Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

COVID-19-indsats til 75 mio. kr.: 600 mindre virksomheder får i en svær tid hjælp til bedre indtjening og sund økonomi

Del

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og landets erhvervshuse styrker nu indsatsen for små og mellemstore virksomheder yderligere. 600 virksomheder får adgang til skræddersyet og individuel rådgivning om blandt andet omstrukturering og krisehåndtering, som kan hjælpe med at imødegå udfordringer under og efter COVID-19-pandemien.

Indsatsen skal hjælpe virksomhederne med at komme godt igennem COVID-19-krisen. Samtidig skal den klæde små og mellemstore virksomheder på til tiden, hvor samfundet genåbner, og der igen skal findes overskud og luft til at arbejde med udvikling og vækst.

Som lokal indgang og knudepunkt for virksomhederne spiller de tværkommunale erhvervshuse en nøglerolle for virksomhederne netop nu – ikke mindst ved at bygge bro til rådgivning fra private rådgivere med erfaring og særlig indsigt i mindre virksomheders behov, udfordringer og potentialer.

Med lanceringen af ”SMV:Professionalisering”, der er støttet med 75 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse får 600 danske virksomheder nu lettere adgang til skræddersyet og individuel rådgivning.

Indsatsen koordineres af Erhvervshus Sjælland, som ruller hjælpen ud i et landsdækkende partnerskab med de øvrige erhvervshuse og deres lokale filialer, SMVdanmark og CBS (Copenhagen Business School).

Mads Vàczy Kragh, direktør i Erhvervshus Sjælland:

”Vi er klar med en massiv indsats for virksomhederne i den kommende tid. Vores mål er at hjælpe så mange virksomheder som muligt med at sikre udviklingen på baggrund af COVID-19-krisen.” 

Kerneaktiviteten i projektet er, at virksomhederne i tæt dialog med erhvervshusene får adgang til og støtte til anvendelse af privat rådgivere. Rådgivningen kan omfatte omstrukturering, ledelsens evne til krisehåndtering, opstart af ejer- og generationsskifte, dannelsen af advisory boards og bestyrelser m.m. Det er udviklingsopgaver, som ofte er svære at finde tid til i virksomhedernes pressede hverdag, hvor driften fylder meget, og COVID-19-krisen har gjort det endnu vanskeligere for mange virksomheder.

Målet for ”SMV:Professionalisering” er dels at hjælpe virksomheder, som her og nu er nødlidende og dels at forberede og styrke virksomhederne til perioden efter COVID-19-krisen, siger Dorte Zacho Martinsen, direktør i BM Silo ApS og medlem afDanmarks Erhvervsfremmebestyrelse:

”Når vi kommer på den anden side af COVID-19-krisen, er det vigtigt, at så mange små og mellemstore virksomheder som muligt kommer videre med blandt andet omstrukturering, generationsskifter og opkvalificering. I ”SMV:Professionalisering” får virksomhederne mulighed for konkret rådgivning, så de klædes bedre på til at klare sig gennem den vanskelige tid, de står i netop nu og til tiden efter COVID-19.”

Fakta om indsatsen

”SMV:Professionalisering” gennemføres med Erhvervshus Sjælland som operatør i et landsdækkende partnerskab med de øvrige erhvervshuse, SMVdanmark og CBS (Copenhagen Business School). Projektet støttes med op til 75 mio. kr., heraf 50 mio. kr. fra EU’s Regionalfond og 25 mio. kr. fra de decentrale erhvervsfremmemidler.

Læs mere om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Kontaktinfo

Erhvervshus Sjælland:

  • Direktør Mads Vàczy Kragh, 41 99 98 00 og mvk@ehsj.dk
  • Kommunikationschef Stefan Poulsen, 31 60 20 40 og sp@ehsj.dk

Erhvervsstyrelsen:

Nøgleord

Information om Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse
Vejlsøvej 29
8600 Silkeborg

3529 1717https://erhvervsfremmebestyrelsen.dk/

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til at styrke udviklingen i dansk erhvervsliv. Det sker ved at fremme en sammenhængende, efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark.   

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsætter og finansierer decentrale erhvervsfremmeindsatser, der tager højde for forskelle i de regionale og lokale erhvervsmæssige udfordringer, muligheder og prioriteter.

 

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Ny turismeindsats: 25 mio. kr. fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse skal bidrage til stærkere danske destinationer16.4.2020 09:42:35 CESTPressemeddelelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse åbner nu for ansøgninger til pulje på 25 mio. kr., der skal bidrage til at styrke de danske turistdestinationer og gøre dem til attraktive destinationer for danske og udenlandskabe turister i tiden efter COVID-19-pandemien. Midlerne skal fremme vækst og skabe jobs inden for kyst- og naturturisme, storbyturisme og erhvervs- og mødeturisme over hele landet.

Styrket digitalisering skal geare virksomhederne til tiden efter COVID-19-krisen2.4.2020 09:26:24 CESTPressemeddelelse

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse tildeler nu det succesfulde SMV:Digital-program 20 mio. kr. til en hurtig indsats for at styrke 200 mindre virksomheders digitalisering og e-handel. Digitalisering kan ikke afbøde konsekvenserne af COVID-19, men det kan gøre det enklere at drive virksomhed i en svær tid og muliggøre, at kunderne nås på nye måder. Samtidig kan investeringer i digitalisering og e-handel give virksomhederne et styrket udgangspunkt til tiden efter COVID-19-krisen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum