Udenrigsministeriet

COVID-19: Nye retningslinjer kan åbne op for nødvendige erhvervsrejser

Del

Mandag den 25. maj er der offentliggjort nye retningslinjer og konkrete rejseråd, der kan sikre, at nødvendige erhvervsrejser trygt kan gennemføres. Det sker efter tæt dialog med erhvervsorganisationer og arbejdsmarkedets parter.

Fra i dag er der taget et vigtigt skridt for at gøre det lettere for danske virksomheder trygt at foretage erhvervsrejser og sikre eksportordrer, trods fortsatte udfordringer under den globale COVID-19-krise. Som led i aftalen om yderligere genåbning i fase 2, som blev lavet den 20. maj, bliver der nemlig nu givet en række retningslinjer og konkrete rejseråd, så der på sundhedsmæssig forsvarlig måde kan blive åbnet op for at foretage nødvendige erhvervsrejser til og fra udlandet. Tiltaget er et stærkt ønske fra erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter. Som en lille, åben økonomi er Danmark stærkt afhængig af eksport til udlandet.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

”Over 800.000 danske job er knyttet til vores eksport. Mange af de job kan forsvinde, hvis ikke der åbnes for erhvervsrejser. Det er dog afgørende for regeringen, at en genåbning for erhvervsrejsende sker sundhedsmæssigt forsvarligt. Vi må ikke risikere at sætte vores hidtidige, virkningsfulde indsats over styr.”

Retningslinjerne og rejserådene for erhvervsrejser er udarbejdet på baggrund af arbejdet i sektorpartnerskabet under ledelse af udenrigsministeren i dialog mellem erhvervslivet og arbejdsmarkedets parter og med deltagelse af Justitsministeriet, Transport- og Boligministeriet, Sundheds- og Ældreministeriet, Beskæftigelsesministeriet, Udlændinge- og Integrationsministeriet og Udenrigsministeriet.

Det er fortsat vigtigt, at virksomhederne er bevidste om, hvilke risici der kan være ved at foretage rejser.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger:

”Vi fokuserer på de erhvervsrejser, som vurderes nødvendige. Alt der kan udskydes, bør fortsat udskydes eller holdes virtuelt. Der er udarbejdet retningslinjer og praktiske rejseråd til erhvervsrejser, som mindsker risikoen for at blive smittet på erhvervsrejser. Alle, der kommer hjem til Danmark fra en erhvervsrejse, tilbydes en test. Og der vil blive iværksat en ekstra kommunikationsindsats, så tilrejsende erhvervsrejsende i deres adfærd bidrager til at minimere risikoen for smittespredning baseret på sundhedsstyrelsens anbefalinger.”

Åbningen for nødvendige erhvervsrejser foretages samtidig med, at regeringen udvider listen over anerkendelsesværdige formål for indrejse i Danmark for personer med fast ophold i de nordiske lande og Tyskland. Så blandt andre sommerhusejere, kærester, forlovede og bedsteforældre fra disse lande igen kan indrejse i Danmark.

Regeringen vil, som det fremgår af aftalen om yderligere genåbning i fase 2 fra 20. maj, fremlægge en plan for kontrolleret og gradvis genåbning af sommerturismen, der er sundhedsmæssig forsvarlig, og som giver turistbranchen klarhed. Regeringen melder ud herom senest den 29. maj 2020.

Læs mere i retningslinjerne, rejseråd for erhvervsrejser og informationsmaterialet til tilrejsende erhvervsrejsende.

Kontakter

For yderligere presse:
Udenrigsministeriets pressevagt
tlf.: +45 61 97 92 47.
@: pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Ny model for rejsevejledningerne for Europa træder i kraft25.6.2020 15:45:46 CESTPressemeddelelse

Den nye model for rejsevejledninger i EU- og Schengenlandene samt UK bliver nu sat i værk. I dag har Statens Serum Institut offentliggjort tabellen over lande, som opfylder en række objektive kriterier. Udenrigsministeriet offentliggør i forlængelse heraf nu listen over hvilke rejsevejledninger, der vil være gule eller orange. De konkrete rejsevejledninger vil kunne ses på Udenrigsministeriets hjemmeside fredag.