Styrelsen for Patientsikkerhed

COVID-19: Nære kontakters nære kontakter (3. led) anbefales ikke længere at gå i isolation

Del

Fra og med i dag, mandag d. 5. juli, anbefaler Styrelsen for Patientsikkerhed i forbindelse med smitteopsporing ikke længere isolation af nære kontakters nære kontakter til smittede med delta-varianten. Styrelsen anbefaler fortsat, at man bliver testet på 4. og 6. dagen, så udviklingen kan følges tæt.

Den intensiverede smitteopsporing af delta-varianten har udskudt tidspunktet for variantens dominans. De seneste uger er der imidlertid sket en kraftig stigning i antallet af smittede med delta-varianten, derfor er tiden inde til at ændre strategi.

Styrelsen for Patientsikkerhed anbefaler fra og med i dag, mandag d. 5. juli, ikke længere isolation af nære kontakters nære kontakter (3. led). Det gælder også for personer, der aktuelt er i isolation som tredje led til en smittet.

”Vi følger fortsat udviklingen af delta-varianten tæt, men når antallet af smittede med delta-varianten er så højt, som det er nu, er der ikke længere proportionalitet i at isolere ud i tredje led. Derfor ændrer vi fra og med i dag vores anbefalinger. Vi anbefaler dog fortsat, at man som nær kontakt til en nær kontakt bliver testet på 4. og 6. dagen”, siger Anette Lykke Petri, direktør for Styrelsen for Patientsikkerhed.

Delta-varianten vækker bekymring, fordi den er 50 % mere smitsom end alpha-varianten, der indtil nu har været den dominerende. Derfor har sundhedsmyndighedernes strategi indtil nu været at forsinke udviklingen af delta-varianten, så flest muligt kunne nå at blive vaccinerede, inden varianten blev den dominerende.

Information om Styrelsen for Patientsikkerhed

Styrelsen for Patientsikkerhed
Styrelsen for Patientsikkerhed
Islands Brygge 67
2300 København S

72 22 86 88https://stps.dk/da/

Følg pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Styrelsen for Patientsikkerhed

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum