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, Sundhedsstyrelsen, Statens Serum Institut og Styrelsen for Forsyningssikkerhed, KL, Region Hovedstaden og politikredsene i området.

Det overordnede formål med Task Force Hovedstaden er at understøtte det strategiske samarbejde på tværs af kommunerne samt at facilitere og operationalisere initiativer i forhold til de specifikke udfordringer, der opleves i hovedstadsområdet.

Task Force Hovedstaden (afløste Task Force Vestegnen) blev oprindeligt nedsat den 2. november 2020 og nedlukket i juni 2021.

Nøgleord

Information om Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed
Styrelsen for Patientsikkerhed
Islands Brygge 67
2300 København S

72 22 86 88https://stps.dk/da/

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

COVID-19: Sådan sætter Styrelsen for Patientsikkerhed ind mod den nye virusvariant Omicron (B.1.1.529)27.11.2021 22:20:25 CET | Pressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler indrejsende til Danmark fra Sydafrika, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia at lade sig teste og gå i isolation indtil, der foreligger et negativt testsvar på indrejsedagen, dag 4 og dag 6 efter indrejse. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager samtidig intensiveret smitteopsporing af nære kontakters nære kontakter ved de første to påviste tilfælde af den nye virusvariant Omicron (B.1.1.529) i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum