Styrelsen for Patientsikkerhed

COVID-19: Nu fire tilfælde bekræftet med variant B.1.351 ('sydafrikansk variant')

Del
Lørdag d. 23. januar blev variant B.1.351 påvist hos to personer, der var testet positiv for COVID-19. Søndag d. 24. januar blev varianten påvist hos endnu en person. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager intensiveret smitteopsporing af personer med variant B.1.351.

Lørdag d. 23. januar blev variant B.1.351 påvist hos to personer, der var testet positiv for COVID-19. Begge de smittede blev testet positiv for COVID-19, da de kom tilbage til Danmark fra rejse til Østafrika. Styrelsen for Patientsikkerhed har for de påviste tilfælde startet smitteopsporing umiddelbart, da de blev testet positive, og har igen været i kontakt med dem, da B.1351 blev påvist. De smittede har været i isolation, siden de blev testet positiv. Yderligere én person med relation til de to smittede (samme rejse) er testet positiv for COVID-19. Ud fra et forsigtighedsprincip behandler Styrelsen for Patientsikkerhed dette tilfælde, som om der er tale om påvist smitte med variant B.1.351.

Yderligere ét tilfælde søndag d. 24. januar

Der er søndag d. 24. januar påvist B.1.351 hos endnu en person. Det drejer sig om en borger, som er rejst fra Vestafrika til Danmark.

Der er tidligere fundet et enkelt tilfælde af B.1.351 hos en dansker, der havde relation til en rejsende fra Dubai. Status søndag d. 24. januar er, at der i alt har været 55 smittede, som er indrejst fra Dubai til Danmark (direkte eller via transit) siden årsskiftet. Heraf er 36 indrejst efter, at der er indført krav om negativ test før boarding.

Intensiveret smitteopsporingsindsats

Med de nye tilfælde fra weekenden er der påvist B.1.351 hos i alt fire personer. Styrelsen for Patientsikkerhed foretager intensiveret smitteopsporing af personer, hvor der er påvist en særlig virusvariant. Styrelsen for Patientsikkerhed tager kontakt til de smittede og oplyser dem om, at de er smittet med en særlig virusvariant og rådgiver om isolation og forholdsregler. Styrelsen opfordrer samtidig de smittede til at lade styrelsen kontakte deres nære kontakter med henblik på, at disse kan blive testet og gå i isolation.

Styrelsen slipper ikke sagen, før der er opnået kontakt til den smittede. I tilfælde, hvor styrelsen ikke kan opnå telefonisk kontakt, trods gentagne opkald og opfordring til at ringe tilbage pr. SMS og brev i e-Boks, kan styrelsen gøre brug af opsøgende kontakt. Herudover foretager Styrelsen for Patientsikkerhed såkaldte isolationsopkald til alle smittede. Formålet er at sikre, at isolationen overholdes, og hjælpe, hvis der er forhold, som besværliggør overholdelsen af isolationen.

Information om Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed
Styrelsen for Patientsikkerhed
Islands Brygge 67
2300 København S

72 22 86 88https://stps.dk/da/

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Erfaringsopsamling fra tilsyn: Hver 4. tilsyn på ældreområdet viser større eller kritiske problemer21.9.2023 05:45:00 CEST | Pressemeddelelse

De seneste erfaringsopsamlinger fra Styrelsen for Patientsikkerheds tilsyn med ældreområdet ved hhv. ældretilsynet og det sundhedsfaglige tilsyn på plejeområdet viser udbredte problemer på ældreområdet i forhold til patientsikkerheden og den basale pleje. Ud af mere end 500 tilsyn på ældreområdet afdækkede hver 4. tilsyn større eller kritiske problemer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye