Styrelsen for Patientsikkerhed

COVID-19: Omikron-smitte fra julefrokost breder sig

Del

Omikron-smitte fra en julefrokost lørdag 27. november i Viborgområdet forgrener sig til flere udbrud i Jylland.

Den smitte med Omikron-variant, der startede ved en julefrokost med 150 personer i Viborg-området, har nu spredt sig til tre ungdomsuddannelser i Viborg. Der er tale om Viborg Katedralskole, Midtbyens Gymnasium og Viborg Gymnasium.

"Vi kan konstatere, at smitten kan spores tilbage til samme smittekilde, og dermed er der sammenfald mellem smitten til julefrokosten, Martin Jensen-koncerten i Aalborg og udbrud på de tre ungdomsuddannelser. Og vi kan konstatere, at det er gået meget hurtigt," siger Anette Lykke Petri, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

At sociale arrangementer på den måde kan fungere som smittebegivenheder er velkendt. Men julefrokosten ved Viborg er den største af sin slags, der involverer den nye Omikron-variant. I alt er 69 ud af 150 deltagere konstateret Omikron-positive.

Blandt et publikum på ca. 2000 personer ved en Martin Jensen-koncert i Aalborg Hallen 27. november er nu i alt 10 personer konstateret Omikronsmittede.

Nøgleord

Kontakter

kakfdæaf

Information om Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed
Styrelsen for Patientsikkerhed
Islands Brygge 67
2300 København S

72 22 86 88https://stps.dk/da/

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

COVID-19: Sådan sætter Styrelsen for Patientsikkerhed ind mod den nye virusvariant Omicron (B.1.1.529)27.11.2021 22:20:25 CET | Pressemeddelelse

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler indrejsende til Danmark fra Sydafrika, Lesotho, Eswatini, Mozambique, Zimbabwe, Botswana og Namibia at lade sig teste og gå i isolation indtil, der foreligger et negativt testsvar på indrejsedagen, dag 4 og dag 6 efter indrejse. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager samtidig intensiveret smitteopsporing af nære kontakters nære kontakter ved de første to påviste tilfælde af den nye virusvariant Omicron (B.1.1.529) i Danmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum