Styrelsen for Patientsikkerhed

COVID-19: Oplys dit telefonnummer og tag telefonen, når smitteopsporingen ringer

Del

Styrelsen for Patientsikkerhed opfordrer folk til at oplyse deres telefonnummer, når de skal testes, og til at tage telefonen, når smitteopsporingen ringer.

Smitteopsporing skal ske så hurtigt som muligt. Derfor er det vigtigt, at du oplyser dit telefonnummer, når du skal testes. Rigtig mange af de smittede, der er blevet PCR-testet, har ikke oplyst deres telefonnummer. Det forsinker smitteopsporingen, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed skal bruge unødig tid på at finde telefonnumre og i sidste ende bede Politiet om hjælp til at finde dem.

”Hastighed betyder meget, når det handler om at bryde smittekæder. Vi vil rigtig gerne tale med de smittede så hurtigt som muligt. Derfor vil vi kraftigt opfordre folk til at oplyse deres telefonnummer, når de skal testes, så vi kan ringe til dem”, siger vicedirektør Birgitte Drewes.

Styrelsen oplever herudover, at mange ikke tager telefonen, når smitteopsporingen ringer, eller ikke vender tilbage på den sms, styrelsen sender efter et ubesvaret opkald.

”Smitteopsporingen ringer altid fra 3232 0511, som er smitteopsporingens nummer. Man kan derfor trygt tage telefonen eller ringe tilbage, hvis man får et opkald eller en sms fra 3232 0511. Vi beder derfor alle om at tage telefonen eller ringe tilbage til os”, siger Birgitte Drewes.

Nøgleord

Information om Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed
Styrelsen for Patientsikkerhed
Islands Brygge 67
2300 København S

72 22 86 88https://stps.dk/da/

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

COVID-19: Sådan sætter Styrelsen for Patientsikkerhed ind mod den nye virusvariant Omicron (B.1.1.529)27.11.2021 22:20:25 CET | Pressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler indrejsende til Danmark fra Sydafrika, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia at lade sig teste og gå i isolation indtil, der foreligger et negativt testsvar på indrejsedagen, dag 4 og dag 6 efter indrejse. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager samtidig intensiveret smitteopsporing af nære kontakters nære kontakter ved de første to påviste tilfælde af den nye virusvariant Omicron (B.1.1.529) i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum